En tidig julklapp från Norrmejerier

Jaha precis när livet börjar se lite ljusare ut så kommer en ny sänkning av mjölkpriset, alltå säkert inte i butiken utan bara till bönderna, detta försvars med att det är dags för mejeriet att investera och för att kunna göra det så måste dom ju ha pengar, å var tas pengarn ifrån... jo från deras levrantörer.

Ett stycke ur Norrmejeriers jul hälsning till sina leverantörer.

Vi är nu igenom budgetprocessen och kan konstatera att 2010 blir ett tuffare år än det vi snart lämnar bakom oss. Efter tre år med lägre investerinsnivå står vi nu inför ett antal större investeringar. Detta samtidigt som våra kunder KRÄVER prissänkningar som vi till viss del tvingas att gå med på för nästa år. För att ha en fortsatt bra försäljning måste vi ändå våga satsa. Mot denna bakgrund ser vi när vi summerar budgeten att vi under nästa år behöver justera baspriset nedåt.

Jaha så såg en del av texten ut, skulle ha kopierat in den men tyvärr så gick inte det så jag skrev av en del ORDAGRANT! undra när vi ska kunna investera nå... vad ska Norrmejerier med sina investeringar till när dom "dödar" sina leverantörer?


Snabbis

Ett kort inlägg, nu har jag bestämmt mig det blir att åka till stan med eller utan Micke! japp de ska nog gå fint, idag kan bli första dagen på stan med barnvagn själv, lite små nervös är jag ändå, men det är väl lika att ta med min Ängel på stan så mycke som möjligt innan han blir för stor och upptäcker hur tåkigt det är.

Det blir nog en tur till stan

Japp det måste nog bli en tur till Luleå idag, vill kolla på något att ta på min på begravningen, nya ansiktsrengöring, julklappar till min Ängel, köpa den sista grejen till mamma (vet redan vad jag ska köpa) och självklart ta en kaffe latte på Strandgalleria får se om det kommit någon god julsmak? Tänkte försöka få Micke med mig men det är inte säkert han brukar skylla på mycke för att slippa följa igår var det ryggen, ibland är det nageltrång, huvudvärk, trött, måste jobba m.m så ja vi får väl se, annars kanske jag och Sebbe åker själva till stan hm... får se vad som händer.

Med vanilj är min favorit.

Måndag

Om man bortser från att Chili rymde hemmifrån och att min lille bror är sur på mig så är det ganska bra. Sebbe sover just nu så jag kan sitta framför datorn ett tag,huset är relatvit rent och fint och det bästa av allt, det snöar ute! äntligen kommer det snö hoppas bara den får vara kvar den här gången.
Till helgen är det julmarknad på Hägnan i Gammelstad, det ska bli så mysigt jag och mamma är dit varje år och i år har vi ju även Sebbe med oss och när det är julmarknad måste det ligga snö på marken annars blir det inte riktigt rätt.

Bilden är tagen från lulea.se

Min mamma älskar att höra på "kloka gumman" så det blir väl det i år också.

Chili leker med döden

Nu har Chili tagit sig en morgon promenad till min mamma genom hela byn! Hon tog saken i egna händer och gick dit själv efter vägen där man kör minst 90, åh man blir så rädd och arg!

Nu kommer Mice tillbak med henne så jag ska gå ut och hämta henne nu.

Chili är nu åter hemma, men hur blir det när hon ska ut nästa gång?

Men hur?!

Ikväll gjorde jag ett stort fynd på nätet, en underbar hemsida med smyken och väskor jätte fina och billiga!

Kolla in väskan så himla fin och ser nästan ut som en äkta men kostar betydligt mindre.

Visst var dom lika? kanske inte färgen men modellen, åh tänk om jag hade hittat den där sidan tidigare. Hm men jag kan ju alltid sälja min äkta och köpa flera fejk och betala dopet? Ha ha, nä skulle inte tro det men jag tar gärna en väska där ifrån också.

Jag tycks inte klara av att titta på julklappar utan hittar bara saker som jag själv vill ha, jo just det det går att göra sin egen parfym där också, kul att ge bort till någon.

 

Nu ska jag fortsätta äta skrovmål från statoil och titta på vem kan slå philip och fredrik på 5:an.


1:a advent

Vilken mysig dag det har varit är så nöjd med mina inköp och nöjd med hur slutprodukten blev, har även köpt födelsedags present till min lille bror som fyller år den 10 Dec.
Tyvärr så blir det inte så mycke ju pynt i min Ängels rum dels för att vi endast är där någon minut per dag och hämtar rena kläder och se så vill jag inte få för mycke usa känsla, jag vill ha svensk traditonel jul med gran och ljustacka i fönstrena, nu är det bara snön och själva julgranen som fattas. På tal om snö så köpte jag en julklapp till Sebbe idag!

Schh säg inget till Sebbe.

Bilder från min Ängels rum som han ännu inte har börjat använd mer än legar på sängen och tittat på sin mobil en stund.

Jag hoppas verkligen att det ska bli en mysig julafton i år, jag älskar allt som har med julen att göra men själva julafton brukar inte vara så jätte kul kan inte säga varför men det brukar bara kännas trist, men i år är första året som vi ska vara lediga hela dagen båda två och första julen med vår Ängel så det är klart att det kommer bli kul.


Lite senare...

Nu efter ett tags pysslande m.m så har jag fått till min grankvist ganska fint om jag får säga det själv. Avgör själv.

Nå vad tycks? åh så nöjd jag är, nu är det bara utebelysningen kvar men jag ska vänta in Micke oavsett hur länge han tänkt gömma sig i lagårn så ska jag ha hans hjälp med det.

Hemma igen

Då var man åter i byn, men en påse nya saker att pynta med. Jag hittade även ett sånt där ljusnät för utomhusbruk som jag ska försöka mig på lite senare men nu ska jag börja med det som ska vara inne.

Jaha får se vad det kan bli av det här då.

Glad och fattig

Jag har ju som sagt inte världens bästa föreldrapenning då den är baserad på vinsten i företaget (lagårn) så nu kan alla förstå att jag är rätt så fattig, men för den saken skulle behöver man ju inte se ut och vara som värsta lodisen.
Det här är en av mina senaste super smarta uppfinningar som jag sparat pengar på!
Alla har väl sett dom där halsdukarna som är som en turban? som du slipper knyta bara att rulla på runt huvudet?
En sån ville jag verkligen ha, men 150kr för något som kanske används max 15ggr, nej tack.
Jag gjord om en gammal halsduk tillen turban super enkelt, jag knöt bara ihop ändarna med varandra, givetvis kan man ju klippa bort trådarna men om jag vill använda den som vanlig halsduk igen så är det bara att knyta upp den igen.


Nytt försök

Okej nu ska jag göra ett nytt försök att ta mig ann Storheden idag blir det med mamma, vet inte riktigt va jag ska kolla på men förmodligen julpyntet som jag skulle kolla igår.
Micke ska vara hemma med Sebbe själv så jag har parkerat dom framför tv och hoppas att allt kommer gå bra vilket jag är ganska säker på, Micke gillar bara att göra mig nervös och ringer och säger tex "guu vad han gillar falukorv, hur mycke kan jag ge han?" sånt är inte uppskattat då jag är nog nervös för att lämna Micke själv eftersom Micke har en tendens att alltid glöma något.
Ha ha bara för att jag sa så så kommer jag säket lägga ifrån mig nå på storhedan idag och tappa bort de.
Nej nu kommer en bil, bäst jag gör mig klar för att åka nu, måste snabba mig att dricka upp chockaden som jag hann göra, inget är så gott som riktig chocklad gjord på spisen med kakao.

Opps grädden är ICAs egna, sorry men jag orkade inte vispa.

Hej då kära vän

Tiden drar ihop sig till att säga hej då till mina kära ansiktsprodukter från amway, snart är rengöringen slut och jag har tagit ett beslut om att byta märke då det är alldeslen för omständigt att beställa från den sidan plus att man ska betala en medlemsavgift vilket gör det ännu dyrare än att köpa något annat märke oavsett och det är på nätet eller i affär... synd älskade verkligen dom här produkterna men jag kommer aldrig att betala för att få handla! hur sjukt är inte det? nej nu blir det by by, ut med det gammla in med det nya. Har funderat på biotherms produkter som både finns på nätet och på stan till liknande priser.

