Hemma

Nu är vi tillbak efter en lite sväng genom byn, Sebbe var så trött och har fått som vana att bara somna i vagnen utomhus vilket inte gör något alls då får jag ju en anledning till att vara ute mycke. Fick igång min mp3 spelare igår kväll också så nu har jag satt igen med prime time av Liza Marklund.
Här kommer fler bilder från dopet, jag är verkligen stol över vår lilla Ängel som var så duktig och satt tyst och tittade under hela tiden i kyrkan, inte ett ljud. Och på dopfikat efteråt så var han lika duktig där med ända tills mot slutet då ville han verkligen få lugn och ro så Sebbe och pappa gick en lite prommis och under tiden hjälpte väldigt många till med att städa bort allt, hade verkligen inte förväntat mig all hjälp så tusen tack alla!
Men en speciellt tack till mormor,farmor,gammel mormor och Tomas som hjälpte till ända till sista koppen.
Nä nu kommer lite till bilder.


Kvällen innan dopet ställde jag, mormor och farmor iordning allt inför fikat. Vi firade i Ängsgården som är byahuset i Ängesbyn.


Här sitter min medhjälpare kvällen innan och "provsmakar" tårtorna.


Nederluleå kyrka


En del av Sebastians gäster. Och dopfundet i närbild.


Pappa läser uppe en psalm för vår Ängel. Här sitter även Sebbe gudföreldrar paret Stenman.


Mormor häller upp det välsignade vattnet i dopfundet.


Hela gänget.


Sebastian med Emma och Mats.


Nu orkar jah inte lägga upp fler bilder för tillfället, då det tar en evighet för varje bild att laddas upp, men det kommer fler bilder senare.

Söndag

Nu är dopet förbi, och all förberedelse och planering är nu över, det var ett suoer fint dop och jag blev verkligen nöjd så fint allt blev. Jag tänkte lägga upp några bilder från gåtdagen och skriva lite till senare för just nu vill jag bara sätta mig på golvet och mysa med min älskade pojke.

Dop

I dag är det äntligen dags för Sebbes dop, hinner inte skriva så mycke eftersom vi börjar få ont om tid som alltid. Men jag hoppas på att det blir en underbar dag och att allt går relatvit bra. Nu måste jag fixa till mig själv lite grann och se till så att Micke inte hinner skita ner sin kostym som han redan tagit på sig och springer runt i här hemma nu, plus att jag måste hinna måla naglarna ojoj så mycket det är kvar att göra. Ses i kyrkan och 2 timmar.

Dopklänning och bilstol

Ja som sagt så var det för mycket att göra igår och vi var inte klar med allt fören efter 21 i går kväll och då orkade jag inte sätta mig vid datorn utan gick raka vägen till sängen. Det är väl inte så att schemat är fullproppat med saker utan att allt tar sån tid och det blir alltid något  som man inte räknat med. Men nu återstår det bara att hämta tårtorna på några timmar och sen är det dags att åka upp till Ängsgården och duka m.m som tur är har jag hjälp av både Sebbes mormor och farmor och så klat skulle Emma komma förbi och hjälpa till också. Igår köpte vi en ny bilstol till vår lilla Ängel.
Det blev en från Britax en ljusgrå som passar med vår fina bil. Jag blev riktigt nöjd. Än så länge så står den i garderoben och väntar på att bli monterad i bilen. Vi ska nog sälja den gammla men jag vet ju att det inte är så poppis att köpa babyskydd beganade. Men våran är ALDRIG tappad eller stött. Så jag hoppas någon vill köpa den,den känns ju inte så kul att kasta bort den, eller spara till en ev nr 2, men till det dröjer det väldigt länge.

Britax Comfort till min Ängel.
Sebbe fick även några bad djur från Biltema.Och här kommer en tjuv titt på dopklänningen som Sebastian ska döpas i, hans 4 kusiner på sin pappas sida är också döpt i denna klänning men Sebbe blir den första killen.

Snöstorm och dopsamtal

Nu har vi kommit hem från dopsamtalet, det var inte kul att köra idag i all snörök men det gick bra ändå. samtalet gick fint och prästen som ska döpa Sebbe var super trevlig. Nu åter står bara lite små fix så är allt klat. Nu ska vi lägga oss i soffan och invänta John Blund.

Klart!

Nu är jag klar med min obyggnad av tvättstugen. Har dessutom hunnit ta en duch och Sebbe har ätit en gröt tallrik efter det fick han chansen att pröva sitt nya "skötbord".


Nu fick vi äntligen mer plast för all tvätt.


Sebbes nya "skötbord" med tillbehör, vilken enkel och smart lösning jag fick till!

Så här såg det ut utanför ytterdörren vid 12 tiden ,gissa hur det är nu!


Bilder...

På väg till Ikea, vi fick låna mammas bil eftersom våran inte har dragkrok och jag trodde vi behövde släpvagn men när vi var färdig visade det sig att vi hade rymt allt i bilen utan problem, opps!

