Söndag

idag är det söndag vilket inebär babysim och sen blir det väl en hemgjord pizza till lunch innan vi beger oss till stan, Micke är i lagårn och jag väntar nu på att min lilla Ängel ska bli nog trött så vi kan gå ut med vagen, det är super spännande i ljudboken jag hör på nu (stenhuggaren av Camilla Läckberg) så jag hoppas tröttheten slår in snart.

Baka

Idag så fick vi som tidigare nämt en tidig start, nyss fick jag också reda på att det är marknad i Boden idag och erbjudande om att föja T m.fl men hinner inte, men det är nog lika bar eftersomvägen mellan byn och boden är väldigt lågtprioriterad då det snöar.
I stället har jag och Sebbe börjat på en chockladfudgekaka som just nu är i ugnen. Håller tummarna på att den blir god så kanske vi kan bjuda med farmor på en bit om hon inte är ute och räner som vanligt.
Nä nu ska jag kolla till kaka innan den bränns!

Lördag

Klockan är nu 08.15 och vi har redan hunnit: flaske till Sebbe, På med nya kläder, var ut med vagnen, ätit frukost, fixat med blommorna vi fick igår. Mm så ser det ut hittills idag, hoppas på ett betydligt lugnare tempo resten av dagen, ska försöka tvinga Micke att vara ledigt mellan lagårds passen idag de är ju ändå lördag.
Igår var jag till Boden för att äta lunch med L som vanligt så blir aldrig mitt liv som planerat, men det var jätte trevligt ändå som alltid.
När jag kom hem från Boden så gick vi en prommis för att få min Ängel att sova en stund men på promenade hann jag träffa halva byn, (eller i alla fall den halvan som räknas) först kom M körande med sin bil för att åka till sina föreldrar på middag så hon stannade och surrade en stund, efter det kom M på körande i en ruskig fart med skoter så då fick jag en pratstund med honom också och sist men inte minst kom Emma med "ägget" a.k.a caddyn så givetvis hann vi med dom viktigaste ämnena, sko, sommar, kläder, nästa middag, skoter utflyckt m.m vem sa att tjejer är omständiga?!
vi hann ju lösa alla problem på 10min.Nu ska jag försöka somna om en stund för vi har varit vaken sen 05.15 så jag förkännar att sova nu så de så.
Go natt

Torsdag

Fortfarande kallt och tråkigt, varken idag eller igår ides jag gå någon promenad så det har bara blivit inne aktiviteter tyvärr, men kanske imorgon med lite tur. Idag åkte vi till Willys för att stor handla, det var brist på nästa allt här hemma så nu är ordningen återställd, till och med vanlijsockret var slut!? hur ofta är det.
Vi hann i alla fall fälja J och T på husvisning i onsdags och snacka om mysigt och super hemtrevligt litet hus, hade inte haft nå emot att köpa det själv om det hade ståt vid lagårn vill säga, nä det var verklige jätte fint på alla sätt.
Jag hann även in en snabbis på HM på storheden idag och införskaffade mig 2 toppar, 1 par jeansshorts, en väska och ett litet hårband till sommaren, måste bara skaffa mig nå söta tygskor vita som jag vill bo i under sommaren 2010. Finns billiga på HM för 129:- om jag inte mins fel så det kanske får bli en beställning snart.
Det var ju löning idag så jag passade på att betala in så mångar räkningar jag bara kunde så inte Micke behöver dra ett sånt jätte lass jämt, men hör och häpnad så har vi massa (enligt mig) pengar kvar när allt var betalt så brukar det aldrig vara för oss, undra om min otur har gjort en heloväning? det som lever får se...

Namninsamling

Såg på Facebook att det startat en namninsamling för att låta barnen som blev kvar efter det otroligt hemaka som hände i smedsbyn i sensommar ska få bo tillsammans, vilket jag tycker skulle vara en självklrhet men tydligen inte för socialförvaltningen så gå in på http://namninsamling.se och skriv under NU! Just nu har 3852 människor skrivit under så gör det du också, tar inte ens en minut av ditt liv men kanske förändra dessa barns hela framtid.


Onsdag

Vet inte vad det är för fel på min blogg, det är jätts svårt att logga in och tar otroligt lång tid, nå ja det fixar sig säkert snart.
Idag kanske vi till och med får tillbak bilen men lite tur. Vi hade ju tänkt följa J och T på husjakt men vi hinner väl säkert inte få den till dess.
Jag skulle väldigt gärna bara sitta inne och surra och dricka kaffe idag då det är så kallt och blåsigt ute men så blir det nog inte, Sebbe vill ju bara somna utomhus så vi har redan varit ute i 20min men bara på gården för en promenad vågar jag nog mmig inte på idag när det är så öppet här så blir det jätte blåsigt och känns som minus 50 grader i ställer för 20.
Nu ska jag snör mig på soffan en stund innan det är dags att göra dagens lunch tacos blir det för enkelhetens skull.

Vilken tur!

Åh vilken tur vi hade nu, försäkringen täcker felet med bilen så skönt att veta nu. Det skulle totalt kostta 12.500:- som vi nu slipper punga ut själva åh så bra. Tydligen hade vi också dubbel tur för kamremmen skulle bytas om 2000 mil men nu hade dom råkat spilla olja på den så dom byter den nu också så vi slapp den utgiften på 6500 bara för byta av den. Snacka m helomvändning, vi som alltid har otur och nu fixade sig allt till det absolut bästa?! Hoppas bara turen håller i sig en stund den här gången.På åter seende!

Förbannat!

Nu har jag precis pratat med gubbe på svenskbilgaranti, och det tar tid eftersom dettta inte är ett "solklart" garanti ärende säger han?! och att det bara är ett påböjrat fel och inte helt trasigt så förmodligen hade det varot bättre att köra med bilen tills den var hel död för att få det via försäkringen, åh vad irriterad jag är nu! Micke tippade på en kostnad på ca 15 tusen så där rök ju allt kul det här året! fan fan fan jag som tyckte att givetvis så var det ju värt 2000 extra för en där försäkringen som gäller 12mån efter du köpt bilen, men nej nej den var 2000 i sjön och 15000 till lagning totalt 17.000 då kan man säga nu blev jag ledsen och sur. Via lunch så skulle han nog ha ett fast besked men det lät ju inte åt det posetiva håller precis så dte är nog bara att ställa in sig på att åter igen töma "resekontot" för något helt annat än resor! jävla skti volvo, jag ska inte ha nån bil och måste jag ha en så ska det var en gammel merca som ändå inte kosta nå och som går att skrota vid första bästa problem! ge mig en äckel 190 typ!