Hej då!

Jag måste ändå kompletera med den här pga min super torra hud, men denna lilla super produkt från Estee Lauder kan jag verkligen rekomendera så mycke FUKT för torrisar som jag.


Vattenlek

Igår kväll roade vi oss även med att bada badkar en stund, tyvärr blev lilla Sebbe så hungrig att vi fick avbryta för mat.
Tog lite bilder i badet på min Ängel.





Några badbilder från igår kväll, kan inte sluta vara glad över att vi fått en sån liten perfekt pojke. Skulle kunna göra vad som helst för min lilla Ängel.

I veckan som kommer måste vi även försöka bestämma något inför julen, fortfarande är allt kaos och ingen vet något och inte jag heller, hm vi får väl se vad som händer. Det har även hoppat upp nya problem inför dopet, dopklänningen är tydligen borta... jaha nä jag tror nog det slutar med att köpa en ny ändå synd för det hade varit kul att använda en som betyde något men men vi köper en egen så behöver vi ju inte fundra på det problemet längre.

 


Söndag...

Jaha så har ännu en helg nästn passerat utan minsta stå hej, nu är det faktikt riktigt kallt ute så det kanske skulle vara ide att gå och göra upp eld om jag ska få duch något idag,eller jag kanske hoppar över det och väntar tills ikväll.
Nu sitter jag och tjuv kollar resor igen, kan inte riktigt låta bli att titta.
Fast visst längtar jag efter snön, tänk när det är dags att ta fram skotern och åka ut och grilla en korv eller pröva dra med "Katten".

Det känns som att det kommer ta väldigt länge tills det ser ut så här igen...

Åter hemma

Kvällen slutade med ett besök hos mamma med bilen,orkade inte gå någon promenad ikväll och heller inte åka till Maxi så handlingen kvarstår och lika så promenaden. Vi skulle se film ikväll men vår lilla ängel hade andra planer så därför passade jag på att skicka iväg ett inlägg medans Sebbe fortfarande sitter lugnt och tittar på i mitt knä.
Till veckan är det tydligen full rulle igen bland annat så har vi BVC besök och se har ju Flickan som lekte med elden DVD premiär, så den måste inhandlas genast.

Andra filmen i treologin baserad av Stieg Larssons böcker. Både böckerna och filmerna är super bra.

Provmjölkning

Ha ha ikväll är det provmjölkning och jag slipper, åh så skönt gillar inte provmjölkningarna. Jag lyckas alltid glöma någon siffra eller tappa bort ett helt prov osv osv...

Mina två snyggingar i lagårn.

Kalvar över 2 månader.

Svårt val

Hmm undra vilken gran man skulle välja?


Tiden går

Nä men nu springer tiden ifrån mig och jag har inte ens ringt till mamma ännu, kanske jag skulle föreslå en promenad istället men jag vet faktiskt inte om jag orkar ikväll, mår inte alls så bra.
Hm vad skulle man hitta på? jag har beslutsångest! en promenad och sen se robinson tydligen var det jätte många som såg första avsnittet förra veckan, så det kanske är degs att ge det en ny chans?

Hade inte haft något emot att sitta på stranden och pussa på Micke och leka med Sebbe.

Snart är det sommar

Som sagt så är sommaren snart här igen och jag har börjat fundera över kläder inför denna period, och som jag sagt tidigare så blir det nog mycket shorts i sommar och här är några förslag jag tittat på.

En hel sommar mamma look.



Det här var också en fin bikini, finns på nelly.

Vill ha lista nr2

*Plast gran, i år blir det ingen riktig då jag hört att dom tydligen kan lukta väldigt illa efter den där konstig sjukdomen som granarna fick i sommras, så jag tar inga chanser att ta in en gran och sen snöra ut den dagen efter.

*Mer julpynt i år ska det kännas som jul i dat här huset.

*Längdåknings skidor är ett måste, har bara inte riktigt tagit mig tid att börja söka efter några.

*Presentkort på Gina

*En välbehövd weekend a way med Micke och Sebbe.

*En klänning till Julafton, även om det blir att fira hemma vill jag klä mig i något fint.

*drag utrustning till "katten"

ja och mycket mycket mer, det är typiskt att men vill ha allt då pengarna är slut, vilket gör att jag kommer ihåg att jag ju inte satt in någon bild på min nya vinterjacka. Så otroligt varm att den inte går att använda ännu.

Min Canada goose snow mantra, har aldrig prövat något varmare. Ett tips är att beställa från amrikanska hemsidor, även om det är tullavgift så blir det billigare. 

Länge sedan sist

Jag har ju varit frånvarande nu ett tag eftersom Micke varit i Norge och jag har haft häcken full med alla här hemma själv, nu kan jag verkligen säga att jag tycker dom som är ensam med ett litet barn är otroligt duktiga. För inte har det varit lätt med handling, ved, hundar, kupevärmare, spolarvätska m.m som jag fixat själv dessa dagar men nu är det åter till ordning och Micke är hemma igen, heller hemma han är i lagårn men i alla fall i byn.
Idag skulle vi en sväng till Storheden och titta på nya julgardiner m.m men snacka om mycke folk! det var kö in på storheden så vi gick en sväng på Hemtex tittade lite men jag hittade inget jag ville ha så vi bestämmde oss att åka hem till byn, vi kan ju åka in på Måndag då alla andra ändå är på jobbet så kan dom som jbbar få helgerna på storheden för sig själv.
nu har jag precis bäddat ren i sängen och fixat lite med julpyntet medans min Ängel tar en tupplur. mågra bilder var jag ju tvungen att ta, för visst är det roligare att titta på kort än att läsa texten?

Från SIA inköpt på Växtriket.


Älskar att ta fram allt julpynt, även om jag varje år har lika svårt att minas i vilken skrubb jag gömt undan allt.

Självklart har jag bild bevis på att jag bäddat rent.

Vi har verkligen ett mysigt sovrum, tror det är snetaket som gör halva rummet.

Som sagt nu är Micke tillbak så nu ska jag vara duktigare på att uppdatera bloggen. Nu ska jag ringa Mamma och fråga om hon vill komma hit en sväng och följa mig på Maxi, om jag orkar har fortfarande riktig hemsk huvudvärk.


Ensam

Nu har Micke åkt till Norge för att titta på nån fabrik där dom gör pressar eller igentligen är det väl en ölresa men det låter ju bättre med studiebesök.
Hur som helst så är det fullt upp nu när jag är ensam med elden och alla hundar och självklart min lilla Ängen som precis somnat så det blir ett kort inlägg och sen är det duchen som gäller innan vi ska bege oss mot Notviken och hälsa på min farmor en stund idag.
Tänkte bara visa vad jag köpte igår på stan, som jag redan nämt så har ju min mammas farmor dött och Sebbe hade ju inte precis nå passande kläder så det blev bla till begravingen.

Lite nya kläder till min Ängel.




ett par solglasögon till mig själv.


Sen har jag ju även tagit lite bilder igår när vi var ute och grejade på med veden. Dessutom så var vi en sväng till lagårn med Sebbe.

 

Sebastian och pappa i 43:an.

"Katten" och Chili UNDER traktorskopan!


Min vedhög i pannrummet så jag inte behöver släpa ved och barnvagen fram och tillbak mellan vedbodan hela dagen.

Nej nu måste jag kasta in en till pinne i brasan och hoppa i duchen sen bär det av mot farmor.

 

 

 


Snart är det jul här i vårt hus

Har även gjort bort lite julklapps inköp, jag gillar att vara ute i tid.

Nu börjas denna tid då man ska panik springa runt och köpa julklappar till alla, men inte jag.


Sebastian fick leka med Mercedes medans jag slog in paket, ingen av dom var nå vidare nöjd över sällskapet.