Pappa Micke på Ikea, lagomt glad att behöva följa med och sen att jag klantat min ang släpet gjorde inte saken bättre. Nu har jag fått lova att det inte blir någon Ikea sväng på ett bra tag.


Dopsamtal

Idag är det snöstorm och dopsamtal klockan 17.00, vet inte om jag har någon större lust att utsätta oss för en sån bilfärd idag då dom gett ut en klass 2 varning.
Tvättstugen blev ialla fall klar igår, bilder kommer snart... måste springa!

Middag

 

 


 

 

 

Ja så här kan det se ut en helt vanlig tisdag då Micke ska fixa med middagen. Nu håller vi på att bygga ihop den nya byrån och Micke är lagomt nöjd med att måsta hjälpa till hemma för en gångs skull. sebbe har precis somnat och jag hoppas han kan sova fast vi håller på att leva om i tvättstugan, tydligen måste Micke iväg och låna en traktor eftersom 43:an helt plötsligt bestämts sig för att sluta fungera, något med startmotorn hörde jag i förbi passerande. Nå ja jag få väl styra upp Ikea bygget själv då.


Blocket

Nu har jag sålt en "äkta" Malm byrå på blocket. Haha var bara tvungen skriva "äkta" eftersom det alltid står äkte gucciväska 150:-, vem går på det?! haha men nu är den såld så snart kan vi börjaa bygga ihop den nya byrån i samma serie men större så vi rymmer mer babykläder.


Såld för 300:- på Blocket.se nu har jag snart kännat ihop till en ny skötväska!

Hemma

Nu har vi kommit tillbak från Boden och en trevlig lunch med pappa. Innan vi åter vände till byn så var vi en sväng på Lindex och Sebbe fick många fina saker av sin morfar.

2 nya bodys, 2 par sockar och ett par moccasiner med Bamse på, fina färger och i rätt storlek.

Tisdag

Idag ska vi till Boden och äta lunch med pappa. Igår blev det en sväng till Ikea för att köpa nya möbler till tvättstugan så vi kanske får plats med alla babykläder som ständigt finns liggande över allt. Nu måste jag firtsätta göra oss klar så vi är framme i Boden till kl 11.30. Sebbe sover för tillfället men jag hoppas han vaknar innan vi ska åka annars kommer det att bli grinigt hela vägen, jaja det åter står ju att se.
kommer med bilder från igår senare då det finns bättre om tid. Och även på våra ny inköpta saker från Ikea, när jag lyckats bygga ihop de.


Ny adress

Från och med den 16 feb så har vi ny adress, vi ska inte längre heta Ängesbyvägen utan Storholmsvägen tydligen.
Ja så var det med den saken.

Måndag

Nu är en ny vecka äntligen igång och vi har ett fullt proppat schema med massa förberedeler inför dopet och en del andra prejekt som jag startar mitt i allt igen.
Det gick väl ganska bra på BVC, tror att vår barnmorska kända av min irritation på henne för hon var riktigt tillbaka dragen, hur som helst så frågade jag varför vi fortfarande inte varit med i "matgruppen" för jag har från säkra källor fått info om att det har varit en sån träff och vid ett tidigare basök så sa hon att vi var anmäld till den träffen... hur som helst så frågade jag lite vad som hänt med träffen som hon sagt att vi skaulle på. Då ljuger hon mig rakt i ansiktet och säger att det tyvärr aldrig blev någon matgrupp pga alla vaccinationer vid svininfluensan! Jag blev så paff att jag inte frågade något mer ang de, man nu höjdes ju inte min tillit till henne precis.
Hur som helst så ska jag nu försöka mig på en ny maträtt till lunch, kommer väl sluta med statoil med vår vanliga tur...Imorgon blir det i alla fall en sväng till Boden för att träffa pappa och äta lunch, plus att det är god tid för att köpa nya babykläder i en stl större för nu har lilla Sebbe inte många bodys kvar i sin storlek.
Babysimningen gick fint och Sebbe fick prova dycka med både pappa och mamma, han tog det med ro, och faktiskt gick det bättre att "dycka" än att hålla på att hälla vatten i hans ansikte.
Nu ska jag tvätta ur gröten ur håret.

Snabbis

Blir ett super kort inlägg.

Söndag:

*babysim
*tvättning
*Hälsa på J&T
*massa saker jar redan glömt...


Dagen har gått för fort igen och jag har fortfarande mycke kvar, ska ta en super snabb duch nu innan jag och Sebbe ska sätta oss i bilen och börja rulla mot Boden för att i efterskott gratulera J på sin 27 års dag, för visst är det 27? herre gud! Micke och J är lika gammla, snacka om att jag är förvirrad.
Nu måste jag vidare. Ska försöka få ihop ett riktigt inlägg senare.

