Ändrade planer

Det blev som vanligt i mitt liv även denna nyårsafton, från att ha planerat en väldigt stillsam dag inne i lugn och ro tillsammans med min Ängel så blev vi bjuden på palt hos mamma och självklart tackade jag ja, så nu ska vi bara klä oss och sen börjar den otroliga vandringen ända upp till mammas hus.

Kanske

Nu håller jag på att öva på att få in en ny bakgrundsfärg m.m kommer nog att ta sitt tag men snart kanske det kan se ut för nå, nu måste jag avsluta för en stund och titta till min underbara lilla pojke som fortfarande sover efter morgonens promenad, lyckos honom som kan sova utan problem.

Kan inte...

Okej jag ger upp, jag kan bara inte somna då jag varit vaken ett länge tag. Ska försöka mig på att kolla lite på hur man gör om designen på bloggen men förmodligen så kommer det inte att gå eftersom jag och datorer inte riktigt tycker om varandra.

Tror även att mitt val av frukost kanske hjälper till att jag får svårare att somna om, eller vad tror du?

En Powerking 500ml är kanske inte en rekomenderad Anna Skipper frukost men väldigt gott och lätt lagat. Jag är ingen frukost människa och varvar mellan energidrickor och snabbkaffe. Det ända som saknas är en cigg, men jag kommer ALDRIG börja röka igen så onödigt och tidskrävande för att inte tala om hur kallt det är att stå ute i snön bara för att få några bloss nej tack det är färdigt med sånt men visst kommer suget ibland tillbak. Men nej aldrig igen.

Har även böjat med en nya ljudbok, denna gång blev det Camilla Läckbergs Predikanten. Är bara på första cd ännu ska det är lite för tidigt att utala sig ännu, men alla dom övriga jag läst eller lyssnat på som hon gjort har då varit bra så jag tror säkert att även denna kommer att bli en hjälpande dragkraft för att massa mig ut på promenad i snön.


Min senaste ljudbok, hoppas den är lika bra som den jag lyssnade på fören denna, men jag tror inget kommer toppa Gömde på väldigt länge.


 


Nyårsafton

Idag är det nyårsafton och det känns redan nu som att jag inte kommer ringa in det nya året vid 12 slaget utan ligga i sängen och sova då med lite tur. Det blir Sebbes första nyår med efter en hård natt och lite sömn så tror jag att vi ska försöka lägga oss riktigt tidigt i fall han vaknar när alla börjar skjuta raketer.
Klockan blir snart 09.00 och jag har redan hunnit med följande:

* byta kläder från pyjamas till body och byxa
* sett ett avsnitt av alla älskar raymond
* gett morgonens första flaska (om de två han åt i natt inte räknas)
* gått en 30 minuters promenad med stopp i lagårn för kaffe
* burit in ved och gjort eld
* bränt upp allt papper och alla kartonger från julklapparna


Ja det var väl i stort sett allt hittills, nu ska jag snöra mig på soffan för att försöka sova en stund, jag vet av tidigare erfarenheter att det inte kommer att gå eftersom jag inte kan sova på dagen. Min lilla Ängel är nu snart 4 mån och 2 veckor på den tiden har jag inte sovit ordentligt en enda natt och bara lyckats somna en gång på dagen, så ibland är jag lite trött och behöver få vila och vara i fred den här veckan har verkligen varit en sådan och det är så skönt att bara vara själv och inte behöva anpassa sig efter någon ibland.
Så i vissa sammanhang så är det väldigt skönt att vi lever det liv vi gör. Om Micke hade haft ett "vanligt" jobb så skulle jag ju inte ha all min egen tid, så det är faktiskt skönt ibland men ibland är det också för jävligt att alltid vara ensam mellan 7-21 och jag saknar honom så otroligt mycket. Men ser man till hel heten så skulle jag inte vilja ändra på något alls i våra liv, alla är perfekt.
Nä go natt gott folk nu ska jag verkligen försöka mig på en lite stunds sömn.


Hem till byn

Så var vi fort hemma igen efter enmiddag hos min mormor, Sebbe bliev grinig och ville åka hem ganska fort men innan vi styrde norrut mot byn så svängde vi förbi och köpte oss två lotter till kvällens bingo lotto. Har inte spelat sedan jag var kanske 7 år så det ska bli kul att pröva igen.
Nu ska vi väl försöka låt Sebbe sova en stund innan det blir en sväng med barnvagen genom byn, tror nog att det kan vara läge att klä sig varmt då det nästan är 20 grader kallt i dag.
Merca och Chili var med till mormor dock inte Katten då hon gärna homs stylar om hos folk mot deras vilja. Så hon blev hemma själv så även hon kommer nog att gilla en promenad senare.
Det blev inte att åka förbi Djurmagasinet när min lilla Ängel var så trött så var det betydligt viktigare att låta honom sova ordentligt en stund så selen får vänta till en annan dag.


Chili med sin pappa hos mormor, lilla ili har precis fått snaka lite grädde och är väldigt nöjd över det så hon tackar med en puss.

Glass och bingo lotto, kan det bli mer pro-varning på oss!? ha ha n'r jag blir super kändis så ska jag sätta bingo lotto på innelistan. Skämto sido. Nu åter står det ju bara att vi vinner någon bil eller trevlig resa eller föresten jag blir nöjd bara jag vinner något, vad som helst.


I morgon är det ju nyårsafton det ska vi inte fira nästan alls, kanske att vi lagar någon god middag eller kanske vi bjuder över mamma på tacos. Mamma har utlovat palt under sin julledighiet men hittills har jag inte sett röken av någon palt så jag hoppas hon inte tänkt försöka komma undan.
Nu ska jag spana vidare efter fina hårspännen, för rosetten jag köpte på Lindex var verkligen jätte fin i håret plus att det var kul att kunna göra något även när håret är så pass kort som mitt är. Jag uppdaterar om jag hittar någon som kan vara värt att köpa.
Dags för en ny beställning

Ja det är dags för ännu en hm beställning snart, dom har ju äntligen börjar med sommar och vår kläderna och med det kommer ju badkläderna som verkligen var efter längtade för min del, måste ju som sagt ha en ny bikini inför babysimningen som börjar i mitten av januari så det är lite bråttom faktiskt. Men inte nog med det jag tänkte ge mig på att beställa lite heminredning från HM för första gången, är jätte sugen på de leopardmönstrade badlakanen men Micke verkar inte så förtjust men det man inte vet mår man inte dålig av. Hade varit kul med lite färg i vårt super lilla badrum.

Från HM Home.Om jag fick bestäma helt fritt så skulle ett nytt badrum vara det bästa, vårt är så väldigt litet och trångt speciellt nu när vi är tre.

Men kanske nån gång i framtiden att jag får ett nytt badrum, kanske något i den här stillen.


Visst var det mysigt, där hade jag gärna spenderat större del av min vakna tid. Men som sagt nån gång kanske.


Sebbe vaknade just och ville ha en flaska innan vi ska börja åka mot staden, kanske att vi åker förbi Djurmagasinet för att spana på en dragsele till Katten om tid ges för det. Får se hur stor pris skillnad det är mellan Djurmagasinet, internet, och nån hund och jakt grossit i Happaranda. Jaja det får tiden utvisa. Nu är det hög tid att hoppa i badet, vårt lilla badkar och våra gammla badlakan, hi hi det duger fint ett bra tag till.

 

Hej hopp

 


Till Mormor

Idag bär det av till Gammelstan för att äta middag hos mormor, jag har nog inte satt min fot där på ja... säkert 5-6 år eller jo just det, jag var ju dit i aug då hon fyllde år ju. Ganska coolt både mormor, mamma, jag och Sebbe fyller år i aug och har samma stjärnteken.
Just nu sitter jag och dricker en varm kopp kaffe framför tv:n det är våra bästa år just nu, mitt favo program tyvärr är det bara jag som er detta program vekar det som, inte ens min farmor orkar titta längre.
Nu ska jag fylla termosen med vamvatten till Sebbe och snabb tvätta håret innan det bär i väg i kylan, här är det -20 idag så igentligen kanske man skulle hålla sig hemma i värmen.
Tänkte ta med mig min Ängel och min älskade mamma till Ikea någon dag här framöver, måste nämligen ha lita små saker därifrån men mest för att det är mysigt att åka en sväng och se något annat än Luleå och Boden.


Redan en ny vecka

Oj jag glömde helt bort att blogga nå igår och hade verkligen fullt upp, var på stan en sväng med mamm i år var det den absolut dåligaste rean igenom tiderna, hittade inget på rean inget alls, till Sebbe hittade jag till slut två par byxor som säkert kommer komma bra till användning.
Ut över rea byxorna så köpte jag en halskrage på Stadium så han inte bli kall i halsen när vi är ute. Till mig blev det ändast en lite hårklämma som jag tänkte förgylla håret med ikväll då vi ska ut och äte om min otroliga huvudvärk släpper nån gång.
Har även lyssnar klart på Gömda av Liza Marklund. Snacka om att det verkligen var en riktigt super bra bok. Har beställt Azyl och Mias hemlighet hoppas på att dessa ska vara lika bra men av att döma på recentionerna på Mias hemlighet och Emma mias dotter som Maria Eriksson själv skrivt så ska dom tydligen inte alls vara lika bra som dom som skrevs med Liza Marklund, men utan att läs dom så kan ag ju inte tycka något alls så tiden får utvisa om dom var bar eller dåliga.
Det finns även en annan bok som hör till sammanhanget men av andra skäl det är Mia: sanningen om gömda, som är skriven av Monica Antonsson hon hävda att det inte finns någon sanning i dom tidigare nämda böckerna.
Läs själv den beskrivande texten:


Hon påstod att hon och barnen var hotade till livet av sin exfästman, den libanesiske massmördaren och hans lika galna kompisar.
Hon utsattes för mordförsök, våldtäkt och misshandel, Svenska myndig?heter stod handfallna. Enda möjligheten att överleva var att söka asyl i USA.
Historien är känd genom Gömda, Asyl och de andra böckerna om »Mia«. De är makalösa bästsäljare som gjort Mia Eriksson och Liza Marklund till mångmiljonärer.
Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.