Hemma igen

Jo vad det blev mycke gjort och köpt i stan, vi skulle ju inte gå på stan utan bara in på banken och göra några ärenden men sen kunde jag inte riktigt låte bli att titta in i lite affärer, det kommer bilder på inköpen strax. Måste ut och stapla in ved nu tyvärr. Det ska även bli Sebbes första traktor tur ikväll.
Som sagt åter kommer med bilder.

Den också

Den var ju fin även i svart åh!


Givande samtal

Ringde just en teleförsäljare och ibland då jag ändå inte har något för mig brukar jag låta dom surra på ett atg innan jag informerar dom att nej tack det är inget för mig och medans jag satt och surrade med den här säljaren hann jag söka runt lite efter möbler på nätet, varför har ingen informerat mig om www.mobelgrossen.se jätte fina saker har dock inte hunnit söka vad folk tycker om kvaliten och frakt m.m men hur som helst hade dom verkligen mycket saker som föll mig i smaken.

En ny buffe till köket?


Blev riktigt glad över att ha hittat den här sidan. Nu hörde jag dörren så nu kom nog Micke hem ändå, bäst jag hoppar i duchen före han så jag hitter få nå varmvatten tihi.


Gilla/inte gilla

Tre olika köksgrupper.

Det här hade jag lätt kunat ha i vårat kök, stabilt och smutsvänligt.

Absolut inte min stil, men det hade varit kul med något ljusare än det vi har så köket inte blir så mörkt. Men detta är för modernt och alldelens för OMODERNT i morgon, de här är för dom med mycke pengar eller dom som vill sms låna för att byta möbler ofta.

Den här gruppen hade jag viljat ha. Så ljus och fin. Fick sån där "hem kära hem" känsla av den här gruppen.


Nu är ju inte Micke informerad om vad jag tycker om och inte tycker om, inte för att han heller bryr sig. Tror nog han skulle bli nöjd bara han slapp hör mig prata nå mer om köksbord och stolar. Tror nog han sitter och trycker där nere i lagårn för att slippa bli indargen i mitt sökande efter den perfekta köksgruppen.


Kan själv

Idag  har jag ju som tidigare nämt en hel del att hinna med och som vanligt då det är mycket att göra går det mesta åt skogen.
Micke försov sig på morgonen och kom igång sent med mjölkningen så han hade inte tid att göra upp eld och då finns det inget varm vatten till att ducha. Han kunde heller inte sätta bilen i värmaren eftersom jag tagit nyckel och glömt att lägga fram den så han vågade inte börja kolla så det inte låg nå skräp på golvet i bilen för sliter men i dörren går larmet så inget blev som det skulle på morgon, men nu har jag små flickorna och Sebbe precis varit ut och satt i bilen och hämtat ved och gjort upp eld, tidsmäsigt tog det nog 30 minuter med alla kläder som skulle på och vagnen som skulle ut m.m det var iingen lek men vi fixade det själv. Undra vad men ska med en hane till igentligen? jo byta till sommar/vinterdäck. Ha ha nä jag skulle nog inte klara mig själv och jag vill inte vara ensam heller det är ju vi för alltid. Plus att vi sagt att vi inte skulle orka börja säka nån ny så de är lika att vi håller ihop, visst är vi romantiska.

Bild bevis på min ny tända eld.


satt även och kollade på nya kökstolar igår, men jag hittade inget som passar vårat bord, och den där konstiga super moderna stilen som man bara vill spy åt efter ett år är inget för mig. Jag vill ha en köksgrupp som är stadig, stabil, hållbar och snygg. Verkar omöjligt.

 

Jag vill inte ha någon sån här konstig stol, tyckte den var ganska cool men hur less är man inte efter 1 år med sådana stolar? dessutom kostar den här stolen 1250:-/st. Nej jag ska söka vidare.


Sötnos

Tog några biler på min lilla Ängel just innan det var dags att hoppa i babet före lägg dags som jag måste dela med mig av. Tror ni han är nå söt? det finns ingen som gör mig så glad bara genom att finnas till.

 

 

Sekunderna innan han hoppade ner i badet med sin pappa så snart ska jag gå och lägga mig med en suer ren baby och en nytvättad sambo, så mycket bättre kan det inte bli idag.

 

Go natt...


Tisdag

Jah så snårt är denna dag slut och Micke har varit borta precis hela dagen som vanligt vilket inte gör något, jag myser, gullar, matar, leker m.m med Sebbe hela dagarna men ändå blir han över lycklig då Micke kommer hem och umgås med honom. Dumpad för Micke! hur kan det komma sig? jaja det är väl något jag måste lära mig att leva med.
Vad har mer hänt... jo Emma har ev haft besök av inbrott tjuvar eller en tjuv smarta är dom också han sa att han var från kommun och skulle mäta något på tomten och snäll som Emma är så välkommnade hon honom att ta en sväng över gården och spana in diverse värdefulla saker runt tomten. Så efter den här händelsen så har jag tagit in bilnyckel ur bilen som en extra säkerhet annars sitter alltid nycklar i och dörren är alltid olåst men från och med nu på obestämmd framtid så blir det låst. Hoppas jag hinner glömma detta innan Micke åker i morgon kväll då jag bli ensamstående bland alla inbrottstjuvar. Tur att jag har lilla vakthunden Katten.

Tydligen hade jag några till ärenden än endast banken i morgon så det blir nog en heldag i stan tyvärr...

* Banken
* Lämna igen filmer
* Handla
* Hämta ut en paket
* Ev kolla in en dragsele åt "Katten"

Så nog har jag det jag gör, visst det ser inte ut som så mycke men pröva dra med dig alla babytillbehör och alla små stop så blir det en heldag för självklart ska mammas lilla Ängel med på alla ärenden.

Emma var det kanske så här han såg ut?


Det ska tydligen vara systemunderhåll av blogg.se i natt så det blir inget natt inlägg, vilket det aldrig tidigare blivit men vem vet.


Detta var lilla Katten då jag körde över henne med snowboarden förra vintern 8.v i gips slutade det med och några veckor och 1000lappar senare var hon fit for fight igen.

 


En plansvillor är toppen

Nu ska jag släppa våran dammsugare upp till övervåningen för att suga bort Mickes "hög" av snus rester vid sängen... skulle kunna komma med 100 saker jag hellre hade gjort just nu, men det är väl bara att passa på då min Ängel sover. Sen är det full rulle igen.

I morgon måste jag in till banken, kändes ju inte så spänande, plus att jag måste köpa hem lite saker innan Micke åker till Norge så jag slipper dra runt stakars Sebastian på stan då.
Men det ska faktiskt bli otroligt skönt att vara själv några dagar har absolut inga problem med att va själv alls.

Var god dröj...

Nu har jag suttit och ringt runt ang vår värdelösa köksgrupp. Det började med att jag fick ett nr, där låtsades dom som inget hade hänt och att dom inte hade den blekasten aning om vad jag pratade om och bad mig ringa ett annat företag.
När jag efter lång väntan fått det nya numret som jag skulle ringa så kom jag äntligen fram, tyvärr var det telefonkö till reklamationen (konstigt)
Men till slut fick jag prata med en super gullig kille som förklarade att det inte va han som hade hand om saken eftersom jag var privatkund men snäll som han var så lovade han att hjälpa mig eftersom jag blivit runt skickad och så dåligt bemött från början så tummen upp för Bitc, visst stolarna är fortfarande trasiga men att få hjälp är inte så enkelt alla gånger och när han till och med var trevlig kan man ju inte annat än att bli glad.
Tyvärr tyckte nog inte Sebbe likadant, han orkade inte ens hålla sig vaken under samtalet.

En slagen hjälte. Mammas ängel orkar inte med nå mer telefon köer idag.

Tråkigt...

Chili är nu livrädd för köks stolarna och vågar knappt in i köket stackars lite hund.

En rädd liten chihuahua som inte längre vågar titta på köks stolarna.


Hur länge ska en kökstol hålla?