BVC

Idag är det åter dags att åka på BVC, jag gillar det inte alls, vet inte om det är för att jag själv är så "sjukhus" rädd eller om det är pga av våran allt för förrvirade barnmorska. Hon missar och glömmer det mesta och när man sedan frågar vad som hänt så är vi konstigt nog alltid hennes favoriter bla bla bla, kanske skulle byta? hon känns inte riktigt så pålitlig, förra gången vi var dit pga att vacciner Sebbe sa hon att man alltid börjar med vaccineringen så vi kan sitta kvar en stund och kolla så allt är bra med sebbe, för tydligen finns det en supr lite risk att dom hamnar i chock och kan få svårt att andas, detta glömde vår barnmorsak i samma stund och gick för att fråga en läkare om nå! jag litar inte riktigt på henne. Nå ja nu ska vi ju dit igen och jag tänkte fråga varför hon missat att informera oss om lite av varje igen.


Igår åkte vi upp till Harads och hälsade på L&F, dom håller på för fullt med att bygga en ny lagårn och som alltid får man liter extra insperation att ta tag i något nytt även här, förr eller senare så måste det upp en ny lagård här eller så får vi väl lägga ner, man kan inte trava på i hur gammla byggnader hur länge som helst. Längtar tills den dagen då vi kan börja bygga för att lägga ner finns inet med i våra planer, hoppas bara vi kan hitta en bank som vi kan få förtornde för och som även tror på oss, det gäller inte vår nuvarande bank Swedbank, skulle byta idag om det var möjligt.


Vi försökte även få igång lilla skoter igår men utan större resultat, visst startade den men den lät väldigt konstigt och efter en stund hittade micke något fel, kommer inte ihåg va det var men tydligen går det att åtgärda.
Nu ska jag väcka Sebbe så han hinner få i sig lunch innnan vi måste iväg till den förvirrade barnmorskan.


Skotern matchar ju med bilen! Givetvis var det ju redan genom tänkt då vi valde en blå bil... not!

Nä nu finns ingen återvändo, det är bara att sätta igång med att göra klart för avfärd, urs så jag kan gruva mig inför BVC tiderna, trodde ju att det skulle vara en rolig upplevelse att komma till folk med erfarenhet och kunskap men i stället får jag nästan ångest för att åka dit, synd. Hoppas det inte smittar över sig på min Ängel då han blir äldre. Nu är det dags!

Tårta

Idag kom även Dima förbi med smak proven på tårtorna till dopet, han går skola med en kille från Belgien som var kondtor i sitt hemland och han ska nu baka tårtorna till Sebastians dop. Jag kan säg att alla 4 proven var super goda, vi kunde inte bestämma oss för vilken vi skulle välja så alla smaker kommer att finnas med under dopfikat.


4st "minitårtor.
Chocklad

Hallon
Kaffe

Jordgubb

Som sakt alla 4:a var jätte goda, nu måste vi åka.

Otur

Som jag säkert nämt tidigare så kommer inte jag riktigt överens med det här huset, hur mycket jag än tapetsera, målar, möblerar så trivs jag ändå inte till 100% missförstå mig inte jag är mer än nöjd med att bo som jag bor men det är alltid något som inte riktigt är som det ska. Jag kommer kansek bo här hela mitt liv, men skulle mit drömhus här i by bli ledigt och vi chansen att köpa det så skulle jag inte tveka en sekund, (tänker inte berätta vilket hus det är).
Hur som helst bad jag Micke igår att byta en glödlampa som va trasig och jag är säker på att denvar trasig, men när han kommer tillbak så säger han att den fungerar ju, det lyser ju? jaha okej, typskt det här knäppa huset. Men nu har jag fotobevis på att den är trasig!


Det är något konstigt med elen i det här huset, det var hit en kille från Lulenergi i våras och frågade om det blivit bättre med spänningarna i huset, men det kan jag säga att det är lika dåligt som det var då. Roligt med den händelsen var att han kom gående hit, tydligen så hade han grjar på med ett elskåp efter vägen. När den stackas killen fick syn på "katten" vågade han sig inte in på gården utan stod och ropade till mig ute på vägen, haha om han bara hade vetat hur otroligt super go vår "Katt" är.Så klart tog även toapappret slut idag, vilken otur, hoppas Micke kan svänga förbi statoil på väg hem från Kvigorna i B-landet.

Torsdag

Jag kan ju böja med att min "att göra" lista från igår inte hann bli klar helt.
Tidningen Land är nu snart i rätt låda igen får jag hoppas, dom har faktiskt en hel del bra tips på allt möjligt i den, och som "toa" tidning fungerar den perfekt!
Sköldpaddorna har rent fint vatten och såg så nöjda ut på morgonen, på min mig att lägga upp en bild på dom små sarmonela mostrena som Micke är övertygad om att dom har. Haha.
Smörgåstårtorna är beställda, tänker inte berätta vad det kostade men jag hade med lite exter tid kunnat göra dom betydligt billigare själv, men som sagt tid finns det inte mycket av.
Få se vad fick jag mer uträttat igår? jo städningen gick av bara farten.