Mia Sanningen om gömda är berättelsen om den kanske största medie?bluffen i svensk historia. Steg för steg rullas lögnerna upp och en helt annan historia framträder.
I boken får de drabbade äntligen komma till tals: Osama som berövades sin dotter, Michael som förlorade sin mamma, Elisabeth som såg sitt livsverk krossat och alla de andra som har känt sig utpekade och förtalade.
Men hur det än ligger till ang böckerna så är dom riktigt bra och även om inte det är sant i just dom böckerna så finns det gott om kvinnor som blir slagna och misshandlade både fysiskt och psykiskt av sina män så hur som helst tycker jag att boken ger lite insickt om sådant som händer varje dag i vårt land men som såna som jag som lever i min lilla bubbla inte har en blekaste aning om. Det är bra att det berätts även om dom tjänar pengra på det, vem bryr sig, typiskt svenskar att vara så missundsamma andras framgång. Hur som helst så tycker jag att det är viktigt att inte blunda för sånt som händer runt om oss utan att vi vet eller vill vet. Jag tycker att alla ska läsa Gömda, det satte sig verkligen djupt.

Nog om detta och över till minlilla värld av strunt saker. Ska givetvis lägga in en bild på shopping beslagen så fort jag hittat igen kameran...


Två par byxor från Cubus, en lite halskragen från Stadium och en hår rosett till mig från Lindex, det var allt den här mellandags rean gav mig verkligen under mina förväntningar.

I morgon är det middag hos min mormor, vi ska alla ditt kl 13 och efter det tror jag nog att jag ska föreslå att vi ska köpa hem två lotter till bingolotto jag har inte spelat det sen jag var... hm? kanske 7år så varför inte pröva igen det kanske är roligare nu. Hur som helst så måste vi ändå i väg och handla lite innnan nyår inte för att vi ska fasta eller så. Jag anser att jul och nyår är familjehögtider som man spenderar med sin familj så hät blir det inget festande, det kan man ju göra precis vilken helg på året som helst. Nej jag och Sebbe ska vara hemma och skåla in det nya året med en flaska ersättning medans pappa jobbar på som vanligt.

 

 

 


Söndag

Har precis kommit in efter en lite sväng med barnvagnen och ska lägga mig i soffa i lugn och ro och lyssna på min ljudbok. Det ska jag göra hela dagenn lång, är helst slut av någon anledning och behöver verkligen få ta en dag utan några som helst måsten och liknade. Kom just i skrivande stund på att jag har ju en hög räkningar att gå igenom innan det nya året plus ringa runt ang våra liv och sjukförsäkringar som SKA ändras innan dom förfaller till betalning.
Undra om det går att ring idag? kanske dom har öppet hos länsförsäkringar? nä det får vänta tills i morgon nu ska jag fortsätta med orginal planen, att vila och bara ta dagen som den kommer. Det ända som är planerat att tacos till lunch/middag för jag vill bata spy åt all julmat nu.

Mamma skulle kanske göra palt någon dag också och då måste jag ju givetvis ta min familj under armen och gå dit för palt är inget jag tänker missa.

Go natt för en stund.

Lördag

Guu så fort tiden går, hela den här dagen har bara rusat förbi och nu är det snart dags att sova igen. Lördagen har vi spenderat hos min farmor och faster på jullunch, éfter vi åkt mot byn igen var Micke tvungen att gå i lagår så jag och Sebbe åkte till mormor och hälsade på en sväng.
Vi har även varit till Börjeslandet och tittat till kvigorna nu ikväll, vattnet fryser alltid där när det bli kallt och givet viss hände det på julafton men allt är i sin ordning nu och dom kan dricka hur mycket dom vill.
Igår då jag la upp bilder på julklappar glömde jag ju den absolut bästa.


Längåkningskidor med alla tillbehör som behövs, Micke köper alltid för fina pressenter till mig. Jag är verkligen bortskämd med det gillar jag.

Även ett nytt underställ fick jag av min älskade.

Juldagen är snart slut

Nu har snart ännu en juldag tagit slut och på tal om slut så har Sebbe sovit nästan hela dagen lång, tro han var riktigt trött efter att firande igår. Har fortfarande lite bilder kvar att ladda upp så här kommer lite fler bilder.

Min mormor och Mercedes hos mamma på julafton.

Oj bilden blev liggande, lilla Sebbe ser riktigt förvånad ut på bilden.

Katten och Sebbe är redo att åka hem och få sova ett tag.

Julklappar från pappa m.fam till oss alla från dom alla.Nu är min Ängek vaken igen och vill nog äta en flaska innan vi ska hoppa ner i badet och krypa till sängs, Micke ska jobba i morgon och sen ska vi till min farmor och faster på jullunch vilket vi brukar göra varje år. På måndag ska jag och mamma ut bland allt tok på mellandags rean, imorgon hoppar vi stan efter att förra året nästan blivit över sprungna av alla rea jägare. Nej jag tror nog vi hinner göra av med nog pengar även om vi väntar tills på måndag men jag måste ju erkänna att jag är riktigt sugen på en shopping dag.

 

 


Lunch

Nu har vi precis kommit in efter 45minuter ute i kylan, vi har bara varut på gården, Sebbe ville somna och det gör han helst ute så medans så kar jag ocj Katten burit in ved, gjort eld och lekt i snön. Efter en stund insåg jag att vi har ju bjudit över folk på lunch till kl 13 sp nu håller Micke på med maten. Här kommer mer bilder från julafton.

Julklapps utdelning hos mormor.

Julklappar till Sebbe och oss från Erik och Sandra. Visst är napphållaren fin!

Från gammel-mormor och mormor, min favo är hårsprayet från Loreal FIX, det finns inget bättre.

Massa kläder från min farmor och faster, från mig och Micke och från Mickes tre syskonbarn! tusen tack för allt fint.

Nu måste jag in i köket innan Micke dör av allt han måste göra själv, stackaren inte kan han ju behöva laga mat ensam.


Dagen efter

Jojo vilken underbar juulafton det blev igår, vi hade trevligt hela dagen och vår lilla Ängel skötte sig prickfritt som vanligt. Tyvärr glömde vi kameran när vi var till morfar och till graven för att tända ljus, men till nästa firande kom vi ihåg den.

Sebastian i knät på gammel mormor och även mormor ville kramas med lilla Sebbe.

Mormor med sitt älskade barnbarn

Katten vid granen hos Mamma.

Det kommer komma fler bilder senare men nu vill inte Sebbe sitta vid dator nå mer på en stund.


God Jul!

Idag är det julafton och jag har inte riktigt tid att skriva nu eftersom jag och Sebbe blev ensam idag också, Micke har åkt till lagårn så vi ska försöka göra oss klar snart och åka till morfars grav för att tända ett ljus och sedan vidare till min pappa en sväng. Sebastian har så fina kläder på sig idag,tyvärr sover han nu så jag vill inte ta något kort nu så han vaknar, men det kommer senare. Lovar.

God jul på alla

John Blund

Nu börjar jag känna mig lite trött, men jag kan ju inte gå och lägga mig redan ju. Micke skulle åka ut och ploga en sväng efter lagårn så honom får jag nog inte se på ett tag. Tänkte sätta mig och läsa tidningen på nätet är så dålig på att håööa mig uppdaterad om vad som händer i om världen.
Efter det blir det ett varmt bad med Sebbe och tidningen Vi föräldrar. Trodde aldrig att den skulle vara så bra, massa fina tips och ideer på allt möjligt inte bara om barn utan heminredning, semestrar m.m helt klart värd att köpa.


Nu är det snart jul

Nu börjar julafton verkligen närma sig och jag är äntligen klar med alla inköp inför julen.
Det var inte stols benen som hand kommit utan stol på stol från Kronan! dan passade perfekt och vi snabb prövade den innan Micke var tvungen att springa iväg till lagårn

En julklapp från Mormor. Stol på stol från Kronan ca 400:- går att beställa direkt från kronan.se istället för att köpa på stan där priset skulle vara betydligt högre.

Efter ett tappert försök att få Emma med på en promenad beslöt jag mig för att ta mina små chihuahuor under vagnen och gå själv, det gick super bra knappt en ända bil ute ikväll plus att jag hade ju fått hem de nya ljudböckerna idag så jag laddade över en på mp3 spelaren innan vi begav oss ut i snö ovädret.

Skäms nästan att berätta att jag ännu inte läs Liza Marklunds debut bok Gömda, men nu har jag börjat och snacka om att den verkar bra, har hört en cd hittills och den är redan spännande, längtar till nästa promenad redan.

Köpte även uppföljaren till Gossip Girl, IT girl av samma författare. Och sist men inte minst Predikanten av Camilla Läckberg, alla hennes är ju bra som ljudbok så jag lär ju gilla även denna.

 

 

Var ut och hämtade posten och fick en glad överaskning i brevlåden. Vi hade fått julkort av Mercedes uppfödare som startat kennel och hade en jätte fin hemstid. Kika in på: http://2cute4u.dinstudio.se för att spana på alla söta små chihuahuor. Undra var de andra från kullen tog väge och om dom mår lika prima som Merca gör.


Jo jag var ju tvungen att beaka min fotografiska sida och ta en vacker bild på blommorna vi fick igår av Mickes mamma.
En riktigt vacker bukett tullpaner.

Det få avsluta det här inlägget för nu börjar ju Anna Ankas jul! det frå jag ju inte missa igen, tur att det finns tv3 play annars.
Aldrig klar

Nu är det bara några timmar kvar till julafton och jag har oköp pressent till Micke fortfarande, måste en sväng till Luleå senare men nu har jag nog att hinna färdigt här hemma.
Vi var som sagt på stan igår och köpt julklappar m.m bland annat hittade jag dessa små sötnosar till min Ängel små fötter.

Dassa små "skor" kommer från Team sporita för några hundralappar, super  bra då vinter overallen inte har nå "fötter" och skor kändes så knäppt att köpa då han ändå inte kan gå och stickade sockar kändes för kallt i pulkan.

Jaha vad hände mer ju vi slog in paket igår kväll och det blev faktiskt en hel dal under granen.