Tycker det är en passande fråga, vi har ett ganska nytt bord med tillhörande stolar ca 4 år gammal för hm... 2 år sen gick ett ben sönder på en stol konstigt men okej kanske händer sånt ibland. Men igår kväll då vi satt och fikade så gick ännu ett ben av på den stol Micke satt på som dessutom höll i Sebastian! Tänk om inte Micke hade varit snabb nog då hade Sebbe slagit sig ordentligt i bords skivan! och på tal om bordet som jag fick slipa om och lacka för att det skulle gå att använda som ett köks bord.
Det finns inget som tyder på det minsta kvalitet i den här köksgruppen jag hade aldrig förlåtit mig själv om det hänt Sebbe något pga ett jä*la skit in köp.
Nu ska bordet och stolarna ut! men först ska jag ringa tillverkaren och fråga om det är meningen att det bara ska hålla i 4 år? det är mycke pengar för så pass kort användnings tid.

Så här ser två av våra stolar ut nu, tänker inte ens försöka sälja dom fyra som är hela för dom är ju livsfarliga!

Synd kan faktiskt medela att vi inte riktigt har råg med något mer möbel inköp på ett tag... åh tacka vet jag Ikea.

Hm...

Har hittat två kandidater, ingen av dom håller min pris klass men dom av väldigt fina.

Förslag nr 1 och min favorit.


Förslag nr 2, också helt min smak...

Okej så här långt har jag kommit än så länge, båda är jätte fina och båda är för dyra för mig.

Dessa vackra bikinis kommer i alla fall från
www.phaxswimwear.se tänkte om någon vill beställa dom åt mig.

 


Var glad och nöjd...

Försöker hitta någon bikini i min smak men det går tungt, visst finns det snygga men helst under 1000 lappen skulle sitta fint eller inte över 500 kanske jag ska säga vad ska jag med en bikini till för 1000 spänn som håller en säsong, jag praktist taget bor i min bikini hela sommrarna och efter att ha nött häcken mot sand och gräs så hänger oftast trosan ite så snyggt längra så under 500 är det som gäller!


Tips på bra sidor?

Hemma igen

Nu är jag hemma igen efter våran daglig promenad. Funderade på att göra mig en kopp chocklade med grädde nu innan Ullared börjar men jag vet faktiskt inte m det går ner så mycket mer idag. Tacos till lunch och sen kom Micke hem med mitt absoluta favorit godis Blåbärstryffel från Åre chockadfabrik, det finns inget godare än de.
Och efter att jag tömt stuten med tryfflar så åta jag upp min pizza bit som var kvar sen igår så dagen har inte bestått av någon hälso kur precis.

Den godaste sorten av alla dom har att välja bland.

Min halv ätna söndags mat fick bli dagens middag.


Har suttit och öppnat posten nu medans bilerna laddat upp och fått hem brevet med "att tänka på" från Helex ang babysim och där är en punkt allt samtliga ska ha badkläder, så nu måste jag inhandla en ny bikini också. Det ända jag vet är att jag vill ha halterneck modell med breda band de där året i vanliga fall brukar jag välja så smala band det går eftersom det är så fult med märkan där solen ej har tagit men efter som det blir några hemma år utan några solresor inplanerade så vill jag testa breda band. Ska nog kolla runt på nätet ett tag. Va kul med en bikini! är verkligen inte alls missnöjd med min kropp efter att ha fött barn, tvärt om!


Handelsbanken

Nu kan jag stolt medela att Sebastian fått sitt första konto på Handelsbanken. Vi har valt att öppna ett konto i stället för att får 100 st silver ankor på dopet. Pengar kommer mycket mer till använding än silver djur.
Nu åter står endast fika så är allt klar! Det är bra att vara planerings frek ibland.

"Hm vad ska jag göra med alla mina pengar då jag blir stor?"


Nu ska jag äta lite lunch innan vi ska börja med en väldigt stor hög tvätt, plus att det finns väl en del räkningar som måste kollas igenom.

 

Taco tallrik är alltid lika gott både till lunch och middag.


Spanien, Gran Canaria

Drömma går ju, men att sitta på balkongen på de här hotellet och mysa med mina pojkar hade inte suttit fel. Skulle vara roligt att åka en hel hög nån gång.

Måndag

Idag skulle jag vilja hitta på något kul tillsammans med Micke men tyvärr måste han jobba när han ska vara ledig då han är i Norge. Han åker tydligen redan tisdag natt så vi ska ha tjejkväll på onsdag och se alla serier och dricka coke hela kvällen jag och emma.
hur som helst så började den här dagen lite konstigt, vaknade vid 02.30 då Chili stod i köket och ylade för fullt så jag steg upp och tänkte att hon ville kissa så jag öppnade bara dörren så hon skulle få gå ut själv för en snabb kiss, men efter ca 5min hade hon inte kommit tillbak och det spöregnade i natt och bara det brukar göra att hon inte vill vara ute länge. Jag ropade och ropade men ingen chihuahua kom tillbak. Tillslut klädde jag på mig och gick ut i regnet och började söka henne långt bort efter vägen såg jag henne och till slut kunde vi gå och lägga oss igen.

Hoppas resten av dagen blir lugnare. Sebastian har precis somnat och jag tror att jag ska passa på att ta en runda med dammsugaren och en duch om jag hinner, nå Boden med Micke blir det inte är alldelens för dåligt väder att promenera i och dessutom så ska han vara där kl 13 och då har pappa börjat jobba igen efter sin lunch så nä va stannar hemma idag.


3 Månader

Ett stort Grattis till mammas Ängel som idag blir tre månader gammal!


Söndag

Vilken kväll det blev i går, middagen var jätte god och kvällen var trevlig men det blev för mycke att dricka och eller kanske var det för att vi blandade rött och vitt m.m så därför har det varit lite dåligt med uppdateringarna av bloggen idag men i morgon hoppas jag att vi har kommit tillbak till livet.
I morgon ska även Micke tillbak till tandläkaren så jag och Sebbe kanske följer och tar en titt på "stan" eller vad men nu ska kalla Boden. Dom har i alla fall fått en galleria dit nu och hm ska även öppna där och det kan behövas, något kul att gå in på när menär där.
På onsdag åker Micke till Norge och lämnar med och Sebbe hemma själv men det ska nog gå fint de också. Jo just det efter några glas vin så hann jag och Emma också med lite nät shopping, skor från Nelly.se och en topp från Melba.se så nu kommer dom väl i veckan förhoppningsvis är tänkt att ja till julfesten.
Nej nu bär det åter av till soffan för vila och titta på tv.


Söndag

Vilken kväll det blev i går, middagen var jätte god och kvällen var trevlig men det blev för mycke att dricka och eller kanske var det för att vi blandade rött och vitt m.m så därför har det varit lite dåligt med uppdateringarna av bloggen idag men i morgon hoppas jag att vi har kommit tillbak till livet.
I morgon ska även Micke tillbak till tandläkaren så jag och Sebbe kanske följer och tar en titt på "stan" eller vad men nu ska kalla Boden. Dom har i alla fall fått en galleria dit nu och hm ska även öppna där och det kan behövas, något kul att gå in på när menär där.
På onsdag åker Micke till Norge och lämnar med och Sebbe hemma själv men det ska nog gå fint de också. Jo just det efter några glas vin så hann jag och Emma också med lite nät shopping, skor från Nelly.se och en topp från Melba.se så nu kommer dom väl i veckan förhoppningsvis är tänkt att ja till julfesten.
Nej nu bär det åter av till soffan för vila och titta på tv.


Frächast i byn

Då var man ny duchad och parfymerad, tog till och med på mig mina "fin" mjukisbyxor.

 

Till och med farmors hemma gjorda sockar fick åka på kvällen till ära.


De här är allt man behöver för en hemma kväll med våra kära vänner.


Den otroliga vandringen

oj vad sent det blev att skriva dagens första inlägg, men jag har faktist varit upptagen med min lilla familj på morgonen och efter lite tjat fick jag med mig Micke på promenad. Det var inte en kortis inte hela gamla bya vägen runt ca 2 timmar tog det men mysig var det ändå.
Nu har jag precis gjort klart inför middagen ikväll och ska nog ta en duch för att värma upp mig efter promenaden och för att jäsa den jätte stora donutsen jag hann vräka i mig under fikat med pappa som kom förbi på en snabbsväng idag.
Jag måste lägga upp några bilder från promenaden för ack så sur Micke och Mercedes var över att gå så långt.