Tiden går

Det går verkligen fort, nu är Sebbe-Bebbe ett halv år?! var tog tiden vägen, nå ja idag är jag fortfarande billös och i vanliga fall så åker jag väl inte utanför by så speciellt ofta men nu när jag inte har något att välja på så får jag nästa panik utan bilen. D ringde och pratade med Micke igår och då fanns inte grejorna till den ens i Sverig! och vem som ska betala är fortfarande inte klart.
Det blev i alla fall pizza till middag igår och jag fick en komentar om att det är vi i Ängesbyn som gör att den där vägkrogen går runt och det är nog mycket möjligt, vi är riktiga stor kunder.
I veckan ska jag hinna träffa Emma också det är ett måste. Hoppas bara inte det går i stöpen som vanligt.
Nu vill jag verkligen äta lunch men Micke har inte kommit hem ännu så jag ska försöka hålla ut ett tag till. Idag kommer kanske mina ansiktsprodukter också med lite tur som jag beställt via Sebbes farmor.
Nu ringde Micke precis och D har ringt igen och ville att jag skulle ringa upp och kolla varför försäkringesbolaget aldrig hör av sig, dom på verkstaden vet ju inte vem som ska betala ännu? ska ringa det på en gång, åter kommer senare.

Pizza

Nå jag efter att den här dagen fick en lite dålig början så slutar den desto bättre. Bokade äntligen tid för fotografering av Sebbe och fick samtidigt veta att Subway ska öppna även inne i stan snacka om att jag blev glad för dom har ju tusen gånger godare mackor än Dagobert plus att Dagobert har bland de värsta kassör jag någonsin behövt prata med! för lite _ _ _ som Micke och J skulle sagt, haha japp tror nästa det den här gången.
Bilen är kvar i Boden och öh ja... ja vet faktiskt inte hur det går håller fortfarande tummarna på att vi slipper betala det själv, men med vår konstanta otur så förmodligen.
Nu ska jag vänta på att Micke kommer hem med en Statoil pizza som ska intas under kvällens avsnitt av familjen annurlunda på 4:an.

Måndag

Det här kommer nog inte bli någon super dag, inte så som det ser ut än så länge i alla fall. Det är "storm" ute plus att det snöar så det känns som om det är minus 50 grader, fryser till och med inne och kollade därför termometern och kan konstatera attdet är 14 grader i köket! Bilen är på verkstad och kommer inte att bli klar idag så jag kommer inte ta mig till BVC i morgon, ska ringa och boka av när Sebbe vaknar hoppas bara det inte är försent så jag får straffa avgift på 150:- då det är 6mån koll med läkare. Så hittills ser det äl inte nå vidar ljust ut för oss men vem vet en dag kanske det vänder och då jä*lar.
Idag ska vi även göra hand och fotavtryck tänkte jag och sen så ska vi boka tid för fotografering så vi nån gång kan få oss lita fina foto på vår Ängel.
Åter kommer senare med uppdatering om den här måndagen slutar bra eller dåligt...

6mån idag!!! Grattis!

Min lilla Ängel är nu 6 månader och är fortfarande lika underbart snäll som han var redan från början, snacka om att jag fick en superbaby!

snabbis...

Tyvärr så måste jag med ge att jag ser på hockyn sv-fin. Jag är väldigt lätt led och har fallit för grupptyrcket av Micke och Sebbe som inte vill släppa tv:n men nu är det tyvärr dags att arbeta för Micke så jag få hålla ställningarna här hemma i tv soffan, men 10.30 är det våra bästa år och då byter jag kanal så de så!
               eller                          valet är enkelt, självklart väljer jag: DAYS OF OUR LIVES! före vilken sport händelse som helst.

Söndag...

Dte har varit lite dåligt med uppdateringen under dagen, har sett på OS hela dagen... haha nej det har jag verkligen inte gjort sport är tyvärr inte min grej alls.
Micke är och lämnar bilden i boden nu och sen skulle ev J och T komma på besök en sväng.
Nu håller jag tummarna för att allt går fort och billigt med bilen så jag kan åka på BVC på tisadg.
Vet inte vad mer jag har att tillägga idag så jag tror jag ber om att få åter kkomma i morgon i stället.Gnatt

Kallt!

Det är fortfarande kallt ute men vi har ändå varit ute två gånger men på betydligt kortare svängar än vanligt, nu sover Sebbe sin sista stund innan det är dags för bad och en flaska välling innan vi kryper ner i sängen för natten.
Vi blev bjuden till J och T på palt ikväll men som vanligt jobbar Micke så det blev inget av det.
I morgon är det babysim och sen i morgon kväll så ska vår bil till Boden för att lämnas hos D som ska ta den till Nordiska på måndag morgon, håller verkligen tummarna på att tilläggs försäkringen som jag tog då vi köpte den kommer stå för detta, annars kan jag nog glömma shopping, friggeboda, weekend, m.m åh snälla låt mig slippa betala!
Nå ja det är inget att jaga upp sig över det blir som det blir. Jag tror nog att jag blivit betydligt lugnare och mer nöjd med allt sen jag fick vår lilla Ängel. Nu bryr jag mig inte om skit saker längre, förr var det alltid lite stress över allt, jobb, fest, vänner, pengar, huset m.m nu bryr jag mig inte alls, allt finns ju kvar och gör det inte det så spelar det inte heller någon roll. Jag är berkligen nöjd och lugn med allt och trivs verkligen jätte bra nu har aldrig mått så bra som nu.
Nå ja slut surrat om det, i morgon ska jag försöka komma ihåg att ta med kamera på babysimet så vi får lite fler bilder, för på måndag blir även vår ängel 6 månader gammal, snacka om att det går för fort.Älskar er så otroligt mycket! för alltid!