Det mesta är till vår Ängel men det finns en del till dom andra i våra familjer också plus till oss själva så klart men mitt paket är tyvärr inte med här för Micke vill inte visa mig det... hm ubdra vad det kan vara för något?

Ha ha vad det finns mycket saker till små barn, dom här skedarna ändrar färg om det är för varm att sätta tuggan i munnen, man ska nog inte förlita sig på att det alltid stämmer men dom var så cool så jag var tvungen att inhandla dom. Skedarna säljs i 4-pack på Barnens hus för ca 70:-

Nu ska jag fortsätta me dstädningen och hoppas på att det finns tid över till en trevlig promenad med Emma idag, det har varit så mycke nu kring jul så vi har ju knapp hunnit med varandra nå denna vecka. Hoppas även på att våra stols ben kommit idag, Vi har ett paket att hämta men vi vet inte från vem det är så förhoppningsvis så är det benen, hade ju varit kul att kunna bjuda över fler än två på middag under julhelgen.


Stan hela dagen lång

Vi har varit i stan absolut hela långa dagen alltså och först nu är vi färdiga med allt inför julafton. Imorgon åter står bara en snabb julstädning och inslagning av de sista paketen.

Idag har vi hunnit följande

1. gå på stan i flera timmar och köpt de sista paketen.
2. till farmor och Ingrid på kaffe, där var även pappa och Linda så vi hann säga hej till dom också.
3. Maxi för julhandling
4. slå in paket.
5. snabb fika med Mickes mamma.
6. nu ska vi bada och sen kan ni gissa vad som ska hända... zzz.


Go natt

Stort Grattis!

Ett stort Grattis på din 4 månaders dag idag! Du är värd all lycka i livet.


Älskar dig// Mamma&Pappa


Tisdag

Idag blir det en sväng till stan för att göra klart det sista inför julen men dess för innan så ska vi hinna med lite viktiga saker här hamma och dessutom måste vi väl ta oss ut strax så lilla sötnosen här kan koppla av och sova en stund.

På återseende.

Kl: 22.00

Inne igen efter att ha varit ute och skottat lite snö och gjort upp eld till kvällens badvatten för min Ängel. Haha inså just att det låter som om vi lever i nån lite hydda utan el, ibland känns det nästan så och iblan försvinner elen ganska långa stunder speciellt på vintern vilket kan vara ganska mysigt då men får ha tända ljus över allt.
Jaha nu snöade jag in på stömavbrott nu då?

Jag skulle bara medela om att det börjar dra ihop sig till sovtid nu och jag hoppas på en lugnar kväll än igår.

 

Kunde inte låta bli att slänga in en bild från då jag och Sebbe lekte fotomodell på fårskinnet, det känns som en evighet sedan han var så här liten tiden går verkligen fort fram med en sån här guldklimp i familjen.


Det snöar!

Nu har det snöat hela dagen lång, jag var en sväng till min pappa ikväll ock det gick 80 efter e4an. Nu måste vi nog gå och pälsa på oss och gå ut och hämta in en hög med ved så vi slipper det i morgonbitti.

Sebbe hälsar till alla!

Skit i eniro

Vem behöver 118 118 (svar på allt) då Emma finns! Hundar ÄR välkommna på Gammelstads kyrkogård så länge man tar reda på bajsen. Skönt att veta då behöver man inte vara nervös över att bli anmäld för att störa gravfriden i år visst finns det ju ändå dom som stör sig på hundar men dom hat väl bara inget viktigare att bry sig om.

Sen så är det nya stolsben på väg, lämnar skåne idag och kommer med lite tur innan jul som tidigare utlovat.
Hoppas dom håller. Varför är det alltid vi som råkar ut får måndags exemplaren? jaja någon måste ju få dom med.

Även detta är ett måndags exemplar

Vad nu?

Jaha nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra resten av min dag ute är det nästan snö storm och jag får inte någon vovve i det här huset att vilja gå ut. Sebbe och jag har varit en sväng ner till lagårn på morgonen och drukit en kopp kaffe, snart som jag är gick vi över fältet som delvis var väldigt igen snöat, men de är inte läge att klaga då vi äntligen få lite snö här i Luleå.
Tänkte ju som sagt åka förbi morfars grav på julafton och tända ett ljus och säkte info på luleåkummuns värdelösa hemsida om man får ha hund på gammelstadkyrkogård, tydligen är det upp till varje kommun att bestämma det men hur tänkte dom att man skulle få veta vad som gäller där då?

Sen måste  jag nog ringa ang våra kökstolar igen då jag inte hört ett ljud från bitc ännu, tyvärr har dom jätte mycket fina möbler men jag ska inte falla för någor från dom igen... kanske skulle passa på att ringa på en gång?

Börjar även känna mig lite små hungrig och ska äta ett super gott kyklingrecept jag fårr från mamma med ädelost och pasta, hmm det är så gott och enkelt!

Annars tycker jag att recepten.se har mycket gott och inspirerande på sin sida.

Guu vilken dålig bild! ville ju att lilla Astrid skulle få äran att medverka på en bild då hon nästan alltid kommer och hälsar då men kommer ner till lagårn, men kan nästa tro att hon är mer vakthund än Hera.
En bättre bild då hon var valp, hennes utseende har verkligen förendrats men hon är fortfarande super gullig.

Måndag

Ja som sakt så är en ny vecka igång plus att det är julafton denna vecka. vilket sätter lite extra press på dom som fortfarande inte är klar med inköpen så som jag... nå ja i morgon blir det en latte på stan med mina prinsar.

Vaknade med huvudvärk gånger 10 på morgonen efter en hård natt. Började med den vanliga prossesen att få  vår Ängel att somna, då han precic slog igen sin blå började Micke att snarka, då var det bara att börja om efter lite sömn så har vi varit upp två gånger och ätit, och på morgon kvisten gjorde Micke något lustigt med fönstret så det lät som om vi hade en tutande finlandsfärja i sovrummet! så nu ska vi försöka vila en stund.


Läggdags

Nu ska vi snart hoppa i säng här, vi beställde pizza från statoil ikväll men kan väl likna det med kinderägg, man vet aldrig vad det är på pizzan även om man beställer samma. Spännande... eller irriterande. Nå ja gott var det tur som helst.

Go natt gott folk.

Underkläder

Det jag gärna också skulle kunna tänka mig i julklapp eller bara för att skulle vara underkläder från Hanky panky. Dom är så otroligt söta, inte för att jag nu använder så mycket underkläder men man kanske kan börja ha ha...

Till jul finns det alltid såndana fina present förpackningar färdiga så ens älskade slipper slå in själv, väldigt praktiskt eller är det ett genom tänkt affärsdrag? Hmm jag vill ha dom hur som helst.

Eftersom jag nu inte gillade min fd nya mobil så måste jag ju börja spana runt efter en annan, men nu ska jag hålla mig till Sony ericsson, det är bara att inse det finns inget annat märke som duger.

4:e advent

Nu har vi precis kommit in från en lite promenad jag, Sebbe och mamma givetvis var alla flickor också med på prommisen.
Micke är i persön och gör nå med sin älskade traktor så jag funderade på att ta en riktigt ordentlig me-me-me time nu om inte min Ängel bestämmer sig för att vakan i stället.
Det blev en lyckad fångst från hm.com också massa användbara plagg som jag kommer trivas med plus en till fejk pälsväst, fast i brunt/grå den här gången. tyvärr får jag inte mina grejor fören v.01 om jag har tur.


Nu är det nog time to say good by!


Middag och åter igen blev det julmat...

...det fanns någon som väldigt gärna ville smaka lite skinka.
Snacka om att jobba för sin föda! lilla Chili vågade inte gå fram men hon blev absolut inte utan hon heller.

 


Snart klar...

Nu har jag suttit alldelens för länge med allt jobb så nu är jag helt klart värd att ta ett varmt bad efter jag betalat ut lite löner så Micke kan köpa mig en julklapp förstås, hi hi...

En lite ledtråd på vad jag önskar mig:

 

Kan även tänka mig något i den här stillen...
Så det var väl inte så mycket att begära av sin kära sambo?

Nej som sakt lite jobb på det här...

 

 


Söndag

Jag vet att jag inte skrev något igår och det var pga att jag var så "slut" efter julfesten på Farmen i fredags. Om man ska sammamfatta kvällen så kan jag säga att den var lättsam. Inga tråkigheter (va jag vet) alla verkade vara på strålande humör och hade en trevlig kväll.
Men nu ska jag inte dricka något mer på ett tag efter 4 öl på en hel kväll så mådde jag jätte dåligt på lördag morgon och ändå drack jag vatten! Jaja jag var inte sämst i alla fall Micke den stackaren spyde flera gånger och mådde riktigt dåligt hela lördagen. Vad det var han drack och hur mycket vet jag inte eftersom hann inte själv vet men jag hann se han skutta förbi bordet jag satt i med en lite shot och en salt påse i handen så det är ju ganska lätt att slå ihop ett och ett.

På lördag hade vi även besök från Harads Linda och Fredrik var förbi en stund innan dom skulle hem och göra lagårn, var riktigt trevligt man får bara passa så inte snacket börjar gå för mycket mot maskiner och sånt strunt.

Nu ska jag ta tag i det jag inte orkat göra under hela veckan så min pappers hög är större än någonsin. Ikväll blir det rysare med mamma och Sebbe när Micke ändå är i lagårn.

Var även tvungen att lägga upp en bild på Mickes jultalrik, han hade kertchup på sin, äckligt men han skyller på att han aldrig fick äta det som barn då han var sjuk så han måste ta igen allt nu.

Jag ville inte smaka kan jag säga.

Nu ska jag ta en snabbtitt på hm sida, rean är ju redan i full gång på online shopen så det kanske finns något kap? för i butikerna skulle dom då lika gärna kunna hoppa över mellandags rean. Tycker verkligen hm har blivit lite väl dåligt tacka vet jag Gina.


Veckohandling alla Sofia

Jag jobbar fortfarande på att få in hela kost cirkeln.

Ha ha det är inte så här det ser ut i vår kyl men det såg så otroligt onyttigt ut så jag var tvungen att ta en bild.