Micke är måttligt road av skogs promenader.


Så bråttom i början att jag knappt hann med.

Kaffe paus i skogen och utforskning av precis allt!

Nästan framme på skjutbannan hade skogs vägen svämat över! off road med barnvagn.

Till våran förvåning är byns gran redan tänd, lite väl tidigt kanske?

Nä nu måste jag fortsätta med middags bestyren, vi ska bjuda på det finaste kötten som går att äta enligt Håkan Hellman som tillsammans med Magnus Skoglöf skrivit en ny kokbok om hur kött ska tillagas på bästa sätt. Boken heter Kött och kan nog bli en fin julklapp.

Riktiga tjejer äter KÖTT. Detta kött är riktigt lokalproducerat.


Film kväll

Oj oj vilken dålig film jag och Micke kollat på, vet inte vad den herer och tänker inte ens bry mig om att ta reda på det.
Sebbe verka ta det ganska bra med vaccinet barnmorska sa att dom lätt får feber och kan vara extra grinig och grinig har han varit så jag var tvungan ta ut han i vagnen en sväng och nu sover han som aldrig förr.
Ikväll ska det bli en sen kväll framför tv:n, förhoppningsvis så kommer Sebbe att sova i natt vilket jag verkligen hoppas på.
Jaha nu är det film nr 2 som ska ses, hoppas den är bättre än den första. Har även hunnit skriva nästan alla inbjudningskort klara, bara några adresser som vi inte hittat ännu.
Nej nu måste jag kolla på filmen

trevlig fredag kväll...

Det närmar sig...

Jag var precis till brevlådan och gissa ved som kommit? Sebastians inbjudningskort till dopet. Dom blev så otroligt fina är super nöjd att jag tjurade tills jag fick som jag ville.

Oj så fina, vill nästan behålla alla och hänga upp över hela huset så jag jämt ser min Ängel.

Sov gott

Idag fick jag även veta att min mammas farmor dött, hon hade levt ett långt liv och nu är hon i hilmen med sin son (min älskade och saknad morfar)

En blomma till er, tänker på er.

Test person

Idag har vi varit på BVC alltid lika kul, not och idag till vår förvånan så var det dags för vaccinatin! som vår barnmorska hade sagt skulle inträffa nästa vecka... nä nu var det ändrat och skulle ske nu. Okej visst gick ju det bra men vi var ju inte förbereda hade vi veta så kanske vi hade gjort bort att handla för osv.
Sebastian var jätte dujtig när han fick sprutorna.
Efter att ha varit så pass duktig åket vi förbi barnens hus och köpte en gå stol till min Ängel, och som en ansvarstagande förelder testades gå stolen nograt innan det var dags för Sebba att prov sitta.


Japp den höll för Chili.


Och den höll för Mercedes så...


... till slut var det dags för huvudpersonen att prova sin nya stol!


... och visst blev han glad över en ny leksak, det var han värd efter dom dumma sprutorna.

Go morgon!

Eller nej inte så speciellt go är den, vilken jobbig kväll det var igår.
Kom hem efter en promenad, skulle åka och handla tillsammans med Micke men han var för trött tyckte han, vi åkte snabbt och hyrde film och köpte godis, hem såg en film, babade Sebbe, Micke ge sista flaskan och v skulle gå och lägga oss då börjades de gormas. Sebastian vägrade sova och var bara grinig så efter att ha suttit framför dator med lite papper och sen hann jag söka reda på nästan alla adresser till dop inbjudningarna till slut somnade han i mitt knä vid 01 så jag snabbade mig till sängen för att få sova men i samma stund jag la honom så var han vaken och grinig igen, Jaha då hade jag bara en ide kvar.
Klädde på Sebbe och mig själv och gick ut en promenad... och det funkade 02.30 sov min lilla ängel, äntligen!


Fick sova fram till 8 tiden nästan och skulle ge morgon flaska då han givetvis han spy på bodyn jag krånglade på han i natt, jaha inte mer än att byta tänkte jag men det var lättare sagt än gjort. Armmarna på bodyn var super smala och hur lång i kroppen som helst hade nog kunna ta på han tre blöjor under utan problem. Så efter ett tags kronglande och gnällande så hämtade jag saxen. Synd den var jätte fin men väldigt konstig passform...


Bodyn kommer från Name it och var dessutom i stl 68,4-6 mån. Nej ingen body där ifrån igen.


Som pricken över i:et så tog jag precis upp sebbe från golvet där han legat på sitt fårskin med svarta "plys" byxor som hur har vita långa hår på sig, Åh vilken dålig morgon de här har varit hittills. Dessutom ska vi på BVC idag vilket endast känns som något förhör och som jag bara förknippar med något negativt tyvärr, väntar fortfarande på att träffe EN bra/trevlig barnläkare på Gammelstadsvårdcentral eller Sundebysjukhus för än så länge känns det som att de hade varit mer informativt att googla än fråga en läkare där.

Nä nu ska jag dra fram dammsugaren och börja städa innan helgen.

 


Flickan som lekte med elden

Yes!!! den kommer snert på dvd åh vad jag längtar, har ju inte kunnat se den på bio och nu ska den tydligen komma på dvd.
Det blev en sen middag i min ensamhet idag min lilla Ängel ville ha all uppmärksamhet och jag hade tusen andra saker att göra idag men nej nej så mitt första mål mat blev efter fyra idag men det gör absolut inget är så roligt att leka med Sebbe när han är vaken.
Jag har lejt Micke att ge han kvälls flaskan och vad jag hör in ifrån vardagsrummet går det väl inte så bra, men jag ska då inte lägga mig i Micke har knappt någon tid här hemma alls så han kan få gorma på ett tag till.

Detta är sånt som håller Micke upptagen på dagarna. Det är ett hårt jobb han har! haha snacka om att Dima blev en aning förvånad när han skulle ta bilen och åka hem den dagen.

Babysim

Hej hopp! Nu har jag äntligen bokat in oss för Babysim, ska bli så roligt att testa på lilla Sebbe älskar att bada badkar med oss så förhoppningsvis kommer detta gå hem.
Kursen börjar 10 januari på Helex i luleå det fanns fortfarande platser kvar så passa på, vattnet ska vara 32 grader så man behöver ju inte frysa förhoppningsvis.
Nu måste vi även önska oss mini badbyxor i julklapp.
Sebbe vill ju inte bada naken.

Åh vad jag längtar, ska bli så kul att göra något tillsammans med Sebastian som jag hoppas han kommer uppskatta.

 

Så här ser poolen ut där vi snart ska plaska runt i, visst ser det skönt ut.


Torsdag

Har verkligen haft för mycke att göra på morgonen, ville hinna göra bort allt tråkigt så jag och Micke skulle kunna ha en mysig filmkväll ikväll men så blev det inte. Nej för mitt i allt kom Mickes kära far och precis som vanligt får han alltid sin vilja igenom. Så vår planerade kväll blev inte av som vanligt. Just nu känner jag mig en smula besviken på att alltid få backa ett steg för Mickes pappa! vem fan har det så? Som det kanske märks på mitt sätt att sriva så han vi ingen bra relation till varandra jag och T**d och så kommer det nog att fortsätta, det var ett bra tag sen jag tappade all respekt för honom, tyvärr men så är det och det är nog bäst för Sebastian också.

Över till något roligare, min nya mobil har kommit och snacka om att det är svårt att lära om sig från sonyericsson till HTC, det finns inga likheter alls så detta kommer nog ta sin tid.
Blandade ju helt ihop dagarna igår och inser ju nu att det är ikväll det är lyxfällan, skönt då missade jag det inte ju.