Idag ska vi åka och häsla på L&F som bor i stora Harads, ska åka över Bovallen och kolla till min Fasters stuga så ingen objuden gäst varit dit igen, synd att vissa iinte kan se skillnad på "mitt och ditt", men en del tycker väl att dom kan göra hur som helst.
Sebe har precis somnat så jag ska nog sätta igång med lite lunch, tror det blir fiskbollar i tomatsås idag, vi har blivit riktigt duktiga på att äta fisk här hemma nu.
Igår var även gubben från Arbetsförmedlingen ut igen för att medela att T för lönebidrag tills sin pension nästa år, det var ju både på gott och ont. Konstigt, förra året berättade samma gubbe att vi absolut inte skulle få ut med lönebidrag på T, tydligen har han kommit på att Arbetsförmedlingen inte behöver en till arbetsökande på sitt skrivbord... första gången den här gubben kom ut hit så blev han en aning sur på mig då jag på mitt osvenska sätt berättade precis som jag tycker om arbetsförmedlingen för honom och det var ju inte så poppis tydligen, men saningen kvarstår. Jag känner fortfarande inte en kotte som fått jobb via Arbetsförmedlingen, det gjorde jag inte för fyra år sedan heller då jag första gången pratade med denna gubbe. Tycker det är så lustigt att en del går runt och gnäller på att det inte finns nå jobb bla bla bla, vi hade en tjänst ute på platsbanken i 6mån, ingen sökte den! varför? det dög väl inte för sveriges kräsna "arbetsökande". Jag har som tur är aldrig behövt vara in på Arbetsförmedlingen jag har alltid haft jobb och det är tack vara mig själv och ingen annan.


Nog om detta, nu ska jag ta tag i lite räkningar, konstigt nog hade jag en mindre hög som förfaller den 24? dan innan löning, knäppt men så är det. Plus att jag måste föra över Sebbes "månadspenng" till hans egna konto så han har chansen att göra nå kul då han blir 18. Sparar tyvärr inte så mycket som jag önskade att jag skulle gjort, men med åren kanske mjölkpriserna stiger så jag kan spara mer, haha nä någon prishöjning är det sista jag lägger mitt hopp på. Vill man ha en föränding så får man lösa det själv och inte sitta och vänta på att andra ska lösa allt åt en.

 

 

 


Grattis!

Grattis mamma och pappas Älskade pojke, idag har du din absolut första namnsdag. Ett stort grattis till din vår prins.

Mammas stora pojke har sin först namnsdag idag.


Onsdag

Idag har jag en hel del att stå i och hoppas verkligen att allt kommer gå som en dans för jag har inte tid att gorma nu.
 *ringa ang tårtor.
 *städa
 *ringa ang tidningen Land som någon av våra kära grannar verkar gilla mer än oss, nu ska jag ha tillbak den, ni kan skaffa er en egen Haha!
 *papper pappper papper...
 *byta vatten till sköldpaddorna.
 *och mycket mycket mer...

Hoppas allt jag hinner allt och att vi där i mellan får mysiga stunder då min lilla Ängel är vaken, måste försöka hitta mig en mobil snart, har tyvärr inte råd att köpa nån nu, eller jo fast jag vill ju ha nya möbler till tvättstugan för som det är nu ryms inget där och allt är så hilma opraktiskt så jag kommer nog lägga mina kroner på det istället för en mobil.
Nu ska jag börja med en kaffe kopp framför tv:en en stund innan jag drar igån allt, jo just det idag har Micke LOVAT att ta ut skortn, äntligen!

Vill ha

Åh vad jag önskade att vi hade råd att sätta in jordvärme. Det är så otroligt tråkigt och tidskrävande med ved! ikväll hade Micke inte gjort upp någon eld innan han begav sig till Boden för att hämta spån, så vid 20 tiden ikväll fick jag springa mellen pannrummet och vedboden medans Sebbe sov i vagnen, så nufinns det äntligen varmvatten till kvällens bad.

Jag hoppas att vi i framtiden kan sätta in jordvärme i huset.


Tisdag

Oj hela dagen har bara rusat iväg från mig och inte ens hälften av allt jag ville göra idag är gjort. Har varit till Storheden en sväng med Micke för att köpa ett nytt antivirusprogram eftersom vårat gått ut nu och datorn är alldelens för viktig för att låta bli virussmittada nu. Nu när jag sitter och skriver och funderar på vad jag gjort odag kom jag precis på att jag fortfarande inte ätit nå sedan frukost kl 9, känner mig inte ens hugrig än? konstigt, kanske håller jag på att bli sjuk? nej det är omöjligt jag som är så hälsosam nu för tiden inte ens en cigg längre.
Dopet bärmar sig sakta men säkert och i morgon blir det hög tid att ta tag i smörgåstårt problemet.
Vill så gärna hitta på nå skoj snart, vet inte vad bara att det ska vara något som hela familjen tycker skulle vara roligt... Sebbe är för liten för det mesta annars hade jag nog köpt en resa och överaska Micke med igen, men kanske en liten trip till Stockholm till hösten då Sebbe fyller 1år.
Nej nu är det slut drömt för idag, nu ska jag sätta mig i soffan och äta en knäck som jag gjort under dagen.