Äntligen lördag

Vilken mysig dag! det är lördag och solen skiner för fullt, tyvärr är det -28 här så det blir nog inte så mycket ute vistelse idag men ack så mysigt att sitta inne och spela lite wii. Är så kul nu när vi har en ordentlig tv, den förra mini tven var det inte lika kul med men nu ser till och med jag vad som händer i spelet.
Micke har tillbringat ännu en natt på soffan men det är lika skönt att sova själv jag får så mycket plats att röra mig på och det är ju toppen.
Idag var det tänkte att göra en stprheden trip men den är inställd pga vädret. Kanske senare vem vet? nä nu ska jag nog spö skiten ur Micke i en omgång mario cart!Äntligen fredag

Eller för mig spelar det ingen roll vilken dag i veckan det är alla är lika roliga och vi har det så trevligt oavsett vilken dag det är. Tyvärr så måste vår lilla bil in på lagning på måndag så vi får väl se hur länge jag blir "fast" i byn då. Inte för att det spelar så stor roll, men på tisdag ska vi ju på 6mån koll på bvc, aja jag få väl låna mig en bil till dess om inte vår kommit tillbak.
Idag blir det städning på hög nivå, igentligen skulle jag kunna börja lite redan nu eftersom jag varit vaken sedan 05.15 och ändå inte tagit mig för att göra något alls, jo en tvättmaskin är klar och sen har vi varit ut en sväng på gården men det blåser och är 24- grader så idag blir det nog en inna dag med undantag för hundmats inköp senare under dagen.
Okej nu ska jag sätta fart med toaletten på övervåningen så har jag ju i alla fall börjat, Sebbe sover så jag börjar med det "ljudlösa" städningen och övergår väl senare till dammsugningen.
Mamma är sjuk igen så inte blir det att träffa mormor något i helgen heller, synd men men kommer försöka vara lite extra med Micke eftersom Dima åker hem till Ryssland på tisdag och blir borta en vecka och under tiden han är hemma så brukar jag inte se till Micke så mycket heller.
Burr så kallt det är måste nog lägga i en till pinne innan jag börjar.

adjöken

Inköp

Eller inköp och inköp, det är en försenad alla hjärtans dag pressent från Micke.Jag skrev ju tidigare om den och kom ju på att jag kan ju tvinga Micke att ge mig den i stället så sagt och gjort. Haha nä nu lät det som om jag är super elak och lurade honom så var det inte riktigt utan jag hade redan köpt han en pressent på den riktiga dagen. Men visst jag kan tänla mig en pressent lite då och då bara för skojs skull.
 Men det kan ju hända att han då vill ha lika många pressenter tillbak och det skulle kanske bli jobbigt. Killar är ju så svår att köpa till. Jag hittar ju något nytt jag vill ha hela tiden.
Nu ska jag väcka Sebbe och pussa Micke hej då innan han åker till Svartbyn och hämtar ett bal lass.

Vem hjälper bönderna?

Hade det här på malien och tycker att det är super att det finns NÅGON som verkar stå på böndernas sida, så självklart tycker jag att det är den här föreningen man ska stötta som verkligen förstår och vill göra något åt problemen.
Om ingen vågar stå för vad dom tycker så blir det ju aldrig bättre heller. Och att inte tycka något alls och bara "vända kappan efter vinden" är nog det absolut värska, skaffa en åsikt som du vill/vågar stå för och var stolt över det!
Jag tycker att mjölkpriset är för dåligt och jag tycker att det är för jävligt hur mejeriföreningarna behandlar sina bönder. Men visst så länge ingen säger något så kommer det ju att fortgå. Nu är det dags att vakna som T brukar säga. Haha
Här är mailet.

Vem styr Arla?
Man kan ju undra om Arlas Foods styrelse fullständigt har retirerat för tjänstemännen? I tisdagens ATL så fördömer Arlas Sverigechef Christer Åberg splitleveranser. Vi i LDM anser att det vore bättre om Åberg koncentrerade sig på att sälja mjölk istället för att lägga sig i medlemmarnas egna affärsbeslut. Minst lika uppseendeväckande läsning i Dagens Industri samma dag där det uppges att Peder Tuborgh i ett möte med Skånemejeriers VD oktober 2007 uppmanat dem att förbereda företaget på en fusion med Arla. Då Skånemejeries VD avvisat förslaget med att det är en ägarfråga svarade Tuborgh enligt Dagens Industri ”Om det så ska kosta oss en miljard att konkurrera ut er så ska vi göra det”. Vi skulle vilja uppmana Arla Foods att vakna och visa vem som bestämmer, alternativt fundera på om de kan använda sin kompetens bättre på annat håll.
.   
Vill du vara med och jämföra mjölkpriset?
Vi efterlyser avräkningsuppgifter från er! Skicka in aktuella uppgifter om vad ni har för avräkningspris och vilket mejeri ni tillhör så kan vi ha en återkommande punkt i nyhetsbrevet där vi jämför aktuella avräkningspriser från olika mejerier. Ring eller maila till (telefontid tisdagar kl. 8-16) eller
Från Danmark
När kommer prishöjningen frågar man sig i Danmark.  Ser man på utvecklingen av avräkningspriser för mjölkprodukter världen över, med utgångspunkt från 2006, borde den redan ha kommit. I förhållande till 2006 års nivåer så har smörpriserna på börsen i Hannover stigit med 40%, priserna på mjölkpulver i Chicago har stigit med 40% och FAOs prisindex på mjölkprodukter har stigit med 75%. Avräkningspriserna på mjölk har som bekant inte haft samma utveckling. LDM i Danmark uppmanar mejeriföreningarna: Få ut pengarna till leverantörerna snarast. Vi saknar dem!
 
Glöm inte bort årsmöte 4 mars
Styrelsen hälsar alla välkomna till årsmöte den 4 mars i LRFs lokaler,
Anmäl dig till eller
Frukostmöte i Riksdagen
Dn 17 februari träffar vi politiker i riksdagen. Tillsammans med svensk Mjölk ska LDM Sveriges Mjölkbönder informera om viktiga frågor för att svensk mjölkproduktion ska kunna leva vidare. Vi hoppas på lyhörda politiker och skriver mer om detta i nästa veckas nyhetsbrev!

Jag har tagit bort telefon.nr och mail adresser i brevet så därför kan det se lite konstigt ut på vissa ställen. Hoppas det går att läsa i alla fall, tycker att det är viktit allt alla kan ta del av brevet.

Torsdag

idag är det super kallt ute och jag som ville hitta på massa roliga uteaktiviterter, jaja det kan ju bli varmare framåt dagen. Idag blir det att åka till Boden och fixa papprena på migrationsverket, ska försöka pricka in eftermiddagsfikat på pappas jobb så kan vi svänga förbi där på en kopp kaffe.
Sebbe sover som en stock nu efter att ha väckt upp alla så återgår han till att sova igen. Micke har tillbringat två nätter på soffan denna vecka inte för att vi är ovänner utan pga detta himla OS. Jag är ju inte det minsta för idrott på något sätt utan håller mig bara så pass uppdaterad att jag kan förlja med i OS samtalen som verkar vara poppis att prata om nu för tiden.
Men jag måste faktiskt erkänna att det såg verkligen otäckt ut när "vad hon nu heter" ramlade i backen, hörde på nyheterna att det gick 120km/h då hon slog i marken, snacka om tur i oturen.
Nu ska jag hoppa i duchen och äta lite frukost innan min lilla Ängel vaknar igen.