Surrade med Emma en stund på morgonen och kom då på att jag inte har nå att ta på mig till julfesten som vi ska på den 18 Dec. Det blir en heldag ja inte för mig,jag måste ju vara hemma med Sebastian och sen har vi barnvakt till själva middagen så jag kommer komma lite senare. Så problemet är ju som sagt klädseln. För dom andra har ju varit där hela dagen och kommer ju förmodligen att gå på middagen i samma kläder dom haft hela dagen och jag antar att ingen sitter där i nå vidare super stisiga kläder så jag vill ju inte komma för finklädd men inte för tråkiga vardagskläder heller hm... nu skulle man varit kille, bara jeans, t-tröja och en varmare över under dagen och av med tjocktröjan till middagen och hips vips så har dom snygga jeans och en fint t-tjöra och passar in super bra. Men nej jag skulle aldrig vilja byta, är så nöjd med mig själv förutom vissa små fel här och där men det är nog bara att bita ihop och inse att vissa saker inte går att ändra på.


Hittade de här söta halsbandet och bleb gensat sugen på fika och ett stort glas coke!

Visst var det så gulligt så man skulle kunna äta upp det? kanske en julklapp?

Kan ju inte låta bli att visa upp min nya mobil, är verkligen nöjd så nu åker den gammla ut på blocket.se

 

Min nya HTC tattoo.


Hemma

Nu är vi hemma efter en lång promenad och det var så skönt att komma hem och byta sockar dom var genom böta av detta dåliga väder.
Nu ska jag och min Ängel se Bonde söker fru och kvällen till ära har han sin ko pyjamas på sig.

Vem vet kanske en blivande liten bonde?

Hantverkar svin

Jo vad jag har vetir sur, posten kom som vanligt och som vanligt började jag öppna alla fönsterkuvet det är alltid en hög räkningar som kommer och jag brukar bara snabbt titta igenom dom innan dom hamnar i "attbetala" högen, men idag hände något konstigt en av fakturorna hade betalningsvillkor 7 dagar! konstig...
Tänkte inte så mycke mer på de men efter en stund kom jag på: Än vilken lite sprätt 7 dagar och 18% i dröjsmålsränta. Tänk dom stackarna som får den sådan faktura på ca 13.000 som ska vara betald 2 dagar innan löning, vem har då 13tusen kvar?!

Så osvensk som jag är ringde jag till Micke och berättade om denna faktura han blev lites irriterad och frågade om jag kundr ringa upp till An*ers och fråga vilket jag givetvis gjorde. Så här lät vårt samtal:

 

Jag: Hej hej jag sitter här med en faktura från dig och undrar vad som hänt då du har 7 dagars betalningsvillkor?

A: öh...vem pratar jag med?

Jag: Jag är sambo till Micke och du har gjort nå jobb här i byn.

A: öh...jo jag brukar ha det om det är ett rotavdrags jobb vilket de där var.

Jag: okej men vad har det med betalningsvillkoren att göra?

A: jo jag brukar låta mina kunder skriva på ett avtal när det är jobb som gäller rotavdrag, men jag glömde det.

Jag: jaha nä jag tänkte bara att det kan ju vara lite kämpigt att betala 13tusen 2 dagar innan löning.

A: nä men alltså jag är ju inte omöjlig...

Jag: nä det förstår jag för man får ju inte ha 7dagar.

A: joho, har du sett en bränsle räkning nån gång har dom 30 dagar eller?!

Jag: va säljer du bränsle? hur som helst är det 30 dagar som gäller.

A: bränslebolagen har inte de så de så! jag ska ringa till Kri**ina(Mickes mamma) ang det här!

Jag: ja visst gör det, men räkningen är ju utskickad till Micke så jag förstår inte vad hon har med saken att göra, men tack för hjälpen.

A: öh va?!

Jag: jo jag sa tack så mycke för hjälpen.

A: öh...

Jag: tack tack hej då.

Vilken dumskalle, tror han att han ska konna sätta imot mig!? han har ju fel men vill inte ens erkänna det, jag vet att många har under 30dagar men nån dröjsmåls ränta eller påminnelsa får inte skickas fören 30daga har passerat och det vet jag. Tycker synd om alla stackare som inte vet och som kanske inte har råd att betala och han skickar dröjsmålsränta på 18% till nån stackare. Nej tummen ner för hantverkare som beter sig som svin.


Bild bevis på An*ers L**tto* VV* & All*jän*t.

Hade han bara sagt " jo jag vet att det står 7 men det är för att vissa har svårt att betala in i tid eller det går lite tungt så jag behöver pengar" eller nå liknande så hade jag väl inte brytt mig, men att börja va otrevlig och spydig! Hur dum får man bli?

Nej nu är det dags för kvällens promenad innan Bomde söker fru börjar.


Hem kära hem

Tänkte dela med mig av lite bilder från vårt fina hem här i byn, sedan jag flyttade hit för ca 4 år sedan så har vi hunnit renovera varendar rum i huset och nu kan jag med ärlighet säga att jag faktiskt trivs här, visst om nån kom fram till mig och sa att jag får välja plats och byggnad så skulle jag inte tveka att byta men det kommer ju inte att inträffa så de här huset får "duga". Min dröm kommer alltid vara en tomt en bra bit ifrån alla andra, fattar inte grjen med att bo nästan på varan alltid är det nån som stör sig på nån eller något och kanske speciellt i en by. Det är så kul på sommrana här i byn, går men på promenad genom byn och ser någon klippa gräset så kan man vara helt säker på att alla runt omkring klippt sitt också så otoligt löjligt.
Men hur än allt är så skulle jag aldrig vilja flytta från byn. Här finns nästan alla jag bryr mig om, tyvärr inte pappa men han finns i Sundebyn så där är inte så långt dit speciellt inte över berget.
Hur som helst tänkte jag lägga upp lite bilder från vårt fina hem som jag hur som helst är väldigt nöjd med.

En del av vårt vardagsrum.

Köket


En del av hallen, under trappen ligger även chili och spanar.


Jo vi har det ganska fint om jag själv får säga och jag är så otroligt tacksam att pappa ställt upp och hjälpt oss med det mesta i hela huset. Utan hjälp från han skulle vi nog inte fått nå gjort. Hittade så många fina timmerhus på alla möjliga sidor har även beställt kataloger men som sagt endast en dröm, en dröm som jag inte dela med min kära sambo som hellre skulle ha en norrbottensgård om han fick välja hmm undra vem som skulle städa den norrbottensgården?

 

Precis så här skulle mitt timmradehus kunna se ut. En skogstomt utan jobbiga grannar och med en stor alltan där man kan sitta på räcket och dricka ett glas vin och titta ut på skogen. Eller på vintern när men hör Micke och Sebbe komma hem med skotern och vi grillar en korv i öppnaspisen och dricke varmchoklad. Men men som sagt endast en dröm...

Varför måste alla vara så dyrt och omöjligt? Men även om jag nu hade mitt timmerhus och min spis så skulle jag ändå inte vara nöjd tror det ligger i ens natur att alltid vilja mer mer mer kanske är det därför vi svenskar köper så mycke onödigt skit som kostar skjortan som senaste mobilen,tv,dator m.m jag är lika dan men skulle aldrig ta något sånt på kredit aldrig! hus och bil okej, det är mycke pengar i sånt men de andra nej nej är till och med så feg att jag inte vågar byta från kontatkort haha snacka om att fega sig igenom det mesta... Men samtigigt chansar men inte så kan man ju heller aldrig vinna något? eller?

På tal om pengar, det är väl lyxfällan på tv ikväll och bonde söker fru. Blir mest sur över bonde söker fru serien, dom får det att framstå som att allt är så lugnt och harmoniskt "livet på landet" folk som inte vet måste ju tro att bönder bara går runt och släpar fötter, väntar på att hitta en fru och plockar ut eubidrag. En del tycker ju redan bönderna får för mycke och att sen visa i tv att dom har tid med middagar och bad mitt under skörde perioden vekar ju en aning konstigt.