En bild från någon vecka sen på min söta lilla kille som försöker äta upp sin gåstol, på tal om min Ängel så har han och chili blivit riktiga kompisar nu. Igår då jag låg med Sebbe på magen min så kom det en hög spya på mig som sakta rann in i min halsöppning på tröjan och ner bakom min rygg så jag la ner Sebbe på filten och halv sprang mot badrummet för att ta bort det värsta i nacken. När jag kom tillbak till filten för att ta bort det som sebbe hade på sig själv så var det redan gjort?! Jag är helt övertygad om att lilla Chili "tvättat" honom medans jag inte såg på. Chili har från första stund ansett att Sebbe är hennes baby och jag har inte låtit henne slicka på honom så mycket som hon nog har viljat så istället har hon hållt sig undan för att jag inte skulle vara arg på henne för Chili är så jätte känslig och blir så himla rädd och förskräckt om man är för hård mot henne, men nu äntligen har hon nog börjat få tillbak lite självkänsla och börjat "ta hand" om Sebbe igen, det glädjer mig jätte mycket.

Tvkväll

Nu har vi varit ut en sväng på gården och myst, så nu sover min Ängel gott i vagnen och jag och Micke ska se på tv en stund innan det är dags för kvälls bad och sista flaskan innan natten.
Ikväll är det lag på att hela familjen ska vara ny badade eftersom jag däddat rent tidigare idag.


Måndag

dagen har bara rusat iväg för mig idag, jag har inte ens hunnit klart med gardinerna ännu fast jag påbörjade det redan innan lunch. Men jag är färdig med Asyl nu och tyckte den var nästan lika bra som Gömda. Ska börja med Mias hemliget nu och är den bra så fortsätter jag väl med den 4:e boken Emma Mias dotter. Skulle bara uppdatera om den och nu återgår jag till mina köksgardiner igen.


Babysim

Nu kommer bilderna från gårdagens babysim, som tur var kom vi äntligen ihåg att ta med kameran.


 

 


Det var lite bilder från babysimningen igår, min lilla Ängel älskar att vara i vattnet men har har inte riktigt tid att konsentrera sig på att bada eftersom han mest av allt vill tugga på mina händer mest hela tiden till och med i poolen. Nästa vecka ska vi "dyka" får verkligen se om det är något jag ens tänker göra med han, visst dom säger att det är så himla naturligt. Men om det nu är så naturligt, varför gråter och gall skriker en del av barnen bara dom får vatten i ansiktet då? vi har fått träna inför dyket med att hälla vatten på dom och det syns tydligt att min Sebbe inte giller det alls. Varför ska dom utsättas för sånt som dom tydligt visar att dom ogillar? nä jag får se hur jag gör och har instruktören någon invändning så kan jag ju sätta henne under vattnet helt utan egen kontroll och se vad hon tycker om saken?! haha okej jag är en aning nervös inför detta och känns det fel så kommer jag inte att göra det. Det måste ju vara lite som med hundar, att precis som flickorna kännar när jag är rädd/ledsen/arg/stressad m.m samma känner väl Sebbe och då kan det ju inte bli annat än en otrevlig upplevelse.
Nu ska jag ta reda på allt kiss som kom i sängen inatt och sen blir det lite tvättning m.m innan det blir dagens lunch, idag ska vi äta tacos Mmm så gott det ska bli. På tal om mat så äter Sebbe nu två mål om dagen med gröt och bannan och älskar det verkligen jag hinner knappt lasta in nytt i munnen innan han gapar efter mer.Babysim

Idag är det äntligen söndag igen och åter dags för babysim, klockan tre ska vi vara klar vid poolen så vi försöker ta oss iväg vid två tiden för att hinna allt.
Vi måste även en sväng på Ica maxi i eftermiddag för vi har nästan inget hemma, det märks att det är årets fattigaste månad på matkontot. Men goda nyheter är i alla fall att jag nu köpt en sagerbaden pulka som skickas hit på tisdag eftermiddag så ev att den finns här hemma på torsdag så då måste jag få Micke att ta fram skotern innan dess så jag får mig ett spår ner till isen, inte för att det är så långt att plumsa men små tjejerna tycker nog att det blir en aning för jobbigt.
För Kattens del så ger det ju bara snyggare muskler men ett skoter spår bli kalas bra.
Försöker gå igenom den kommande veckan i huvudet så jag inte missar något så skulle göras och kommer inte på nå så förhoppningsvis så är allt i sin ordning.
Det börjar dra ihop sig till dop nu så i veckan ska jag beställa tårtor m.m allt som allt blir vi ca 35 personer på dopet, nästa alla som blivit bjudna har tackat ja, det ska verkligen bli skoj.
Älskar att planera inför såna här grejor problemet är väl bara att jag har en lite tendes att bli stressad och vill att allt ska gå som JAG vill haha det gör det aldrig.
Jag kommer aldrig kunna gifta mig med tanke på mitt kontrollbehov så skulle jag ju få varenda kotte att undvika att vara i närheten av mig.