Var även förbi på Onoff igår och skulle köpa mig en vågtång men som vanligt med min otur så var den slut, ska kolla Elgiganten nån dag här fram över. Ser det framför mig: vågigt hår, blommig klänning en mysig sommar kväll. Så jag har ju en stund på mig att köpa den i alla fall.Så här ser den jag vill ha ut, hoppas på att den finns på Elgiganten. Tycker inte om att vänta!

Onsdag

Oj såg nu att klockan snart är 4:a och Micke har inte kommit hem ännu, det har ju varit sarmolenakoll idag så kanske sitter han inlåst i lagårn med sarmonela? haha nä det tror jag inte. Själv så har jag och Sebbe varit på babysång på förmiddagen och sen har vi varit en prommis genom byn och är gansla nyligt hem kommmen från promenaden.
Ikväll så har det pratats om att gå ut och äta men jag vet inte om det blir av eftersom det dragit ut så mycket på tiden och varken jag eller Micka har ätit lunch ännu. Kanske en tacosmiddag hemma?
Igår kom även vår bys egna "tidning" i brevlådan, det är nästan skrattretande att läsa hur tragiska folk i den här byn är. I dagens nr så kagas det på hundkiss vid brevlådorna, man alltså? hann hundar lyfter ju på benet och kissar en bit upp, vad spelar det för roll? ska ni som äger brevlådan äta snön just där? eller ser det illa ut? flytta då till stan och skaffa brevinkast! åh att dom inte bara slutar klaga på ala skit saker. Vad är vitsen med att gnälla över kiss i snön? jag kan då räkna upp ett antal andra saker som hänt/händer här som är värre än kiss i snön. Skärpning! eller kontakta en mäklare så kan ju någon annan få chansen att leva här och kanske till och med tycka att det är ok med hundarkiss, hästbajs m.mNä slut klagat på den löjliga tidningen. Skulle ju vara kul om det fanns något posetivt att skriva någon gång också.
Nu måste jag ringa Micke och fråga om vi inte ska äta snart, jag är super hungig!

Kväll

Jaha så har dagen än en gång sprungit ifrån mig totalt, nu sitter jag bara och väntar på att Sebbe ska vakna så vi kan äta middag och kanske hinna med en promenad med lite tur. Micke är med D i garaget och fixar och donar med sånt som jag inte förstår mig på.
Men lite tur så kanske vi har en fungerande skoter innan kvällens slut.
I morgon ska jag och Sebbe åter igen packa in oss i bilen och åka på babysång, det var så trevligt sist.
Hade även super lite att göra en stund under dagen så jag tittade runt på internet och fasnade i ett avsnitt av glamorama, alltså snacka om konstiga typer tre tjejer som av någon anledning verkligen vill framstå som riktiga stureplans fjantar och klär sig lyxigt m.m men samtidigt så surras det hela tiden om att "jag har inte råd" "oki nå kan jag följa till paris om jag bor hos mina föreldrar sista veckan i månaden och åker på mitt eurocard" så ytligt men jag fasnade ändå för serien och såg alla fem avsnitt på tv3play. Det är roligt att titta på och jag tror att hela grejen är att känna pengar och kanske framstå lite små korkande för jag hoppas ju inte att det är så dom beter sig alltid, orka.
Aja kolla in dom och bedöm själva.Smart eller dum? Hur som helst är det underhållande att titta på=)

Tisdag

Så var det tisdag och veckan känns som om den kommer gå jätte fort, kanske för att D snart åker till Ryssland och blir borta en hel vecka så jag kommer knappt se Micke nå nästa vecka. Nå ja när D kommer tillbak har han förhoppningsvis med sig sitt nya inernationella körkort så han slipper ta ett svenskt.
Idag ska vi åka och storhandla på Maxi, vi måste även lämna igen några filmer som vi hyrde förra veckan.
Vad som händer mer vet jag inte riktigt. Vi ska till Boden också någon dag i veckan kanske torsdag?
Idag kan det bli lite stressigt att hinna då Micke måste vara hemma till 4:a för att skicka iväg några tjurkalvar.Nä jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva nu så jag tror att jag får åter komma senare under dagen för det står helt stilla i huvudet nu.

Måndag

Nu är det måndag igen och ett riktigt kanon väder ute! känns ju verkligen toppen att inte behöva jobba en sån här dag, tyvärr så är skotern inte körklar ännu så det är skidor som gäller för mig än så länge men det går lika bra det också.
Tänkte försöka få med mig min stora prins ut på en sväng i solen med varmchocklad och korvmacko i morgon kanske om vädret tillåter det vill säga.
Annars så finns ju alltid fyrhjulingen med det känns inte riktigt rätt på vintern av någon anledning.
Helgen har varit super bra med ett jätte trevligt firande hos morfar och en mysig söndag med babysim och mycke tid ute i det vackra vädret.
Vad som händer idag är fortfarande oklart. kanske följer med Micke och lämnar spån i b-landet, Sebbe gillar att åka traktor det finns så många fina knappar att titta på.
Nu ska jag nog ta och sätta igång med lunchen så vi kan åka sen.


En bild från i somras, bilden är tagen från vår tomt, visst bor vi ganska mysigt till. Pricken över I:et hade varit om det gick att bada i fjärden, då hade allt varit perfekt.

Grattis morfar

Idag så fyller Sebbes morfar 60 år så vi ska åka dit och fira honom idag jag och Sebbe tänkte be ge oss om en liten stund och så kommer pappa sen då han är klar med lagårn.
Självklart så ska vi bort den dagen då det skulle vara möjligt att åka skidor, det är varmt och massa sol idag vi får hoppas på lika fint väder i morgon! nu måste jag göra mig klar för av gång.

Hej då på en stund!