Det är fortfarande super kallt ute och den som verkligen har tagit vara på all inomhus tid är Mercedes som inte gör så mycket annat än vilar i vinter vädret.

Vem vill vara ute när man kan vara inne?

Jag väntar fortfarande på att Micke ska ta sig från lagårn snart så vi kan börja åka mot Boden men jag tror nog att det skulle vara en överdrift att tro att han är där nå före kl 18.
Nä nu verkade det som att hundarna fått nys på nå, kan det vara min sambo som inte kan klockan ännu som kommer hem?Julfest?

Jaha då är klockan juste nu 15:21 samling på Western Farm i Boden kl 14:30, gissa om jag kört dit Micke och Johan ännu? Nej han har inte ens kommit hem ännu!

Äntligen fredag

Eller vem bryr sig om vad det är för veckodag, det ända som är speciellt med den här fredagen är att jag ska vara i från min Ängel ett par timmar ikväll... det känns ja vad ska jag säga JOBBIGT! men samtidigt tror jag att det skulle kunna vara trevligt att göra något annat ett tag men ack så jobbigt att lämna honom. Momo ska vara barnvakt och jag känner mig helt trygg med allt lämna honom inte alls för det utan bra att vara i från någon som men umgås med 24-7 alltid.

Jaja nog om detta idag så ska jag bara sitta hemma och titta på min Ängel, haha nä inte riktigt ska köra Micke till Boden vid 14 tiden, se kör Emma dit mig senare då Momo jobbat klart.

Nä nu ska jag söka reda på lite inspration att börja med ännu en oändligt för stor hög papper som jag låtit ligga HELA veckan, fy på mig!

Hur ska jag kunna vara ifrån en sådan sötnos ikväll?

Torsdagen har sprungit iväg från mig!

Idag har jag verkligen inte tänkt nå på alla måsten här i livet utan bara haft kul. Vi var till BVC på förmiddagen och då följde även mormor med som var ledig från jobbet. Efter det så åkte vi på storhedan och skulle försöka köpa en varmare tröja till Sebbe men hittade ingen bra. Men det blev ändå tre bodys och två par sockar som vi fick av mormor som tidig julklapp, bodysar är alltid välkommna som pressetner då det kan gå upp till fyra st på en dag.

Efter shoppingen så blev det tacos hos mormor och även pappa hade tid att infinna sig en stund. Blev där uppe hos min älskade mamma ändå till efter 19 tiden och har precis satt mig framför tv:n och kollar bonde söker fru ikväll också, älskar den där löjliga mjölkbonden som aldrig sett solen(kommer inte i håg hans namn).

Det hände även en lustig grej ikväll. Dom ringde från Trygg Hansa där jag har en del försäkringar för att få mig till att bli helkund som då skulle ge mig totalt 20% rabbat vilket inte gör så stor skillnad och vi är så nöjd som det är. Säljaren i telefonen tyckte att jag redan hade det bra med mina övriga försäkringar och tycket även att då försäkrings året tagit slut att jag skulle kolla på andra bolag eftersom han tycket bilförsäkringen hos dom var väldigt hög! vilken säljare. Hur som helst slutade det med att jag inte tog någon försäkring med dom och att vi kom överens att jag skulle byta bolag då perioden var slut och han avslutade att säg att han tycke det var grymt kul att prata med mig.

Så här lät en del av samtalet:

Säljare: Men du Sofia, om du vill kan vi ju höja din självrisk till 6000kr i ställer för nu 3000kr, det skulle sänka din års betalning med ca 1200kr.

Jag: Öh? Mmm... nä jag tror att jag ska ha kvar det i fall jag får lust att backa på någon.

Säljare: Ha ha men om du vill baka på någon så är det ingen självrisk alls på din försäkring. Vi står för plåtskador och ny lackering om det behövs. Har di haft någon trafikskada förr?

Jag: Nej... inte på papper i alla fall.

Säljare: Det är ju bra. Men som sagt det är ingen självrisk=)

Jag: Jaha va bra! Då kanske ja skulle baka på nån bara för att ni ska få lite jobb.

Ja så kan det gå ibland, nu ska jag försöka tvätta ur spyan ur håret och värma mina kalla fötter.


3 nya bodys från Lindex. Tack momo!


 

 


Filmkväll

Jag vet inte vad som hände med Emma ikväll men någon promenad bleb det inte så i ställer så bestämde vi oss för att ha en film kväll. Dessa filmer ska ses ikväll.
Hoppas dom båda är roliga kände för att få skratta ordentligt.


 

 Som sagt kvällen går i komedins tecken. Skönt med en myskväll mitt i veckan. I morgon så ska vi på BVC igen men Micke det skiten åker i stället på julbord i Brändön. Jaja dessa pojkar. Nej nu måsta vi starta upp en film innan det är dags för paus. Det är ju Bonde söker fru final ikväll det vill jag ju inte missa.


Onsdag

Vaknad upp i morse helt taggad på att åka till Luleå och fixa de sista julbestyren, men när jag kom ner för trappen och kollade termometern så ångrade jag mig ganska fort. Det är minus 20grader här idag och inget vidare väder att ta en lite kille med sig på stan ut och in i alla affäre så det får vänta istället tänkte jag och Micke bygga oss en lite jultallrik med det godaste från julbordet idag som en liten för smak inför julafton.

Igår hade vi lite problem här hemma, eller igentligen var det väl så att problemet löste sig igår! Vi har en längre tid nu varit besvärade av en liten mus som lever rövare i väggarna här hemma men igår så gick den i fällan. Problemet är bara att varken jag eller Micke nu vill ta bort den döda musen från fällan så vi denna stund ligger den fortfarande kvar...

Efter ett tag så kom nästa roliga händelse här. Jag har haft min mobil ute på Blocket.se för att jag inte gillade den så mycket och igår ringde det en kille och ville köpa den, självklart fick han det grejen var bara att han undrade om vi kunde träffas halva vägen var då hen bodde inne i stan och visst jag är nästa ändå till stan varje dag men frågade Micke om han inte ville följa, så här lät vårat samtal:

Jag: Gubben kan inte du följa mig till stan idag?

Micke: Varför?

Jag: Ja ska sälja mobilen och vill inte åka själv...

Micke: varför inte?

Jag: Men Micke jag kan ju bli våldtagen eller rånad! jag vet ju inte vem jag ska träffa!

Micke: Ha ha Våldtagen?! du! inte en chans!

Jag: Tänk om han tar bilen?

Micke: Hmm jo jag tror jag följer med ändå.

Ja så kan ett helt vanligt samtal gå här hemma liknade faktiskt lite det då jag ringde och berättade att vattnet gått, men det tar vi en annan gång. Nu är det dags att starta upp ugenen så vi kan börja med julskinkan.


Kvällen börjar ta slut.

Jaha nu har hale dagen gått och jag har hunnit hälften av det som skulle göras... jaja sånt är livet.
Vi var och handlade ikväll och köpte plommonspure åt Sebbe eftersom han är så trög i magen så här såg han ut efter ett prov smak.

Ja så här kan man se ut efter en middag, ser någon likheterna med när hans pappa äter, ha ha.

 


Tisdag

Idag är det tisdag och jag tror nog att vi ska försöka åka och handla idag så slipper vi det i morgon då vi hade gott om andra aktiviteter på gång.
Micke är i lagårn i dag också så jag och Sebbe få hitta på något utan honom, eller om han skaulle ha en kontorsdag idag? kommer inte ihåg riktigt... hur som helst så ska jag försöka komma på något att köa min Gubbe i julklapp i år går det verkligen dåligt med att hitta den perfekta julklappen.

Ja just det tror nog att jag ska försöka göra klart beställningen på Sebbe stol idag.


vill ha lista

Hittade lite förslag på en tatuering, OBS! inget är bestämmt ännu funderar fortfarande bara.

 

Fast annan text...

Skulle även vilja att Micke gjorde en ny och har även hittat fina förslag till honom.

 

Fast inte så STOR.
Måndag kväll

Nu har snart hela måndagen gått och snacka om att jag hunnit med en hel del "att göra saker" skönt.
Nu sitter jag och väntar på att min underbara Ängel ska vakna så vi kan börja förbereda inför kvällen på riktigt bada m.m.
 
Imorgon så ska jag försöka mig på att basta om tid finns, det var jätte länge sedan och det är ju så mysigt att ligga där inne med en bra tidning en stund plus att det är ju bra för håret att göra en inpackning där inne också.

Har även hunnit med att beställa lite böcker och två ljudböcker från bokus.se idag som förhoppningsvis kommer på onsdag, beställde bla Liza Marklunds bok Asyl på ljudbok, det var ju hennes debutbok och alla som öäs den säger ju att den är bra så jag får väl hoppas på det. Även Nobelstestamente från samma författare och lite till.

Nu ska jag försöka hitta alla tuggben som Mercedes gömt runt om i huset.

Måndag fortfarande

Nu har vi precis kommit in efter en uppfriskande sväng ner till lagårn på en kopp kaffe. Sebbe ville inte koppla av så vi gick ut en sväng, promenad hjälper alltid till att få honom att somna så nu ligger han och sussar sött i vagenen och jag ska passa på att börja med lunchen. Idag ska jag göra hemma gjorda köttbullar för det är ju så mycket godare än köpes, är bara så tråkigt att tillaga ju.

Det här ser ut att bli en riktigt bra dag med mycke saker uträttade ochdet känns riktigt skönt att göra bort lite "måsten" innan jul. Inte nu för att jag jobbar så mycket jag är ju föreldraledig med betoning på ledig haha... nej skämt o sido, det är faktiskt fullt upp hela tiden men jag gillar det jätte mycket och kommer verkligen vara hemma så länge som det är möjlig, det här är nog hittills den bästa perioden i mitt liv. Nå ja nu är det bäst att sätta igång innan jag blir för lat och ringer till statoil och gör en pizza beställning istället.

Bilden är lånad från googel, men visst ser det godare ut än köttbullar? Mmm... nej nu ska jag vara duktig och göra hemlagad mat det är ju ändå dags att börja tränna nu innan Sebbe ska börja äta vanlig mat även om det är länge dit ännu men jag har lärt mig att tiden går väldigt fort, nyss var han ju så himla liten och nu kan han nästan sitta själv.