Nå slut pratat om dopet och åter till nuet, tänkte sätta igång med lite lunch men jag vet inte när min kära sambo tänkt ta sig hem vi ska bara äta fisk pinnar så det går ju ändå fort att göra så det var väl inte hela världen om han nte kommer i tid i dag heller.
Och idag ska kameran med på Babysimmet så vi får lite söta bilder på vår simmande Ängel.

Lördag

Oj har klockan redan hunnit bli 12.30, och jag har knappt gjort nå än idag. Snart ska jag väcka min Ängel så han får äta lite gröt med bannan innan det bär av mot storheden för lite " fönstershopping" med mormor, oj han vaknade nu måste gå!

Fredag!

Nu börjar dagen gå mot sitt slut och jag halv ligger just nu på köks golvet och ser på Sebbe då han leker i sin gå stol, tyvärr börjar humöret gå mot dåligt nu så jag ska bara skriva färdigt innan vi ska lägga oss och mysa en stund i soffan och vänta på att pappa snart kommer in till oss.

Ha en trevlig kväll alla, så "ses" vi  snart igen.Hittade den på googel och tyckte den såg så mysig och "familjär" ut på något sätt så jag var tvungen att lägga in den.

 

 


Tema Finland

Idag har det varit tema Finland här, två personer från k-rauta eller vad den nu heter deras jordbruksavdelning. Sedan kom två stycken till från Finland och köpte bilen. Så nu är den såld. Skönt, både för alla pengar det gav plus att slippa ha den stående på gården utan att någon använder den, den här veckan har varit så super bra som den kan bli.


 

 

 

Att det kunde bli så mycket kul på en och samma vecka. Tror nog att vi ska unna oss något kul för lite av pengarna, men vad vet jag inte ännu. Ja nu återstår det bara att ta tag i städningen innan helgen börjar. Tyvärr så verkar det som om jag inte kommer se mycket av Micke under helgen eftersom han ska jobba hela helgen igen. Nä då så nu är det dags att sätta igång och sedan ska jag se en "skräckis" som måste lämnas tillbak i morgon.


Fredag!

Idag är sista dagen på en riktigt trevlig vecka med alla möjliga roliga händelser. Nu tänkte jag äntligen lägga upp bilderna som jag surrade om både i förrgår och igår. Så nu äntligen kommer dom.

En ny mysig pyamas från Kaphal, dom ska läggar ner butiken i Shoppning så det är 50% i hela affären så givetvis så var vi förbi för att se om den fanns något rea fynd, men tyvärr var det inte mycket kvar till små barn men maasa fina overaller från Fix m.m hur som helst betalade jag under 100 lappen för den här.

Mini badbyxor till min lilla Ängel, dessa kändes 100 gånger skönare än hans andra så nu får det bli dessa som hänger med i poolen och dom andra som reserv om det skulle hända en olycka.

3 par sockar från HM blev det också till lilla Sebbe.


Det här blir nog den klänningen jag ska ha på mig på Sebbes dop, den kommer från Vila och kostar endast 399:-

Sista inköpet men det absolut viktigaste! Hörselskydd till Sebbe då vi ska på skortutflykt skulle aldrig komma på tanken att sätta han på skortn utan skydd.

Kan inte sluta läsa!

Har precis hittat den absolut finaste bloggen jag varit in på, vet inte om man kan läsa den om man inte medlem på familjeliv.se så tyvärr kan jag inte adressen,men om du är medlem så gå in på "mest läsa bloggar" på familjelivs hemsida så hittar men den väldigt fort, det var bara en slump att jag såg den och började läsa och kan bara inte sluta, ska inte åter berätta hennes liv det gör hon så otroligt fint själv. Men den handlar kort sagt om hennes lilla ficka på 3 månader som inte har många dagar kvar pga en tumör. Är så hemskt att läsa och känns så overkligt men det kan ju faktiskt hända oss alla, jag känner mig bara så glad som får ha min lilla kille här hos mig frisk och kry.


En liten ängel från oss till er.Ännu en lång dag.

Även idag har jag varit borta större delen av dagen så jag har inte hunnit uppdatera nå, men idag hittade vi äntligen små peltor kåpor till den snart kommande skorterturen. Och eftersom klockan även idag hann ifrån mig så får min vänta på bilder tills i morgon då jag lovar att det blir skärpning.
Jo just det jag tror nog att jag snart är en lycklig ägaren av en Segerbaden pulka. Ska bli så kul att få testa.


Hittade den hrä på Babyshopen.se och skulle verkligen kunna tänka mig den till cityvagnen nu när den är ombydd till sittvagn, och dessutom så enkelt att ta ut armarna då Sebbe verkligen vill kunna greja på med händerna hela tiden då vi är inne på någon affär.


Skip hop, behöver jag en säga att jag verkligen skulle vilja ägan denna super praktiska väska? ge mig.