Frdags mys

Japp ikväll blir det ev fredags mys en korit när Micke kommer hem från lagårn. Vi ska köpa hem lite gott och sprätta en flaska vitt och se någon hyrfilm, kan bli riktigt lyckat om inget oväntat händer som vanligt. Förmodligen kommer väl nån ko få kalvförlamning eller nån har trampat sig på spenen och är nästintill omöjlig att mjölka, ja sånt som alltid sätter käppar i hjulen på mina ideer.
Läste precis Emma pennas blogg och hittade ett jätte gammalt kort på oss, tror det är från Js fördelsedags fest för typ 2 år sen?Bilden är stulen från http://mrsemma.blogg.se 
Det var en så fin bild på oss tillsammans, kommer inte ihåg nästan nå av perioden då Emma hade kort hår, hon har så mycke så det växte ut på noll tid. Jag däremot har sakta men säkert fått inse att jag aldrig kommer kunna se bra ut i långt hår då mitt är så där skandinaviskt tunt och spikrakt, det är orättvist jag vill också ha tjockt hår med lite självfall. En va de gånger vi varit till Turiket tillsammans sa en turk att Emma såg precis ut som dom och om hon bra lärde sig någon mening på turkiska så skulle inge märka någon skillnad haha "turkemma"
ja det var ett bra tag sen och väldigt mycket har förendrats sen dess, visst var det kul då men nu känns allt perfekt, skulle inte vilja byta liv med någon i världen! Men jag har väldigt många roliga minnen och kommer säkert få fylla på med väldigt många till har jag en känsal av.

Fredag

Nu är det snart heg igen och det känns toppen, hoppas på att hinna umgås med mormor mycket i helgen då det blev en sån kortis igår.
Nu har jag hunnit starta en tvättmaskin och håller på att göra oss lite klar för att åka, vi måste nämligen iväg och kompletera min handlig från igår då jag glömde toapapper, glömer alltid det! borde köpa hem flera balar med toapapper såd et aldrig tar slut.
Hm? vad händer mer idag, jo just det bilen ska få sig en omgång, så texten försvinner.
Ut över det så hinner jag nog inte så mycket mer allt tar ju sin tid nu för tiden och jag verkligen älskar det! det är sä lugnt och skönt och jag saknar abslut inget alls. Mitt liv är helt perfekt om jag får skryta.Nu ska jag göra mig några kex med ädelost och bänka mig framför tven en stund innan det är dags för Sebbe att äta lunch. Tror det får bli gröt till lunch och resterna av köttfärsåsen till middag. Är så kul nu när han kan äta lite super roligt att se då min lilla Ängel får smaka något nytt, både gott och äckligt ibland.Mammas snygging 2 månader gammal.

Nu är mammas kille snart 6 månader, snacka om att tiden går fort då man har roligt!
Snart Fredag igen

Snart är det fredag igen och helgen närmar sig fort. Idag har vi varit och häsat på min pappa och efter det så var vi förbi maxi en sväng för att handla lite inför helgen. På lördag ska vi ju som sagt på 60 års kalas och söndag är det babysim som vanligt. Vad mer som händer vet jag inte men förhoppningsvis så är det ganska lungt, jag har inte några större behov av att något ska hända heller.
Måste ju försöka ta tag i alla oläsa mail, men inte idag, kanske jag hiner i morgon. Ev så ska bilen få sig en servic i morgon och det hade ju suttit fint att slippa se den där "dags för servic" texten lysa hela tiden!
På lördag ska jag och Sebbe åka i förväg till morfar och hjälpa till med förberedelserna och Micke kommer på efter kanten då han är klar med mumuarna.
Köpte även en tidning idag som jag aldrig sett eller kollat i förr, den hette mama och va nog bland den bästa "Mamma tidningen" jag hittat, mode, heminredning, reptage m.m den var riktigt bra så jag ska nog slänga mig i soffan och läsa nu en stund innan Sebbe är igång igen och det är dags för middagen.

Torsdag

Idag så blir det lite av varje på dagsordningen. Ska en sväng till pappa så Sebbe får träffa sin morfar en stund sen ska vi väl försöka slänga ihop någon mat idag också och även hinna med några tvättmaskiner.
Tror nog att jag ska inhandla en mobil här fram över också för jag vet inte om jag vågar bege mig ut på alla skoter spår med skidor, Sebbe och hundar och ta chansen att något händer lång in i skogen.
Men annars trivs jag väldigt fint utan mobil.
Måste man vara tillgänglig 24-7 jämt? dessutom så trivs jag fin fint att vara själv i lugn och ro.
På tal om själv till helgen är det alla hjärtans dag! hm... undra om jag skulle palla mig till stan och i alla fall köpa en blomma? ja vi ser ju vad tiden räket till för.
På lördag är det även 60 års kalas för pappa så de blir väl att spendera större delen av lördagen där. Se funderar jag på att anlita mamma som barnvakt någon kväll så vi kan gå på bio bara jag och Micke för det var väldigt länge sen. Sebbe blir 6månader den 22/2 och vi har haft barnvakt totalt 3 gånger, vet inte bara om jag vill lämna honom en enda stund.
Nå ja vi får väl se hur det blir med den saken.
Nu ska jag ta en snabb duch innan Micke och en från semin kommer för att gå igenom individfoder här och jag har en för vana att stå i duchen då hon kommer.
Råkade just se att jag hade ett gäng mail att gå igenom innan det är dags för att betala in skatten igen.
Onsdag

Idag har jag och Sebbe varit på babysång, det var jätte roligt och vi kommer defenitivt gå nästa vecka också! roligt för mig med att träffa andra och mitt på dagen! super.
Nu ska vi en sväng till stan för att lämna igen några filmer och sen ska vi förbi farmor en sväng också. Nä nu ska vi åka!

Dagens inköp

Dagens inköp blev en press/plastare från Lely Welger! varför? den är ju röd och passar bättre med traktorn.

Fin va? pris: Nä vad kännar du på att veta det?

Måndag

Jaha nu har snart hela förmiddagen sprungit iväg från mig igen, idag kommer min gammla vän Malin hit på besök en sväng och så står städning på schemat pga av mamma prat om storstädning i helgen. I veckan ska jag också prova på att gör palt för allra första gången själv, ska bli spännande och tacka gud att Statoil har en restaurang del med väldigt goda pizzor om min palt inte bli ätbar.
Det kommer inte att hända idag i alla fall. Sebbe sover just nu så jag passar på att skicka iväg ett inlägg till.
Tyvärr har det blivit nå konstigt med min dator så den känner inte av minneskortet från kamera så det går inte att få upp mågra nya bilder tyvärr...


Igår var det i alla fall babysim igen och lika roligt som alltid. Efter det hade vi trevlig besök och åt kladdkaka mums.
Funderar på att ta tag i att ränsa i kylen idag då jag lika är i städtagen men jag har inte som helst lust med nå känns det som, kanske åker och hälsa på någon senare i stället. Nu ska jag då sätta fart med lunchen för Micke har bråttom så han hinner till Boden och hämta spån idag.