För oss är sommaren alltid värst, vi bråkar, är stressade, se nästan aldrig sommaren är jobbig men vi har klarat det hit och vi kommer klar det i fortsättningen också. Vi är inte alltid vänner, tycker sällan lika, har helts skilda intressen, ingen jämn fördelning på hushållsjobb och lagårds jobb men av nån anledning funkar det för oss och ibland måste jag påminna mig själv om hur vårt liv ser ut och att vi faktist trivs precis som det är. Tidningenn vi föreldra kommer då och då i vår brevlåda och sätter massa jämnställningeshets gorm och "pappor kan" gryller i huvudet på min, alla måste väl få ha det som man vill, jag skiter fullkomligt i att Micke aldrig tvättar eller dammsugen jag gör det gärna så länge jag slipper åke efter ett bal lass mitt i iskalla vintern efter smorhalkiga vägar. Det jag vill komma fram till är nog att för oss funkar det bra med en ojämn fördelning för vissa inte men inget är väl rätt eller fel?

Den värsta tiden på året för vårt förhållande, men vi klarar allt tillsammans så de så. Allt har sina för och nackdelar och jag skulle aldrig vilja byta detta liv mot något annat.


Onsdag morgon och allt går fel...

Klev upp vid 7-8 tiden gjorde våra vanliga morgon bestyr, byta blöja, äta, på med nya kläder efetr det så brukar Sebbe oftast somna men inte idag då jag för en gångas skull behövde få han att sova. Dagen är propp full med tråkiga hemma bestyr som städning, tvätt m.m och jag hade tänkt komma igång tidigt men ikke de.
I och för sig skönt att slippa stressa och Micke skulle ändå till Boden och hämta spån idag så jag har hela dagen på mig utan att han springer bakom och skitar mer haha han brukar alltid råka spilla nå i samma stund jag ställer i skurhinker igen.
Hera vår stora flicka är i lagårn med Micke så hon får springa av sig i stället för att stitta hemma med mig, längtar så till vintern då jag ska prova drag med henne måste till Djurmagasinet och köpa en dragsele och lina först men efter det så ska vi stätta igång hoppas bara hon inte ser något som är roligar att springa bakom så hon sticker med mig bakom på skidor efter persöfjärden! lite rädd är jag över denna aktivitet men ack så kul att testa på i alla fall, vem vet vi kanske inte ens gillar det?


Ett litet kort på "Katten" har blivit hennes smeknamn, hon heter igentligen Hera och är våran vilda dobermann tjej.



Den här bilden var lite finare på henne, visst är hon vacker. Som valp var hon en riktig pina men nu är hon nog den finaste hon vi haft, så himla duktig tjej!

Gossip Girl

Ja som sagt Gossip Girl är min absoluta favorit serie äv allt som finns att se, så jag och Emma har startat en liten tradition att se ett avsnitt tillsammans varjen tisdag med ett glas tillhörande coke.
Så nu har vi precis avslutat ett avsnitt och Emma har åkt hem för att äta middag innan det är dags att ta vår kvälls promenad som vi gör varje kväll. För mig är det väldigt tur att Emma finns då Micke jobbar så pass mycke är rädd att om inte hon fanns så skulle jag nog sitta här för mig själv och bli väldigt konstig(eller konstigare). Nej det är tur att det finns vänner RIKTIGA vänner som man vet kommer finnas kvar hela livet och det är precis en sån vän Emma är för mig.


Det hät är hela gossip gänget, åh vad den här serien gör mig lycklig.


Emma tycker att jag är som Blair, hmm jo det stämmer nog ganska bra in på mig.


Och Emma är nog ganska lik Serena, alltid så snäll och ska vara vän med allt och alla ibland för snäll som tex när hon inte vill säga att hon inte gillade sin tandläkare utan väntade ut henne tills hon började jobba på en annan plats, typiskt Emma att stå ut med vad som helst för att inte såra någon. 


Hem till byn

Nu har vi varit ute i svängen allt för länge idag. Först var vi en sväng till boden och åt MAX mat med pappa och efter det var vi till Luleå och köpte nå servickit till Mickes ögensten(valtran).
Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte tycker det spelar nån roll vilken traktor jag kör, för efter att kört den nya så vill jag aldrig in i gammel fiatarna.
Så till Mickes ära så kommer det en bild på den älskade traktorn.


Detta är då alltså Mickes ögonsten...

Tisdag

Idag var det tisdag igen och den bästa tv kvällen på hela veckan. Både UB och DH kan det bli bättre. Det måste nog bli en tidig promenad ikväll så ingen av oss missar något viktigt program ikväll.
Sebastian sitter vaken i mitt knä nu och verkar lagom road av datorn.

Tänkte försöka hinna en sväng till något apotek i dag och köpa mer Miniform som Sebbe får för sin knasiga mage, absolut inte för kolik, han är så tyst och snäll, finner sig i det mesta även om han verkar mindre road så som nu.


Kanske inte det roligaste rummet för en liten baby att vara i, men man får göra det så roligt det går... sova.

Jo just det, de är ju tisdag vilket nästan alltid betyder ett besök från Emma och ett avsnitt från GG åh det hade jag glömt, va roligt.

 


Denna eviga väntan...

Klockan är nu 21.41 och Micke är fortfarande kvar i lagårn tyvärr har han varit sen den sista vecka och mycke beror nog på att han får göra det mesta helt själv men också för att han har otrligt svårt att koncentrera sig. Ibland kan den enklaste lilla saken ta jätte länge för min Prins, han lider nog lite av prestationsångest och gör precis allt super nog vilket ibland gör att det blir lite väl omständigt och tar för lång tid enligt mig som slarvar mig igenom allt och oftast har så bråttom att jag glömmer något viktigt. Men sådans är vi och vi verkar ju passa bra ihop ändå.

Jo vi har även bokar Ängsgården nu där vi ska bjuda på dopfika,tycker inte att Ängsgården är så speciellt fin men den duger. Dyrt har det också blivit att hyra den fattar inte varför, är den jätte poppis att hyra? verkar inte så. Men nu är det klart i alla fall, även dopklänning, bäställning av dopkort(dom jag valde), och kyrkan givetvis.
Nu åter står fikat, vissa tillbehör till det så som drickor, dukar m.m men det mesta börjar falla på plats och det känns skönt med tanke på att jag är ett planeringsfrek som inte kan varva ner fören jag har allt under full kontroll.
Emma min kära vän har erbjudit sig att hjälpa till med dukning m.m inför fikat vilket jag är jätte tacksam för, att fixa allt själv är ju något jag gillar men att ibland få en hjälpande hand är väldigt skönt. För hoppningsvis kommer även Micke att hjälpa om han inte måste jobba som vanligt, men nä han får nog ta att prioritera oss då.

 

Min älskade vän Emma.

Detta är Ängsgården (Bilden är tagen från byns hemsida www.angesbyn.com)

Jo jag slog till på klänningen som jag skrev om tidigare. Helt i min stil och babydollklänning tror jag nästan är ett måste om man ska få i sig mycke smörgåstårta.
Mm det känns som en klänning helt i min smak och användbar till mycke, med lite tur kanska detta kan bli en av mina kommande favorit plagg.


Drömma går ju

Åh vad mycke fint det fanns i nya hm spring katalogen, det blev en jättttte lång "vill ha lista" men inte nå kläder fören efter nyår med undantag för klänning till dopet. Tänkte att jag ska nog begränsa mitt sommar garderob lite i år eftersom jag nu har Sebastian att tänka på och hur kul kan det vara att krypa runt på gräsmattan i klänning eller kjol?
Därför blir det shorts och linnebyxor i sommar har redan spanat in en del go bitar, bara för att man har barn behöver man väl inte gå klädd som ja... jag vet inte vad. Jag tror mode och mamma passar bra ihop.


Det ska vara stämningsfullt när man kollar nya hm katalogen.


Snart i min hand!


Min blivande mobil en HTC tattoo, blir min första HTC mobil så vi får väl se hur det kommer kännas. Ett stort plus är att det går att byta skal och göra egen designade skal.


Top modell

Jag och sebbe har lekt med kameran ett tag,ville så gärna ta något fint kort då han ligger på fårskinet naken men det var lättare sagt än gjort.
Efter många försök och till och med en kiss olycka så gav vi upp,nu har han slocknat i vagnen av utmattning,att vara modell är ingenn lek!







Som sagt det var inte det lättaste och jag är en riktigt dålig fotograf. Har kommit på att ajg har ju inte nå kläder att ha på mig till det kommande dopet. Har små tittat på den här klänningen men vi får se vad det slutar med.