Sorry

Idag har jag varit på stan med hela familjen, har några nya inköp med det tar sån tis att ladda bilder på kvällen med vårt trådlösa internet men i morgon kommer bilderna.
Dagen avslutades med en middag på Panelen i Boden, dom har så god mat men verkligen ful lokal, bestik, talrikar m.m och någon vidare trevlig personal har dom inte heller ,men det är endast för den goda  matens skull jag äter där.
Nu ska jag fortsätta söka efter en Skip Hop skötväska, jag vill så gärna ha en sån.

Min vanliga tur/otur

Nu har min tur vänt, jag som hade sån tur med min mp3 spelare och nu har det totalt vänt helt om.
I samma stud som jag lyckas klura ur hur man änvnder min nya mp3 spelar och ska ringa för att berätta det så försöker jag under tiden skura köket och gissa då vad som händer.... Jo jag tappar mobilen så pass hårt i golvet att den gick sönder och efter fler talet räddnings försök så inser jag att den är totalt död så nu har jag ingen mobil heller.
Men nu efter en stund har jag insett hur skönt det är att slippa alla onödiga samtal och allt kollande efter sms eller vad klockan är, fick ett helt annat lugn av att vara utan den faktiskt. I övrigt rullar allt som vanligt jag och Sebbe har varit på promenad och lyssnat på Asyl och  jag tycker den är lycka "nagel bitande" som Gömda var.
Nej nu ska jag vara med min underbara lilla kille tills det är dags för sängen igen, hoppas på en bättre dag i morgon med lite mindre kaos och mer trevlig saker och eftersom det blev så gormit idag så ska morgon dagen bli fylld med aktiviteter, håller även på att förska arbeta in lite fasta tider för Sebbe så han kan börja känna att det finns någon slags rutin med saker vi gör här och än så länge fungerar det väl så där... men nu ska jag bli bättre på det för det är ju faktiskt huvudsaken att han har det perfekt sen skiter jag i allt annat.


Så kan det gå!


Nu har vi äntligen fått kläm på varandra jag och min nya, och nu går det som en dans.

Titta vilken pressent Morfar kom med igår, det är Morfar som stått för den största delen av alla blöj inköp och för det är vi väldigt tacksamma och glada för.


Sebastian vill ge ett eget speciellt tack till sin Morfar som gett han så mycke blöjor.


Tisdag

Igår det blev det en hel dag men alla möjliga aktiviteter. Bland annat så blev det nya badlakan till babysimmet. Sen var vi förbi till min faster som fyllde år, där fick Sebbe träffa sina tremäningar.


3st stora badlakan att ta med nästa söndag, ett par rea byxor och en tunnare mössa så min Ängel slipper svettas så mycket då han ligger i vagnen.

Idag ska vi förhoppningsvis i väg på ett till bli äventyr och idag blir det Nordiskabil för att få fördigt med en arbetsordet för att fixa transportskadan som blev på vår bil då den kom hit. Sen ska vi förbi på Granngården och köpa hörselskydd till Sebbes första skoter utflykt som jag hoppas kommer snart. Kanske efter helgen någon dag om vädret tillåter. Vi ska nog försöka ta oss ut med Emma och Mats nån dag också efter vi prövar hut det fungerar. Få se vad var det mer? jaha nu hann jag glömma som vanligt.


Familjen annurlunda

Ikväll börjar en ny svensk serie på 4:an om tre svenska stora familjer, det tänker jag inte missa verkar som en kul program ide och kanske lär men sig något också.
Ikväll kl 20.00 på 4:an

Min vanliga tur/otur

Kommer ni ihåg att jag skriv att jag nog måste införskaffa en ny mp3 spelare eller be att få tillbak min som Micke tagit?
Jag fick klura på hur jag skulle har råd med det på min löjligt låga föreldrapenning.
Men så kom Micke hem från lagårn och sa att han vill köpa mig en ny! Jag blev ju jätte glad och ville åka direkt för att köpa den lilla rosa från Philips.
Men efter en stund kröp det fram att Micke hade tappat bort min gammla i lagårn, troligt vis hade Tord rivt ner den från ett bord och "Katten" sprungit bort med den, så han hade som inte något direkt val än att köpa mig en ny då han tappat min, men lika glad är jag för det för nu ligge min söta nya här bervid och väntar på att bli installerad.
Jo jag fick även hörlurarna i rosa från Skullcandy, båda sakerna var det sista i lager på Expert så snacka om en riktigt lyckad tur dag för min del.

Det som väntar på nå gott väntar alltid för länge, men nu hade jag turen med mig och behövde nästan inte vänta alls.

Babysim=Succe!

Sebbe älskade verkligen babysimet och trivdes verkligen jätte bra hoppas det håller i sig.
Tyvärr var det Micke sm var kamera ansvarig och lämnade den i skåpet men nästa gång så ska jag spöa han om han inte tar med den in.
Nu ska jag tvätta av mig allt babykiss vatten från kroppen och vänta på att min Ängel ska vakna så vi kan börja med lite kvällsmys.