Måndag

Snacka om respons på repotaget i lördags massa komentarer på kuriren.nu kul!
Hur som helst så sitter jag och funderar på hur en del kan vara så okunniga buhu "fattiga bönder" ,öh? vem har sagt något om det? det handlar väl bara om att få betalt för det man gör på en bra sätt. Dom som kommer med deras löjliga och okunniga komentarer vet inte hur det fungerar och har så dåligt med fakta innan dom uttalar sig.
Jag skulle aldrig vilja byta "jobb" och inte Micke heller men vi lever för något, har framtidsplaner, är drivna för att gör mer och bättre hela tiden. Jag kan faktiskt inte fatt hur en del kan sitta hemma och hellre söka bidrag än ett nytt jobb? ta lite strö jobb här och lite där men aldrig vilja något med sitt liv, utan bara åka med. Nej tack då är jag heller "fattig" och lycklig.
Så fuck you din lilla lata och okunniga mask!

Lördag

Så var det helg igen och idag har jag absolut inte en aning om vad jag ska hitta på, kanske försöker få med mig mamma till stan idag och fönstershoppar lite? jo just det! idag ska vi ju vara med i Kuriren, det hade jag glömt bort redan, måste genast lägga ett span där.
Jag sa inget om vad jag tyckte ang styrelsen men em hela massa andra saker sa vi så får se hur dom vågade skriva. Kul att nå någon gång vågar säga nå, alla är så feg. Vid dom möten jag varit på som är anordnade av norrmejerier så är alla så irriterade och arg innan dom går in ,men det är få som vågar säga något. så jag ger tummen upp för oss själva. Hoppas bara att det inte blev ännu en snyft historian om stakars fattiga bönder utan en mer sanningsenlig en. Nå ja den som läser får se.

Lägger in artikeln här.2005 tog Mikael Johansson över föräldrarnas lantbruk i Ängesbyn.

 

Sedan dess har det bara gått sämre.

 

- Det är oerhört tufft, konstaterar han.
På gården i Ängesbyn som Mikael Johansson driver tillsammans med sambon Sofia Ekström finns 65 mjölkkor. Tiden som gått sedan paret övertog lantbruket beskriver han som allt tuffare. I fjol gick mjölkpriset upp för att därefter till hösten sänkas igen.

 

- Vi blir allt färre bönder, säger Mikael Johansson och hänvisar till att antalet mjölkproducenter i landet på två år minskat från cirka 7.500 till under 6.000.

 

- Det är en trend som bara håller i sig. De som byggt nytt har inte råd att sluta och de som har gammalt slutar, menar han.

 

Sedan årsskiftet har mjölkpriset sänkts och de största bovarna, enligt Mikael Johansson, är detaljhandeln.

 

- De säger att andra mejerier sänker och då måste vi också göra det. Mejeriföreningarna dräper ut varandra.

 

Skruvkork på förpackningen
Enligt Mikael Johansson sitter mjölkbönderna i klorna på mejerierna. Vid ett möte före jul fick de veta att konsumenterna kräver att mjölkförpackningarna byts ut - de vill ha skruvkork, vilket innebär en kostnad på många miljoner.

 

- Och det är vi mjölkbönder som betalar. Jag och min sambo är 26 respektive 24 år och brinner för det här men vi ska inte betala för att jobba.

 

Från allra första början tänkte Mikael Johansson inte bli bonde, han hade sett föräldrarnas slit. Men efter fyra år i lastbil och grävmaskin tog han sig en funderare.

 

- Jag insåg att livet inte var grönare på andra sidan.

 

I samma veva blev han och Sofia Ekström ett par, inte heller hon hade några större tveksamheter.

 

- Fast då fattade jag inte att det var så mycket jobb, jag trodde att det bara var att mata korna, säger hon uppriktigt.

 

Paret berättar vidare att ingen av dem någonsin haft några tankar på att starta jordbruk och ta ut en lön på 30.000 kronor i månaden, utan de vill bara vara som en vanlig familj. Nu har de också tvingats inse att ett 60-tal kor inte bär två löner.

 

- Hela branschen är under isen, menar Mikael Johansson och beskriver hur priset på konstgödselplast plötsligt stigit och förklaringarna han fått vid en närmare undersökning inte visat sig stämma med verkligheten.

 

Bättre hållbarhet
Framtiden är de överens om. Inom fem år måste de bygga ut, annars väntar avveckling. Besättningen ska dubblas och robotmjölkning ska in. Lösningen på mjölkböndernas problem är enligt de båda bättre betalt för mjölken, en hel krona per kilo, slår Mikael Johansson fast.

 

Norrmejeriets styrelseordförande, Herbert Nyman, säger att skruvkork på mjölkförpackningar inte handlar om att försämra för bönderna utan om service till konsumenterna. Söderut är det redan på gång och genomförs det i övriga landet blir det samma här. Produkten får bättre hållbarhet.

 

Vidare pekar han på att Norrmejeriet betalar bättre till bönderna än konkurrenterna, 50-60 öre mer per kilo för att vara exakt.

 

- Vår försäljning är något bättre än budget. Alla våra märken säljer bra, förklarar Herbert Nyman.

 

Att betala bönderna en krona mer per kilo är inte så enkelt som det verkar.

 

- Det skulle bli stora prisförändringar på alla produkter och på ostsidan är det stor konkurrens. Det blir svårare att sälja samma volym.Frdags mys

Nu är det dags för fredags mys på hög nivå, pizza från statoil om en stund! muuuu!

Igen

Nu vet jag inte ens riktigt varaför jag skriver igen utan gör det nog mest pga av att jag inte har någon lust att skura övervåningen och försöker hitta på ursäkter, nä men ser man på nu vaknade Sebbe så synd, då för övervåningen vänta=)

Tufft för länets bönder.