Måndag

Måndag idag och väldigt dålig stämmning pga mitt inlägg i går kväll men jag kunde inte låta bli, var så arg, ledsan, förbannad över hur man kan göra så. Jaja nog om detta nu är det en ny dag med nya bekymer och trevligheter. Så som jag tidigare skrivit så ska vi ju förska åka på en liten resa varje år med undan tag för ni när vår lilla Ängel är så liten. Och jag vet att det är länge kvar till det blir av men jag kan inte låta bli att längta och se framemot att göra något roligt ihop hela familjen.
Pappa skulle tydligen en sväng till Finland med sin fru den kommande helgen, undra om det var det som fick mig att börja längta efter att åka igen jaja vad är det man säger... den som vänter på något gott...


Nä nu måste jag nog ta tag i de sista julklapps inslagningarna innan Micke kommer hem.

Vågtång

Jag vill ha en vågtång helst denna från OBH Nordica, kostar endast 349kr på eleven.se.

Finns det någon som vill skänka mig denna fantastiska grej?

Knäck

Nu kommer bilderna från knäck tillverkningen och ischockladen. Kan medela att knäcken blev riktigt mjuk, för mjuk tyvärr men bättre lycka nästa gång men ischockladen blev jätte god plus att vi pimpade den med masmeloows vilket gjorde dom änny bättre.

Ischocklad

Chockladknäck, jag är tokig i chocklad så det fick bli chokladknck denna omgång gjorde även hälften med mandel i.


Innan jag nu kom ner till datorn så la jag Sebbe för att få sova en stund uppe i våran säng och medans jag låg brevid honom för att han skulle kunna somna gott så insåg jag hur kul den lilla handator från HP är, fanns ju massa spel och grejer i den som jag inte har sett tidigare. Kanske var ett bra inköp i alla fall? Eller jo det är klart att den var bra, huvudsyftet med den är ju att underlätta med registreringen av in och utgående kor plus kalvningar så det går lättare och smidigare att föra in vilktet det verkligen gör. Hoppas fler bönder vågar pröva för hittills är det tydligen bara vi och en till... hm tänk att vi är tidiga med något nytt, det händer inte ofta.

En liten handator från hp för att underlätta rapportering av djur. Super praktisk.


Söndag

Idag är det 3.e advent och vi får tända ett till ljus. Tänkte slänga ihop ett inlägg nu men tyvärr så hinner jag inte skriva något mer ny eftersom min lilla Ängel tröttnade på att sitta framför dator nå mer just nu. Men bilder från knäck tillagningen igår ska jag lägga upp om en stund. 

Lördag och dags för lite shopping

Idag har jag varit på stan med mamma som tidigare nämt och shoppat för hela slanten, eller inte hela men en del bra inköp bliev det faktiskt. Innan jag åkte mot stor stan i morrse roade jag och Micke oss med att kolla om Sebbe gillade ray ban, men inte det solglasögen var inget han ville ha på sig.
Nu håller jag på att koka knäck för fullt och hoppas att allt kommer gå bra så blir det nog en knäck till kvällens film på tv4 klockan 21.35 jag minns inte vad den hette men den verkabde falla mig i smaken i alla fall.

Sebbe i mode riktiga solglasögen, hoppas modet håller in sig tills solen kommer tillbaks till Luleå.

Några av dagens inköp. Från vänster: en t-tröja till Micke från Cubus, svarta leggings från Gina även min t-tröja är från Gina och en stickad cardigan från HM som dessutom var på rea.

Inköp av ny ansikts rengöring m.m även apotekets ansiktsvatten som tydligen ska vara riktigt bra och prisvärt 109kr, hann även få med mig ett lite nagelack Malava nr370.

Ett par strumpbyxor från HM till klänningen jag ska ha på dopet. Två par sockar till min lilla Ängel från Kaphall dom var bara så söta att jag var tvungen att köpa dom även om han har så otroligt mycke saker redan. Och sist men inte minst ett par skor från Din sko lägg nu märke till mina ny inköpta skor och kolla bilden nedanför.

Svängde nämligen förbi kvantum på vägen hem för att göra lite inköp till knäcken och kunde inte låta bli att köpa vecko revyn och kolla vad som var med i tidningen? snacka om att jag är före Vecko revyn alltså! var bara tvungen att skryta lite.

Sebbe var inte så road av mammas inköp. Inte pappa för den delen heller. Hi hi...


Fredag

Detta har aldrig hänt en fredag tidigare, kom just hem från vår daglia promenda och upptäcker att brevlådan är full med fakturor, det brukar ladrig komma fönsterkuvert på fredagar men nu har det hänt. Synd jag som såg framemot att bara sitta vi tv och äta godis hela kvällen men med denna jätte hög liggandes kan jag ju inte få någon ro i själen, nej nu ska jag ta tag i alla papper innan Micke kommer hem och vi ska åka och hämta våran middag från statoil.

Vilken röra det är av alla papper ikväll, det känns så skönt när allt är bort gjort men ack så jobbigt att börja med det...

Så nystädat att golvet inte riktigt torkat, så underbart att allt är gk´jort så nu återstår det bara att njuta av helgen med min underbara familj.

Fredag

Jaha som vanligt så går inte allt enlikt planerat här och just nu sitter jag med en hög papper som redans skulle ha varit gjort innan lunch men eftersom vårat trådlös skit internet inte ville så får det vänta tills lite senare.
Har i alla fall hunnit bädda rent i sängen och bakat en morotskaka, kakan ble jätte bar och snart är det dags att smaka. Men nu ska jag först och främst försöka få ihop detta inlägg innan internet ger upp igen.

Konst? nä...

Fredag

Nu har veckan snart kommit till sitt slut igen, och jag tycker tiden bara går fortare och fortare. Vi tog oss inte i säng fören efter 12 igår kväll, eftersom vi upptäkte att vi hade slut varmvatten och fick gå ut och elda innan vi kunde bada Sebbe. Åh vad jag vill ha jordvärme eller nå annat än ved i alla fall.

Jag ska försöka få upp lite bilder nu men igår krupade dator ihop så vi får se hur det går nu då...

Gissa om Mercedes var nå sugen på det som fanns på bordet...

Visst ser det super gott ut... om man är en liten vovve. Jag föredrar det nog tillagat.

Mot slutet av  kvällen somnade mina två prinsar vi bordet.

Kött-kväll

Klockan är nu sbart 22.30 och vi är precis klar med att packa allt kött, fy vilken tid det tar att lägga allt i påsar, men nu är det klart och det dröjer nog till nästa gång för hoppningsvis.

Ett litet bevis på kvällens insatts jag ska lägga upp fler bilder i morgon men just nu måste vi börja förska göra oss klar för sängen. Sebbe är jätte trött men har ju inte längra ro att sova här nere och heller inte att ligga själv uppe så för honoms skull blir det en relativt tidig kväll.

Hade faktiskt tänkt besöka stor stan i morgon på en shopping runda men jag hoppar över det pga att det finns så mycket att göra hemma som jag inte hann med idag. Så stadsvängen får nog vänta tills lördag plus att då kan jag höra om mamma vill följa med mig så får jag ju lite sällskap om jag har tur.

 

Go natt


Torsdag

Urs så sent på dagen jag skriver, så här sent brukar det ju inte bli men jag och Sebbe har varit med Pappa och kört spån till Börjeslandet snacka om halt! Nu är den här från semin och går igenom avelsplan men Micke så jag passar på att skriva ett inlägg nu när jag har tid över. Efter det är klart så ska vi och hämta köttet från den slaktade kvigan i början av veckan, så sen blir det att packa kött.
Sen är det ju även tänkt att vi ska hinna handla idag, hmm? kul med en heldag.

Sen hade jag lite tråkigt igår och då passade jag på att sök efter alla tuggben som små tjejerna gömmer i hela huset, tyvärr så hittade jag bara ett ny gömt eftersom det låg på min tröja i tvättkorgen och där låg även Mercedes.

Som tur så har jag bild bevis på hur söt hon var.Hur gullig kan man bli? hon är så söt där hon sitter, Merca trivdes så pass bra i tvättkorgen att jag hittade henne där även i natt när jag var upp och gjorde en flaska till vår hungriga Ängel.

Även Chili blev fotad igår men av en helt annan anledning, hon hade bajsat inne! dum hund, fattar inte vaför hon inte lär sig nån gång. Nå ja så efter att jag sanerat golvet efter hennes lilla påhitt så kunde jag inte låta bli att... kolla själva.Japp det blev blöja för lilla Chili, kan man inte hålla tätt när men är nästan 2 år så blir det blöja, tyvärr gillade hon inte detta så mycket så hon får en andra chans att bättra sig.

 


Kvällen börjar ta slut.

Nu hat Emma precis åkt hem så jag passar på att slänga iväg ett sista inlägg för kvällen innan Micke kommer hem.
Som jag nämde tidigare så ska vi på vår veckohandling i morgon, och jag hoppas verkligen att vår lilla Ängel vill sova under tiden det gör handlingen så mycket lättare, nu när Sebbe är vaken vill han att man ska bära runt på honom hela tiden. och han väger ju lite grann så efter ett tag blir man lite trött i armarna, nå ja nu ska jag hämta flickorna så vi kan gå ut och kissa innan johnb blund kommer.


Julgran!Visst har vi det mysigt här i lilla byn? jag har verkligen fått julstämning i år, kanske det är tack vare min lilla Ängel?

Nu ska jag slita fram skurhinken och snabba mig med städningen så jag hinner kolla lite tv innan det är dags för kvälls promenaden, nu ska jag verkligen skärpa mig då det gäller promenaderna har fuskat lite senaste tiden och det ska bli ett slut med det nu. I morgon ska vi och handla tror jag så är det bort gjort innan helgen plus att det börjar bli lite tomt på vissa hyllplan i kylen.