Ganska fin tycker jag med grovstickade naturvita strumpbyxor och en mysig cardigan så tror jag detta skulle kunna bli en hit, plus att den går ju att använda till sommaren också.

Välkommen på dop!

Nu börjar det vara dags att börja planera för det kommande dopet. Kyrkan är nu bokad men mycket kvar står just nu måste jag och Micke försöka komma överens om inbjudningskorten, jag vill ha fina kort men Micke tycker att det räcker med en post-it lapp! kommer aldrig på frågan måste bara få han till att fårstå det.
Åh va kul det ska bli att planera ett dop men det är mycke att tänka på...

Var ska vi vara när vi är klar i kyrkan?
Vilka ska vi bjuda?
Dopklänning?
Vad ska vi bjuda på?
Vi måste öppna ett konto till Sebastian så ingen köper nån totalt onödig silveranka eller liknande!


Det är så mycke att tänka på vilket jag tycker är kul,hoppas bara Micke också startar tanke verksamheten så han inte glömmer bjud hälften haha bli inte förvånad om Micke ringer er kvällen innan för att bjuda in till dopet.

Oj nu börjar snart våra bästa år,min favo serie.


Min Ängel 1dag gammal med en vikt på 2830gram, men nu har han ökat till 6840gram min Ängel växer så det knackar!


Väggtexter

Jag har en väldigt stor och ensam vägg så jag har sökt runt och hittat en sida där men kan göra sin egen väggtext. Egen text,välja typsnitt,färg och storlek! perfek,nu ska jag bara hitta på nå fiffigt att skriv men detta är ett av mina förslag på texten:


Life is not about waiting for the storm to pass its learning how to dance in the rain.

Det är ett förslag men jag vet inte ännu måste tänka en stund,men vad tycker ni?

Alltid är det jobb!

Vet att det är många som inte har något jobb men vill ha och det finns dom som inget jobba har och heller inte vill ha något jobb,och det är en av många anledningar till att vi anställt "Dima" från Ryssland,ingen svensk ville ha jobbet! så jag kan inte tycka så värst synd om vissa som går utan jobb,för vi hade ett att erbjuda som inte dög.
Tyvärr är Dima hemma i Ryssland nu några dagar på semester och firar sin födelsedag så Micke jobbar 24-7 nu men vi hinner nog umgås när han kommer tillbak igen.
Det jag ville komma till var att utan en sån som Dima så skulle vi aldrig kunna umgås som en familj så jag är så glad att vi har en sån som han.

Årets bästa anställd!!!

 


Söndag

Denna dag är det matlaginig på schemat,vi blir ett helt gäng som ska äta här idag. Tur att jag är en riktig hejare på matlagning,haha
Det blir tacos så steka köttfärs borde vi nog klara av.
Senare idag ska vi se en film som tydligen ska vara rolig year one heter den,så vi får väl se om den är bra.
Nu håller Sebbe på att göra mig galen med allt gnäll så det är bäst vi åter går till babygymet ett tag...


Sebbe i sitt babygym.

Bilder...


Min prins Micke i bilen. 2009-11-14


Mammas Ängel tittar på TV . 2009-11-13



En del av min ny renoverade garderob,visst är det vakert att se. 2009-11-14




Chili och Mercedes precis på väg att åka iväg på vår dagliga prommis. P.S Dom är inga IT hundar som aldrig använt sina egna ben det är bara lite kallt idag plus att det är väldigt mysigt på fårskinet.



Föreldrapenning och barnbidrag

Jaha så var den stadsturen avklarad,jag köpte så klart inget till mig själv denna gång heller och är väldigt stolt över mig själv. Det blev dock lite smått och gott, bland annat ett lite underställ till Sebbe när vi ska ut med skotern till vintern.

Här kommer en bild av det ja lyckades bära hem idag!

koppar,underlägg och kanelkaffe från indiska. Samt en liten dress för min Ängel.






Ja så kan man väl säga att nog hela föreldrapenningen är slut igen,nä riktigt så dåligt är det väl inte men nog hade det varit fint med någon extre krona ibland. Tydligen så är det bara jag som är fattig för väl framme i stan så var det bilar över allt,vi blev tvungen in i Åhlens parkeringshus och de finns inget värre än att parkera där inne.Även om vi nu har en liten bil så känns det trångt och alla stressar för att hinna få sig en plats,nä tacka vet jag veckorna då vanligt folk jobbar.


Bild från kaosen inne i parkeringhuset,tur att man kör volvo!


En shopaholics svåraste prov


Helt plötsligt kom Micke med en väldigt ljus ide,att vi skulle åka en sväng till stor stan! Bara att det kom från honom var ovanligt men jätte kul så jag tänkte passa på att använda mina nya skor från Levis idag,köpte dom i augusti men har inte haft dom ännu, eftersom jag har bestämmt mig för att inte köpa nå kläder till mig själv fören efter nyår så måste jag ju börja använda det jag har hemma.
Nu kommer det krävas mycke vilja för att inte köpa nå,det kliar redan i fingrarna,tror nästa det är svårare att sluta shoppa än sluta röka...
Undra hur denna dag ska sluta? Men köpa kläder till mig själv kommer jag defenitivt inte göra,har jag gett mig fan på nå så håller jag det! Är så otroligt tjurig,vilket kan vara både en för och nackdel ibland.
Nä nu måste jag hoppa i duchen och tvätta bort lite babykräk m.m



Min morgon

Har legat vaken i sängen över en timme innan  jag till slut tog mig mod att stiga upp. Självklart var det allt Sebbe ville att få upp mig för så fort jag blir nog pigg och inte kan somna om så somnar han så fint igen,det gör inget behövde ändå stiga upp så jag hinner få nå gjort.
Idag är det ju lördag och då brukar det inte hända mycke,kanske blir det en film senar när Micke kommer tillbak från lagårn (om han inte blir där hela dagen som vanligt).
Fick igår hem papper från svenskakyrkan ang dop,självklart ska vi ha dop för vår Ängel nån gång efter jul och nyår tänkte vi.


Igår kväll satt jag ett tag och sökte runt efter nå snyggt att matcha mina nya skor med,hittade en del fint lite här och där,får se om det måste göras någon investering till veckan.


otroligt dålig bild på mina nya skor från have2have.se

Men om jag nu måste välja på att gå på att gå runt in dessa 12cm höga skor och mina gamla hedeliga uggs så väljer jag uggsen utan att tveka! Gärna med den här super mysiga tröjan från Nelly.se



Visst ser den mysig ut? helt klart något att sätta upp på önskelistan.





Kära tomten...

Jag har nu hunnit med det mesta på min "att göra lista" så nu åter står det bara en snabb sväng till stan för att hänta ett packet som kommit till preem.
Men hittills har jag hunnit följande:
1.städar
2.tvättat
3.BVC
4.handlat
5.gjort middag
6.1,5 tim prommis

Så jag tycker faktiskt själv att jag har varit ganska duktig med tanke på att det blir många avbrott när min ängel kommer på att han vill något.

Jag och Sebbe har även spanat in julklappar,och här kommer en del av hans ännu inte klara önskelista.

*pulka (stigas froggy) blå eller röd
*lekstol lyx (finns på barnenshus just nu till extra pris) 649:-
*baby björn bärsele active (också till speciall pris!) 995:-

Så det var en del av Sebastians önskelista,snart ska även mamma börja med sin så håll hårt i slantarna så ni kan köpa mycke fint till oss i jul.

En lite bild på min Ängel under vår kvällstur.










Välkommen!

Precis som rubriken lyder,välkommen till min nya blogg. Jag hade tänkt mig ett längre första inlägg men eftersom jag redan ligger efter i tids plan för att komma t id till BVC för en gångs skull så måste jag nu lägga i en högre växel för att hinna med allt. Jag tänkte hur som helst göra lite test inlägg och se hur jag lyckas med både text och blider,så ta detta som ett prov inlägg.Okej som jag nämt tidigare så är detta ett test. Bliden är på min underbara pojke 1dag gammal.


Mammas underbara


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0