Så stod det i dagens Kuriren, men det är ju fel. Det är tufft för hela sveriges bönder ingen har det nå vidare lönsamt nu och vad jag vet så har väl arla bönderna ännu sämra avkastningspris, eller?
Hur som helst så ringde dom från Kuriren igår och ville komma ut hit men eftersom vi inte var hemma fören sent igår så tog dom det via telefon med Micke. jag är så stolt över hur duktigt han framförde allt.
Hur som haver så ringde dom tillbak efter någon timme och ville gärna komma ut idag om vi hade tid för att göra en större interjuv efter som hon utryckte sig: "det är kul när någon vågar prata".Nu till frågan, vad ska vi säga eller jag vet vad jag skulle vilja att folk visste men dom jag berättar det i tidningen så ska jag nog inte gå ut på ett tag haha. Nä det var ett skämt, men det jag faktiskt tycker är att dom verkligen borde byta ut HELA styrelsen på Norrmejerier bönder ska inte sitta i någon styrelse, det ska branchfolk och ekonomer som har kolla på saker och ting göra, kanske en bonde som talar för dom övriga bönderna i Norrmejerier men absolut inte så som det ser ut nu, det är väl för f*n inte tänkt att styrelsen ska vara inponerad av VD och dansa efter honom utan tvärt om?! men det vågar jag inte säg ju. Att sen folk inte riktigt fattat vad som är skillnade på ekologisk mjölk och "vanlig" stör mig nästan ännu mer. Min firsör berättade för mig att han endast köper eko mjölken för att dom kossorna får ju vara ute?! hallå det är beteskrav i sverige! Nä det blir väl som vanligt en helv sann historia om hur "synd" det är om bönderna bla bla bla, och de som läser tycker att vad då "dom har väl massa bidrag", önskade att det skulle bli något annat än en snyft historia, för det är inte synd om oss, inte alls det är ju vårt liv och jobb och utan jordbruk blir det väl pulvermjölk från kina eller nå...

Här är i alla fall artikeln från Kuriren.
Tufft 2009 för länets bönder

Luleå.
Ett mycket tufft år är över för de norrbottniska mjölkbönderna och en prognos för 2010 talar om höjda avräkningspriser för mjölken.

 

- Även foderpriserna kan sjunka, säger Eilert Apelqvist på LRF.
Lönsamhetsfrågorna är alltid på tapeten för de norrbottniska bönderna men efter ett hyggligt 2008 blev 2009 bekymmersamt.

 

- Det gångna året har varit extremt. Både foder och annat har blivit dyrare och sänkta priser på världsmarknaden slog igenom.

 

Läget är likadant i hela landet, det visar en lönsamhetsrapport som LRF tagit fram. Det är ingen tvekan om att det gångna året varit en pärs för alla typer av bönder.

 

Enligt Apelqvist är det huvudsakligen mjölkbönder det handlar om i Norrbotten. Det finns inte många som sysslar med växtodling, grisar och nötkött.

 

Förädlar
Bondeägda Norrmejerier är det företag som förädlar och distribuerar ut böndernas varor.

 

- När det gäller exempelvis den offentliga upphandlingen finns det mycket att göra. Jag blir upprörd när det står Arla på mjölkpaketen som serveras i en skola.

 

Prismässigt kommer den norrbottniske bonden aldrig att kunna konkurrera med storjordbruk i södra Sverige och utomlands.

 

- Det gäller för oss att visa på de mervärden som norrbottniska produkter har.

 

Flera ben
Det handlar om närproducerade varor med överlägsen smak som härstammar från kor som matats med foder som växt upp med minimal användning av bekämpningsmedel.

 

I dag är det färre och färre bönder i Norrbotten som enbart förlitar sig på mjölkproduktion. Många skaffar sig fler ben att stå på.

 

- Jag tycker att utgångspunkten ska vara hur den enskilde företagare vill ha det. Man ska inte tvingas.

 

Eilert Apelqvist säger att han brukar peka på hur svårt det är för norrbottniska bönder att bli riktigt stora.

 

- Markerna består av många små fält som ligger långt ifrån varandra.

 

Viktigt stöd
Den europeiska jordbrukspolitiken ligger fast till 2013 men därefter är det ingen som vet hur förutsättningarna kommer att se ut.

 

- Det kommer att bli stor oro i bondeleden när vi närmar oss 2013. Det kommer antagligen att bli diskussion om den ersättning de norrbottniska bönderna får för de så kallade naturgivna nackdelarna.

 

Det handlar om bidrag och stöd som utgår för det klimat som råder i Norrbotten. Långa, kalla vintrar och kort växtsäsong.

 

- Det här stödet är det absolut viktigaste som finns för våra bönder.

 


Fredag

Nu är det fredag igen och jag har precis läst klart på bloggen jag skrev om tidigare, den på familjeliv! flickan den handlade om har nu flyttat till hilmen och blev bara 4 månader. Det är så hemskt att läsa men ändå kan man inte låta bli hennes mamma beskriver/skriver så otroligt fint och hjärtskärande så det går inte att låta bli att läsa den.
Vi tänker på er!Gammla bilder

Hittade några gammla bilder från det år jag och mamma var till Turkiset kommer inte ihåg, tror det var 2008? jo det måste ha varit -08

Från vår balkong, så otroligt fint!


En del av vårt hotell, visst var det fint.
Vi tog båten över till grannstaden.Stranden...
MIN underbara mamma.


åh så jag längtar tills nästa resa, kommer ju att dröja ett tag till men jag längtar redan.

Torsdag

Idag ska jag och Sebbe förmodligen palla oss i väg till stan en sväng för att kolla efter en ny overall eftersom han har vuxit ur täckoverallen innan han en s hann börja använd den, typiskt. Och sen tror jag även att lilla volvon skulle må fint av att få komma i i p-huset där det är varmt så den tinar upp en aning. Ska även ringa klant skallarna på Nordica bil och fråga hur f*n dom ka ta 5000:- för att koppla in motor/kupe värmare som inte fungerar, förmodligen så har jag kall startat bilen hela vintern men nu när det varit så super kallt länge så mäks det riktigt ordentligt svårt att styra och svår att bara få att starta. Tror inte att en bil som suttit i värmare 4-5 timmar ska vara så svår att få igång då. Plus att tempen är i botten när man virider på nyckeln... så orriterad jag är alltså!


Hur som helst så tänkte jag också förslka hinna göra bort en det tråkiga saker som måste bli gjorda nån gång, jag säger bara städa bakom badkaret... blä.Se så väntar jag med spänning på att J ska medela hur en viss grej har gått idag, är fortfarande lite på helspänn att jag ska få oväntat besök... nä nu ska jag sluta jaga upp mig finns ingen anliding att vara orolig utan anledning... eller har jag anledning? Hmm. Nu ska jag gå och skala potsati till lunchen.