Onsdag

Oj vad dålig jag har varit på att skriva idag men det är väl så ibland finns det bara inte tid till att sitta vid datorn, vilket i och för sig är bra, kul liv om det inte finns något viktigare än bloggen m.m.
Idag har vi varit till Morfar Anders och ätit kina mat på Ming i Boden vi var även över till kontoret och tog oss en kopp gratis kaffe.
Efter vi kom hem så har jag haft så pass tur att Sebbe sovit ett bra tag nu så jag har snart klätt granen klart, vi gör aldrig det tillsammans som många gör för Micke hatar att tjafsa med belysningen och se så låter jag han inte hänga saker hur som helst heller så det gör jag alltid själv vilket är lika bra för husefriden.

Nu ska jag gå och gör granen klar och efter det ska jag uppdatera med en bild då jag dammsugit upp att som låtsant och ligger ut spritt i hela huset eftersom Chili har hjälpt till lite grann.

En gammal bild från som är tagen efter en dag på stan och alla flickorna blev så slut av allt nya intryck. Mina underbara tjejer.

Snart börjar tv kvällen

Japp snart så börjar alla bar serier för kvällen och jag hoppas på att hinna ta mig ett bad innan, jag fryser jätte mycket och mår allmänt konstigt hoppas inte att jag håller på att bli förkyld för det har jag verkligen inte tid med. Just nu är jag den enda som är vaken här i huset, Micke och Sebbe ligger och sover i sängen på övervåningen och tjejerna ligger under trappen och myser medans jag sitter vid datorn en liten stund. Fundera om jag skulle försöka bygga ihop granen och överaska min familj då dom vaknar? Jag vet att man inte brukar klä granen så här tidigt men jag är verkligen jätte sugen på en julgran så vem vet...

En väldigt trött lite kille.

Efter en liten vila så blev vår lilla Ängel pigg och redo för att leka igen.

Mina små under!

 

Tre fina flickor uten på grönbete i sommras, mina tjejer är underbara! vad skulle man göra uten djur...


Efter Lunch

Nu är lunchen avklarad även idag. Låg och tog ett mysigt "morgon" bad när det plötsligt ringde på dörren gissa om jag blev förvånad då Mammas kusin Krister stod där med sin fru. Dom hade varit till lagårn och hämtat en halmbal och kom förbi på en kopp kaffe trevligt med oväntat besök då och då.
Plus att jag faktiskt hade lite små tråkigt just för stunden.
Nu ska jag sätta mig framför tvn tills lillen vaknar och sen blir det en välbehövd promenad för oss alla inblandade.


Tog lite bilder på mina tatueringar, tyvärr är det lite upp och ner, huller om buller eftersom det blev så svårt att fota upp och ner.

Urs vilka dåliga bilder det blev, men dom är så mycket finare i verkligheten kan jag lova. Funderar på att göra någon ny, väldigt liten typ en lite stjärna eller hjärta och helst i vitt! konstigt? jo kanske men varför ska man göra som alla andra...


Tisdag

Nu är det tisdag och veckan rullar på som vanligt, som sagt var vi ju och köpte en plast gran igår så vi kanske prövar bygga ihop den idag. Sen tror jag att Emma kommer komma på besök med ett nytt avsnitt av GG, hoppas på det i alla fall. Nu ska jag ta reda på all tvätt sedan igår.

Hem till byn

nu är vi hemma igen efter en sväng till Storheden och farmor med leverans av tunga m.m Tror nog att det bli en tidig kväll ikväll, Sebbe är jätte trött så vi ska nog bara bada och hoppa i säng nu.

Hittade den här bilden och tyckte den var så himla söt.

Promenad dags

Nu har Micke precis blivit klar här hemma och är på väg ner till lagårn en till sväng innan vi ska dra oss mot stor stan, så jag tänkte passa på att gå en sväng nu innan så det inte blir så himla sent idag.
Alla flickorna ska med i dag eftersom Micke gett "Katten" ledigt från lagårn ikväll.

Hade så dåligt med insperation att skriva idag så jag slänger in några bilder i stället och hoppas på att nån har glädje av att titta på kort i ställer för att läsa.

Vår L200 som är super fin plus att jag inte är lika rädd att köra den som volvo eftersom min lille bror skrämt mig och sagt att jag inte kan köra framhjulsdrivet då jag endast kört bakhjulsdrivna bilar tidigare, och L200 passar mig perfekt plus att den är så miljövänlig, NOT!

Jag är skit dålig på att backa med lill-volvon men med pressen är jag ett riktigt proffs, tyvärr så hatar jag att köra den då det är så himla tungt att byta plasrullar.

43:an vilken stads tönt som helst skulle klar av att köra en sån här! behöver jag säga mer?

Katten!

Vår lilla Ängel

Mina två favoriter, men Micke visade sig inte från sin finaste sida här precis men det gör inget, dom är mina älsklingar för alltid!

Nej nu orkar jag inte vänta på att datorn ska ladda upp bilder, varje bild tar ca 5min att ladda upp med trådlöst.

Fler besökare på din blogg!

Om du vill ha fler besökare registrera din blogg gratis här: http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=tillbyn.blogg.se

Måndag

Oj oj så lång tråkigt det börjar bli, vi är fortfarande hemma och väntar på att  få med oss Micke till stan...


Måndag

Så var ännu en helg över vilket inte har någon betydelse för mig som ändå är ledig. Idag är det inte mycket på schemat utan jag ska nog ta en tvätt dag och ev en sväng till Storheden och söka efter en plast gran att ha inne, men endast om Micke följer annars väntar jag tills han har tid jag vet hur det slutar om jag åker själv: Granen är för tung att bära och jag skraper lacken på bilen och är allmänt sur då jag kommer hem så nej nej han SKA MED!
Jo just det vi måste ju förbi farmor med en tunga, hjärta och lever från slakten igår, det är saker som vi inte äter eller kan tillaga så då får givetvis dom som kan laga de få sånt i stället för att kasta bort.
Ja så ser dagen ut hittills om det nu inte inträffar något annat skoj.
Tänkte bidr med några bilder från lagårn idag eftersom jag knappt satt upp några sådana.

Det var några bilder från lagårn m.m från sommaren 2009, ska lägga upp några nyare bilder men inte idag. Nej nu ropar min Ängel, dags att gå.


Julmarknad

Nu har vi varit på julmarknaden och det var så mysigt att gå runt där när alla ljus lyste och det luktar granris över allt. Det är nog mest själv grejen att gå runt där som är mysig man behöver inte köpa något det räker med att gå en runda och bara titta på allt mysigt och hemgjort som finns där.
Jag hittade i alla fall ett par små skinnhanskar till Sebbe som han kan ha i vinter då det blir riktigt kallt, super mysiga med "lurv" i, hade lätt kunnat tänka mig ett par egna.

Så har årets julmarknad redan paserat, det går alltid lika fort varje år. Men nästa år kommer nog min lilla Ängel kunna få ut lite mer av den än i år då han bara sov sig igenom hela marknads besöket.

Jo just det, har redan hittat en villig köpar till Sebastians blivande stol! så efter jul någon gång kommer stol på stol att finnas i vårat kök. Det var 3 veckors leveranstid så det tar sin lilla stund med det är det värt. Sebastian tackar sin Mormor för julklappen.Stol på stol

Stolan jag vill ha heter stol på stol och kommer från Kronan. Den finns att köpa diret från deras hemsida för 296kr, i tidningen Vi föreldrar är rekomenderade priset ca 500kr, så gå in på Kronan.com och beställ en i grått till Sebastian i julklapp idag!


Söndag

Idag är det söndag och 2:a advent, och idag ska vi på julmarknaden i gammelstad om någon timme, det är alltid mysigare att gå där då det börjar bli mörkt.
Sebbe har börjat tjura ihop då det gäller att sova någon annan stanns än hemma i sovrummet, så nu får vi börja anpassa oss lite efter hans sov tider också men det gör absolut inget alls, huvudsaken att han trivs och mår bra.
Låg i sänge med min Ängel och läste tidningen Vi föreldrat och hittade en väldigt fin uppfinning till köksbordet ska försöka hitta nån bild på den och lägga upp senare.

Hur som helst blev det aldrig nån prommis igår eftersom klockan hann bli så mycke tyvärr, men vi gick ändå ut en sväng på gården och byggde årets första snö lyckta.

 

 

Det var en riktigt fin kväll igår, nästan noll grdit och bäst kram snön hittills i år. Tyvärr så gick det över till idag och snön är nästan borta igen...

Eftersom jag glömde kameran på begravningen tänkte jag i alla fall lägga in en bild på programet som vi fick i kyrkan.

Lite dålig bild men den får duga. Som sagt var det en jätte fin begravning. Tack för inbjudan!


Hemma

Nu är vi tillbak efter en väldigt fin begravning. Jag tyckte verkligen att det var värt att åka, tyvärr glömde vi kameran i all stress men vi kom i tid och allt var faktiskt trevlig om man nu får tycka det om en begravning. Sebastian skötte sig perfekt under hala tiden, konstigt vore det annar, han är ju perfekt!

Eftersom jag glömde kameran så har jag tagit en bild från googel på Öjebyns kyrka, hade aldrig varit där men den var verkligen fin.Nu ska jag snart gå och kolla om Sebbe börjar vakna och gå en efterlängtad promenad, vet inte om jag får någon med mig ikväll eftersom det blev så sent, men jag ska nog pröva messa Emma och fråga om han vill följa en tur genom byn.
Har också kommit på att det börjar bli lite bråttom att hitta något till julfesten, än så länge är det ganska tomt med ideer men vi får väl se vad det kan bli.


Snabbis

Det blir ett väldigt kort inlägg nu innan vi ska åka i väg på begravningen, för att uppdatera hur det går här hemma så  kan jag medela att det nu är 30 min tills vi ska sitta ibilen och vara på väg mot Öjebyn och vi har: oduchat, ogjort klar Sebbes väska, o varit ut med hundarna m.m så jo vi har lite bråttom nu.

Go natt!

Nu skriver jag kvällens sista inlägg, nu när promenaden är av klarad och Sebastian sover en stund innan vi ska ta kvälls badet så ska jag och Micke passa på att ha mys stund och äta ädelost på pepparkakor, det är verkligen super gott med päron på och ett glas rött till. Nu är allt fram dukat så vi ska fika nu.

Go natt gott folk!

Bilden är från googel bild.


Våga vägra Idol

Vad är grejen med Idol? jag förstår inte alls vad det är som är så bra med det, ikväll blir det en kortar promenad än vanligt dels för att Emma är hemma och ser idol och för att om jag någonsin ska få Micke att vilja följa så måste jag lova att vi inte går så långt. Det blir premiär för nya åkpåsen ikväll.

Inköp på Barnens Hus i höstas.


Nej nu tror jag att jag ska börja göra i ordning alls kläder inför begravningen i morgon. Det brukar vara en mindre kraft anstränging att få på både Micke och Sebbe kläderna utan att dom hinner skita ner sig innan vi är ute genom dörren.

Hem kära Hem

Var ute på gården och kastade boll med"Katten" tidigare och passade på att ta lite bilder av hur fint vi bor, eller jag tycker att det är fint. Smaken är som baken, avgör själv.

Utsikten från vardagsrummet, till vänster kan man se lite av lagårn.

Utsikten från köksfönstret, det är Persöfjärden som ligger nedanför, ser så fint ut på sommaren då vattnet syns, men vinter är inte dålig den heller för snart kan man ta skotern till Statoil.

Vedboden, skulle verkligen behöva lite lyse där nere, är lite jobbigt att söka vedträn när det är kollsvart ute. Eller så skulle man ha jordvärme istället för denna ved.


Djurplågeri

Om Mercedes och Chili kunde prata så skulle dom nog vilja anmäla mig för djurplågeri, dom var inte det minsta intresserad av dagens promenad. Det var ändå inte mer än 4 minus då vi var ute.

Här försöker dom att ta sig in under banvagnen själva, när kyla blir för mycket brukar dom få åka där under på deras fårskin, men idag var det ju inte så kallt tyckte jag.

Här har dom lyckats gömma sig medans jag gick och hämtade mer ved. Små flickorna visade tydligt att idag vill vi ÅKA VAGN!

Ut och gå

Nu har jag precis kommit in från en väldigt kort promenad som endast var i syfte på att få Sebbe att somna, han var så över trött men vägrade somna om vi inte gick ut en sväng, men nu är det gjort och han sover så söt i vagnen. Tror nog att jag ska ta fram vinteråkpåsen till i eftermiddag börjar faktiskt bli vinter nu så den kan nog behövas, plus att jag har längtat att få börja använda den.

Apelsinerna är fortfarande i ugnen och kommer nog bli där ett tag till eftesom vår ugn är så otroligt slö.

Nu passar det att sova när mamma måste klä på sin alla lager kläder och gå ut mitt i allt julstöckande.

Tyvärr får vi gå efter landsvägen då snål vv inte ger oss någon gångväg, men det går lika bar det med! tyvärr är det även fri hastighet här kan man tro. Varför saktar ingen ner då det är hundar, barnvagnar och människor på vägen?!

13 grader kallt

Igår var det ganska kallt på vår promenad så idag ska jag nog premiär använda mina nya vinter skor, fick dom för säkert en månad sen men ville vänta tills vinter kom och nu får vi väl hoppas att den är här för att stanna.

Nu åter står det bara att se om dom är varma och sköna att gå i.

Nu är apelsinerna i ugnen

Ja som sakt nu ska dom ligga i ugenen i ca 5 timmar tills dom är torkade klara sen ska dom lägga på ljusbrickoena som dekoration.Vi var även förbi och köpte ett nytt mackjärn igår så nu blir det varma mackor ikväll.

Vårt nya mackjärn.

Sova sova sova hela dagen lång

Nu har jag grejat på med allt julpynt ett tag och Sebbe han sover söt fortfarande, tror inte han har tänkt vakna nå på ett tag och klockan går hela tiden framåt,vi har så mycke att göra idag och jag har bara inte hjärta att väcka min Ängel då han sover så gott.

Emma kommer nog snart för yterligar ett GG avsnitt, det finns inget bättre än ett avsnitt och det glas coke till det.


Här kommer några bilder på jul stöket jag håller på med, det är nästa klart det fattas bara några skivor apelsin,men dom måste in i ugnen på bakplåtpapper först och det hat jag inte hemma, men efter kvällen handlig så ska allt finnas på plats.
Lite hemgjorda julsaker, blev riktigt nöjd om jag får säga det själv.

Sebastian tyckte inte att det var så intressant att julpyssla så han sov sig igenom det hela i sin bilstol, konstigt nog sover han mycket bättre i stolan än sängen eller vagnen? hm konstigt.


Åter från BVC

Nu är vi hemma igen från BVC och allt var som det skulle och han följer sin kurva perfekt, Sebastian väger nu 7375gram och är 64 lång! Min lilla Ängel växer så det knakar.

En gammal bild på vår Ängel tagen av Mickes mobil.

Så snabb

Jag är ju jätte snabb om jag vill, hinner till och med skriva ett inlägg nu innan det är dags att börja rulla mot stan och BVC, fick dock ducha i kall vatten men ändå.
Nu är det nog dags för oss att be ge oss till Vårdcentralen så vi kommer i tid den här gången.

Min Ängel är klar för att åka till BVC nu.

Torsdag

Idag är det som sagt BVC som gäller och efter det blir det hem resa för att senare åka in och handla lite inför helgen. Mick gör lagårn idag så jag och Sebbe ska åka in själv idag, men det brukar gå fint det är ju inga sprutor som tur är!
Nu är det dags att jag går och matar små flickorna, Mercedes visar tecken på hunger.

Är man hungrig så är man, hoppas maten räcker till mig.

Mat time för små tjejerna.


Hemma igen

Nu har jag varit en sväng till Storheden med Sebbe och min mamma, jag hittade nästan allt jag ville ha och tror nog att det kan bli jätt fint när jag väl är klar.
Tyvärr så har vi inget strykjärn så jag åkte upp till mamma med Sebbe och dom nya gardinerna så jag kunde stryka dom där i stället. Gardinerna är på plats men restan ligger och väntar till i morgon.

Våra nya julgardeiner från Hemtex.

En del av min inköp idag, allt kommer från Hemtex.

Lite grejor till mitt julpyssel i morgon.


Min Ängel fick även en uppsättning nya kläder av sin mormor.

Nu börjar klockan gå mot kväll och det är dags för mig och Sebbe att ta ett kvälls bad och hoppa i säng.


Go natt


Nya ideer!

Har varit på promenad med Emma nu och fick massa nya julpynts ideer som måste fortföljas snarast! tror att jag ska ta mig eb sväng till Hemtex om en stund om nu inget oväntat inträffar.

Lite avklarat

Nu är dammsugningen klar plus skurat på nedervåningen, den övrevåningen tar jag senare måste bara skriva ett inlägg medans jag kommer ihåg, ihelgen fick jag lära mig ett tips ang dammsugning. Det luktar ju inte så gott av att dammsuga men man kan spraya LITE parfym på utblåset av dammsugaren så luktar det super gott och det håller i sig!
Tur att mamma finns med sina små knep!

The Beat från Burberry luktar jätte gott på dammsugaren.

Tvättstugen, där tillbringar jag många timmar i veckan. Jag tror problemet är att jag har för lite babykläder om jag hade mer kläder skulle jag ju inte behöva tvätta så ofta.

Ska jag verkligen börja med den här högen nu? nä tror inte det... men oj kolla klockan! det blev ju dags för lunch, tråkigt då får tvätten vänta.

Efter lunch så blir det nog en promenad med Emma och alla 4 hundar och sist men absolut inte minst min älskade lilla Ängel Sebastian.


Ängesbyn fick en plats i tidningen tack till Emma!

Fick mystiskt besök

Luleå.
Den så kallade E 4-ligan fortsätter att gäcka polisen men Emma Stenman i Ängesbyn norr om Luleå hade ett mystiskt besök härom dagen.

 

- Det var tur att jag var hemma, säger hon.
Polisen tror att medlemmarna i den så kallade E 4-ligan har gjort sig skyldiga till minst ett 50-tal inbrott i Norrbotten och Västerbotten. Närheten till E 4 har varit kännetecknande för de hus som utsatts för brotten.

 

Många av inbrotten har ägt rum på dagtid och med stor sannolikhet var det just de här skurkarna som besökte det lilla samhället Ängesbyn, 2,5 mil norr om Luleå, i början av förra veckan.

 

Emma Stenman, som
i bland arbetar i hemmet, såg att en mörkblå VW Caddy (en Golf med ett skåp baktill) körde in på gården.

 

Okänd man
Eftersom hon har en kompis som har en likadan bil så gick hon ut för att möta besökaren.

 

- När jag kom ut stod en okänd man på bron, säger hon.

 

Hon beskriver mannen som 35-40 år gammal, cirka 175-180 centimeter lång, normalbyggd med kort mörkt hår och mörka ögon.

 

- Han pratade utan brytning eller dialekt och han var klädd i reflexväst. Jag skulle definitivt känna igenom honom om vi möttes igen.

 

Familjen Stenmans hund, som annars är hur snäll som helst, började plötsligt morra där den stod i dörröppningen.

 

- Mannen uppträdde jättenervöst och hävdade att han var från kommunen och skulle göra några kompletterande mätningar.

 

Misstänksam
Emma Stenman såg bara en person men det kan ha funnits fler i bilen.

 

När Emmas man Mats Stenman fick höra talas om det inträffade blev han omedelbart misstänksam och började ringa runt för att höra om kommunen, Metria eller Lantmäteriet hade skickat ut någon personal.

 

- De var väldigt hjälpsamma och det visade sig att de absolut inte hade skickat ut någon. Kommunen har inte ens blå bilar, säger Mats Stenman.

 

När han senare samma dag läste i Kuriren om den så kal-lade E 4-ligan så kopplade han ihop dem med det märkliga besöket.

 

Grannen
- Jag blir irriterad och förbannad när jag tänker på hur de gått fram, stulit och förstört.

 

Mats Stenman har polisanmält det inträffade.

 

Även familjen Stenmans granne Kjell Öhrlund hade ett skumt besök samma dag. Det var en likadan bil och en man med samma fysiska kännetecken som den som besökte familjen Stenman.