Alla hjärtans dag närmar sig

Här hittade jag ett klart godkänt förslag till alla hjärtans dag! så fint halsband med berlocker/berlock. Men detta är ju bara en önskan och absolut inte något Micke kommer göra så sotr ansträngning för att finförskaffa, tyvärr så har han sagt att han aldrig ska köpa smycken till mig då jag är så otroligt kräsen...Halsband från esprit ca pris 600:-

Berlocker från samma märke med priser mellan 150-600:-/st

Finns bland annat på: http://handladesign.se

Onsdag

Idag är det onsdag och nu skulle jag och Sebbe vara på babysång men tyvärr blev hon vi skulle dit med sjuk tror jag så vi får åter igen hoppas på bättre lycka nästa vecka. Hur som helst så har jag ändå en hel del att att stå i idag, nu är det först dags för lantmanna att försöka lura på oss den dyraste plasten som finns till ett så dåligt pris som möjligt, haha nä nu ska jag inte över driva förra veckan låg lantmanna billigare än k-rauta (eller hur de nu stavas) så vi får väl se hur det bli om en stund. Efter kl 13 så kommer ju en kille från hushållningen ang växtodligsplanen och efter det så borde jag verkligen dra en ragg med dammsugaren.
Månste även försöka hinna med att posta lite brev och fixa en ny pärm för denna månad ojoj vad jag har blivit lat med att hålla allt i ordning, men det är ju tillåtet när man fått en så underbar liten kille att lägga all tid på i stället.

Så dryt?

Jag har verkligen haft beslut ånges om jag skulle köpa en baby safe feeder eller inte, inte för att själva den är så dyr men fakten! jaja hur som helst slutade det med att jag slog till och beställde den efter att jag läst alla bra och posetiva kommentarer om safe feeder. Så snart har även Sebbe denna fantastiska produkt att tugga på.
Nu kliar säkert många sig i huvudet och undrar vad jag surrar om. Baby safe feeder är en napp gjord i tunt tyg nät och i den kan du sätta in olika gosaker tex bannan och din baby kan "tugga" på nappen utan att du behöver vara orolig att hon /han ska sätta i halsen, ganska smart eller hur!


Ja så här ser i alla fall en Baby safe feeder ut och jag hoppas och tror att den kommer uppskattas väldigt mycke av min lilla Ängel. Nappen koster endast 99:- men det var en väldigt dyr frakt, kring 60-70:- tror jag det var, men det kan de nog vara värt, dels för Sebbes skull som får något att "tugga" på och det bästa av allt att men slipper oroa sig för att något fasnar i halsen.


Denna fantastiska grej hittar du på:
http://littlekidscorner.se

Tisdag

Idag ska vi försöka ta oss till maxi och handla lite smått och gott. För ikväll ska jag och Micke ha myskväll med film och nå gott till. Imorgon ska jag och Sebbe som tidigare nämt på babysång i Gammelstan hoppas det blir trevligt för oss båda. I morgon är det också dags för årets växtodlingsplan att göras så efter 13 kommer en kille från hushållningen hit och hjälper till med det, så det kan ju vara på sin plats att köpa hem nå fika.
Jag och Emma har nu i några dagar tänkt ta oss en sväng ut men har inte haft några super framsteg i den frågan. Idag är det nästa snöstorm igen så det brukar inte vara någon höjdare att gå ut efter vägen med all snörök då inte bilarna hinner uppfatta vad som är på vägen, dumma dumma Smedsbyn, vad ska dom med en gång/cyckelbanna för?! det är här vi skulle haft den så det skulle komma till användning. *suck*


Idag tänkte jag att vi skulle prova något nytt till middag, vet inte riktigt vad ännu men då vi var på begravning så fick vi efteråt äta massa go mat och bland annat taziki gjort på morötter i stället för gurka och det var riktigt gott så jag ska nog testa det i alla fall. Kanske med vårrullar och kyckling till? får väl se vad det blir för gott.Tänkte lägga upp lite bilder som jag inte fick med igår då datorn fick någon tillfällig knäpp och bara kopplade ner hela tiden.Det var en del av de bilder från dopfikat jag inte hann lägga upp igår. Nu ska jag och Sebbe tvätta av oss lite efter lunchen, men dom tur är så har han ju Chili som hjälp med tvättningen av sin små fingrar m.m
Kan inte sluta skratta åt Chilis nyfikenhet/rädsla för den lilla människa som kommit in i hennes liv helt utan förvarning, och mitt i allt gallskriker han henne rakt i örat vilket bara gör lilla Ili ännu mer förrvirrad är hen snäll eller dum? Men tiden kommer nog även Chili inse vilken underbar lek kompis hon kan få i Sebbe.

Lika som bär Sebbe med sin "syster".

Kvällen närmar sig.

Nu börjar det dra ihop sig till kväll igen och inte fick jag sova nå heller, kunde inte somna som vanligt så jag tog alla flickorna och Sebbe och begav mig ut i kyla en kort sväng och nu håller jag på att frys ihjäl, det är verkligen inte varmt ute idag men med lite tur skulle det bli varmare på onsdag, vi får väl hoppas på det. Jag vill sätta in den nya bilbarnstolen ikväll i bilden men har skjutit på det till en varmare dag. Nu kommer fler bilder från dopet som jag inte orkade lägga upp igår.


Fika i Ängsgården.

Dagens inköp

Idag har jag hunnit med en hel del då Sebbe bestämde sig för att vakna väldigt tidigt. Städat och plockat tvätt m.m och självklart har jag hunnit shoppa lite på nätet. Här är min inköp som snart kommer hit!Japp äntligen har jag inskaffat mig en Skip hop skötväska. Hoppas nu att jag rymer allt i den här väska.


Ja så det blev en del fina inköp idag och jag längtar redan till min beställning landar i brevlådan. I veckan vet jag inte riktigt vad som händer förutom på onsdag då jag och Sebbe ska försöka ta oss till babysången om nu inget oväntat inträffar. Skulle verkligen behöva ta mig till Hundhuset med "Katten" också, två av hennes syskon är nästan där varje söndag och det hade varit kl att träffa dom igen och se om "Katten" hunnit växa ikamp dom abdra tikarna från kullen. Nu ska jag kasta mig på soffan tills Micke kommer hem och ska äta lunch efter det så ska jag nog ta mina små tjejer på en sväng genom byn. Vi försöker gå en lite bit varje dag för Sebes skull plus att jag är grymt nyfiken på husbygget som är igång inne i byn. Nån gång vill jag också bygga ett nytt hus från noll till perfekt. Det som byggs nu ser i alla fall ut att bli jätte fint. Dock byns kanske sämsta läge men men smaken är ju som baken.
Go natt gott folk så kanske jag uppdaterar efter min powernap.

RSS 2.0