 

- Det fanns något slags firmamärke på bilen men det var så litet att jag inte kunde se vad som stod på det. Bilen hade takräcke eller möjligen extraljus på taket, berättar Öhrlund.

 

Även vid det här besöket hade mannen en krystad förklaring när det gällde sitt ärende.

 

Janne Enbom
janne.enbom@kuriren.com
0920/26 29 21

Publicerad 2009-12-02 00:18
Ändrad 2009-12-02 06:40
Tipsa en vän Tipsa en vän Skriv ut Skriv
Texten från kuriren.nu

Snabbis

Det blir ett kort inlägg, Sebbe har precis somnat och jag ska sätta igång med min onsdags städning. Han sover så pass korta stunder nu att jag knappt hinne med något annat än leka med honom. Men det är så mysigt kan komma på mig själv med att sitta och titta på honom och wips så har det gått en timme.
Micke är på kretsmöte på örnvik idag han frågade om jag ville följa men jag vet precis hur dom där mötena fungerar. Det startar med att posetivt som hänt under årets gång efter ett tag kommer dom in på prissänkningar och lagomt fram till det är dags att börja få ställa frågor och ifråga sätta så är det lämpligt nog dags för lunch, alltid samma sak och om någon mot förmodan hinner ställa en fråga så hänvisas dom alltid till förra bokslutet (det är inte lätt att läsa bokslut) osv osv så nej jag får nog ut mer av att leja med Sebbe och titta på tv än att följa med på möte.

Nu måste jag starta dammsugaren så jag hinner göra bort allt!

Jo just det, igår kväll förstörde jag bilen (V50:in), skulle som vanligt gå ut och starta den en stund innan vi skulle iväg så den blir gosigt varm men dörren var lite trög så jag drog! oppps sen gick det inte att stänga den längre och det skramlade i hela dörrsidan, som tur är finns det en underbar kille som jobbar på volvo som tipsade om kokandevatten i själva dörr öppnar grejen och det funkade! nu är bilen hel igen! tusen tack.

Vår lilla volvo!

Hemma igen

Nu är jag åter efter promenaden och undrar om någon räknat ut hur man gör för att täcka "gropen" som blir varje månad? hur man ändå får det till att gå... ingen? okej jag ska berätta me tar en eu-kredit vilket igentligen betyder att man tar ett förskott på sina kommande eu-bidrag, så vad händer dan dag bidragen kommer? jo då får bankan gensat tillbak det man tidigare lånat en eu-kredit svårare än så är det inte.

Jag fick en kommenter om hur många timmar bönder lägger ner på sitt "jobb" och visst är det otroligt många timmar, har någon räknat ut timmpenningen för en mjölkbonde VS Norrmejeriers VD? hade varit kul...

Nä nu är det färdig gnällt för idag och dags att börja med middagen jag ska slå på stort! nä en fryst färdig fiskgrätäng blir det ikväll, jag älskar såna och Micke hatar dom så då blir det ju lägligt ikväll!

En sån här borde alla bönder få full i pengar som julklapp istället för ännu mindre betalt!

Lite konstigt?

Satt och funderade på hur tråkigt det är att Micke nästan aldrig kan vara ledig eller nu när vi har fått världens bästa anställd Dima så går det ju ganska bra, men före det åh vi var aldrig ledig som mest tror jag att jag jobbade non stop i ca 4mån utan en dags ledigt!
Och vi är ju långt ifrån dom ända som få jobba så, just nu är vi fattiga med vi kan ju fortfarande har kvar Dima och det tackar jag GUD för (inte Norrmejerier).
Hoppas vi kan ha honom kvar alltid. Jag satt och strö läste på Norrmejeriers hemsida och ooglade lite, det jag fick fram var i alla fall att Mejeriet har ca 450 årsanställda (då antar jag att det är fler vissa perioder eftersom det stod årsanställda) sen fanns det väldigt info om hur många bönder som hörde till Norrmejerier men efter lite sökande hittade jag att det fanns 498st (510st?)mjölkleverantörer i Dec 2008 och med väldigt lätt matte kan man ju då räkna ut: 498/450=1.10 st anställd per bonde.
Och i snitt hade då varje bonde (hela sverige) 53 st mjölkande kor och om då mjölkpriset låg på ca 3,50kr per kg levererad mjök.

Vi tar ett exempel:

Vi säger att vi leverarar mjölk för 170.000kr per månad inkl 71:örongen(extra stöd här i norr)

Brännsle: 15.000kr/mån (tyvärr går det en del då det finns kvigor i en annan by plus lånt mellan fälten)
Löner: 40.000kr/mån (detta 3 löner)
Kraftfoder: 60.000kr/mån
Avbetalningar på byggnade, maskiner m.m: 45.000kr/mån
El: 8000kr/mån
övriga kostnader så som rep, arb.kläder, högrep, vetrinär, medicin m.m 20.000kr/mån
 

Finns säkert mer kostnader men det var vad jag kom på just nu. Detta tillsammans gör 188.000kr/ mån vilket man inte behöver vara något geni för att räkna ut att det inte går ihop. Plus att det går 1,10st anställd på mejeriet per bonde måste det vara så? Nu ska priset sänkas igen pga att mejeriet ska investera undra om vi kan investera nå på våra promisser? vilken bank skulle gilla den kalkylen?

(allt är ca kostnader)

Nu kanska det här lät som ett snyft inlägg vilket det absolut inte var tänkt som utan som en ögon öppnare för alla som tror att bönder lever så gott på sina bidrag för så är det verkligen inte.


Stabilt Norrmejerier visar plusresultat.

2009-10-23 09:00

Norrmejeriers styrelse fastställde igår föreningens resultat för de första åtta månaderna till +38 miljoner kronor (-12 miljoner kronor motsvarande period föregående år). De beslutade också att lämna baspriset för mjölken till de norrländska mjölkbönderna oförändrat året ut.

- Norrmejerier är mycket stabilt. Även om betalningen till bonden har minskat med cirka fyra procent i år är vi i en position där vi kan ge mjölkbönderna mer betalt för sin mjölk än många andra mejeriföretag och det känns bra, säger Norrmejeriers ordförande Herbert Nyman. Det är viktigt för Norrland att vi kan hålla lantbruken levande och att bonden kan ta ut lön för sitt arbete. Så är det inte på alla ställen i Sverige idag.

Norrmejeriers starka lokala förankring och ökad försäljning av Västerbottensost är tillsammans med god kostnadskontroll viktiga faktorer för föreningens positiva resultat. Och även om den totala försäljningen minskar med sex miljoner kronor så är försäljningen av färska mjölkprodukter oförändrad mot i fjol.

- Lågkonjunkturen har inte påverkat den lokala mjölkens ställning hos den norrländska konsumenten, snarare tvärtom säger Bo Rasmussen, vd för Norrmejerier. När möjligheten finns ser vi att allt fler föredrar att köpa från den leverantör som har de kortaste transportvägarna och det mest lokala ursprunget. Vi är ju det enda mejeriföretag som kan erbjuda mjölkprodukter producerade av norrländska bönder, och det är tack vare detta som vi faktiskt kan satsa när andra kämpar.

Nyckeltal januari - augusti 2009

Resultat: +38 miljoner SKR (-12 miljoner SKR motsvarande period föregående år).

Försäljning: Intäkterna från livsmedelsförsäljningen sjönk med 6 miljoner SKR som en följd av bl.a. sänkta priser på ost. Prissänkningarna kommer fram för allt som en reaktion på de stora volymer av billig importerad ost som strömmar in i Sverige. Norrmejeriers försäljning av färska mjölkprodukter var oförändrad mot föregående år.

Omsättning: Norrmejeriers omsättning ökade med knappt 2% till 1.182 miljoner SKR (1.162 miljoner SKR föregående år).


Ett utklipp från Svens Mjölk, kolla datumet det är inte så gammalt!


En promenad

Emma ringde för en stund sen, nu skulle dom komma ut från Kuriren och ta kort på deras hus eftersom dom där e4 tjuvarna hade varit hos Emma och Mats, jaha så nu vet hela snart hela Norrbotten att tjuvarna var där med att dom inte tog något. Man kan ju se det på två sett nr1: Nu är alla andra tjuvar välkommen att hämta alla deras saker, eller nr2 det fanns inget att ta, så nu kan dom sova riktigt lugnt.
Hur som helst ska vi gå en promenad genom byn när Emma är klar med tidningen.
Hoppas min Ängel vaknar snart, tycker så mycket om att mysa med honom... vill aldrig att min föreldraledighet ska ta slut.

Kanske går förbi pappa som är i Lagårn hela dagen och har klövård, stackas pappen det är så tungt och jobbigt att dra alla tjuruga ko till verkstolen.

Snö!

Äntligen är snön här och jag längrar tills det går att ta ut skotern, jag fick en ny hjälm året till ära! blev jätte nöjd den är verklign skön och väger inget alls.

Min hjälm är från Fox och jag längtar tills jag kan börja använda den.

Så här ser det ut just nu utan för kontors fönstret, nu är det bara att hoppas på att det kommer mer.

1 Dec

Jag hann tyvärr inte uppdatera någo igår eftersom vi blev så pass länge i stan och efter att vi kommit hem så hann jag precis bara göra bort lite pappersjobb innan Emma och Mats kom och vi hade filmkväll, Filmen var riktigt bra men det tyckte nog inte Sebbe för han ville inte vara tyst en ändå stund och efter några spyor senar så kunde vi se hela filmen klart.

På stan blev det att köpa mågra till julklappar åt Sebbe och en bastopp till mig, de var så mycke jag skulle kolla på men glömde som bort allt som var viktigt få göra ett nytt försök nån dag framöver.

Jag skrev ju ingår att det hade kommit snö, den hann regna bort till kvällen men när jag vaknade i morsen så var snön tillbaka, så nu ska jah hålla tummarna på att den får ligga kvar.

Min Ängel ska inte frysa i vinter.


Mina nya från nelly.com

Åh yes 13cm klackhöjd få se hm... då blir jag? 176 lång! coolt.


RSS 2.0