Babysim

Idag är det dagen B- babysim, nu håller jag tummarba på att alla kommer gilla det och att  vi lyckas komma i tid för en gångs skull.
Det är noll gradit ute och jätte skönt väder så kanske blir det en promenad idag efter simningen om jag kan få igen min MP3 spelare som Micke tagit, annars så har jag en som jag gärna skulle kunna tänka mig.


 

 

 

 

 

Dessa två hade jag inte haft något emot att äga istället för min gamla svarta. Får väl se vad som händer men en mp3 spelare måste jag ha! för igår gjorde jag min absolut första med laddning på nätet, Stenhuggaren av Camilla Läckberg, givet vis från en betalsida Adlibris. Så nu hade det suttit fint med något att lyssna i så som den ovan kanske.


Äntligen

Nu har kag äntligen köpt en bikini och lite annat små och gott, här kommer bilderna från dagens köp.Min nya bikini kommer från Stadium 150:-/delen inte precis den jag ville ha men det ät inte läge att vara kräsen när man ska köpa sånt i januari, lilla lula har inte så mycket att välja på.Ännu en ljudbok.


Hårspolar till mitt korta hår och dags att färga om ögonbrynen.

3 nya bodys och ett par byxor från Lindex, vi hade en liten grön stund så det blev tema GRÖN idag. Lägg märke till Bondgårds temat på en av dom!

Var ju bara tvungen att köpa den här.


En snabbis

Ska ta mig ett värmande bad nu och sedan är det äntligen dags att be ge sig till stan för att hitta en bikini.
Som sagt en snabbis nu hoppar jag i vattnet.

Kläder

Mina nya inköp från HM som kom idag, allt var rea och till riktigt bra priser.


En fejkpälsväst, två par strumpbyxor, en grå topp och en stickad klänning allt under 500kr, en riktigt god affär!


Den stickade klänningen blir jätte fin till mina nya skor.

rea fynd.


insåg att jag redan har en del päls jackor och västar men en till kan inte skada plus att den nya är ju en annan färg.
nu hoppar jag och Sebbe i badet, åter i morgon.HM

Nu finns mitt HM paket att hämta på konsum mjölkudden så det blir nog att ta oss en sväng i det kalla vädret ändå. Vi måste ju som sagt till stan i morgon för att köpa mig en bikin men självklart går ju allt åt pipsvängen här. Först hade jag tänkt att mamma skulle vara med Sebbe men hon var sjuk så det uteslöt jag illa kvickt sen skulle vi åka allihop men nu har vattenkoppen hos kvigoran frysit igen så imorgonbitti kommer en hantverkar jä*el för att försöka sig på att fixa det men förmodligen så är det väl pga av vädret och det kan ingen fixa, vi får väl helt enkelt vänta på varmare tider.
Men stan ska vi till om så vi alla ska grina! för nu är det sista chansen innan söndagen.
Nä go natt på er för en stund, nu ska jag också pröva mig på att sova på dag tid.

T-shirts

Hittade värsta colla sidan med massa roliga t-shirts m.m till alla i familjen, dessutom den super kul pressent för det finns nog något till alla här. Kolla in några av dom jag hittade här!


 

 

  

 

 
 

 


Visst fanns det mycke kul och det här är bara en lite del av allt skoj som fanns. Kolla in alla tröjorna på http://shirtstore.se hellt värd att överväga att inskaffa några.

 

 

 


Fredag

Nu var helgen inte långt borta igen och jag har sån tur att micke ska vara ledig hela lördagen så jag ska passa på att tvinga honom att ta ut skotern för i år. Jag längtar verkligen efter en skorte tur.
Det är fortfarande vid -30 strecket i byn och min skackare till mamma ligger hemma och är sjuk plus att det bara är +14 inne hos henne. Så inte blir det att åka till stan idag heller men förhoppningsvis så blir det varmare i morgon och då måste jag hitta en bikini till söndagens babysim för nu börjar det bli bråttom.

Sebastian ligger och tar igen sig i vagnen en stund och jag väntar med stort hopp på postbilen att den ska ha med sog mina ljudböcker idag så jag kan få börjar med Asly snart. Nu är det väl bara att invänta lunchen idag blir det korvstronganoff med ris till lunch jag hade helst viljat ha soppa men min kära sambo tyckte att det räkte med en soppa per vecka.
Hittade lite fina vinterlandskaps bilder på googel och var bara tvungen att lägga in då för visst är vintern vacker även om det är kallt ibland. Skulle aldrig flytta från Norrland när som vi har alla fyra årstider och det verkligen märks då nästa årstid är på väg att ta över.

Ingen rubrik

Måste bara visa bilderna från dagens gröt stund, jag har blandat i blåbärs pure och snacka om att det gjorde succe hos min lilla Ängel!


En helt vanlig matstund med vår lilla Ängel. Blåbär är verkligen gott tycker Sebbe bebbe!

Tvkvällen fortsätter del 2

Nu börjar snart reprisen på VS visningen som jag missade sist, tänk att bara få en BH där ifrån i alla fall, inte för att jag nu är någon höjdare på att använda underkläder, men ändå bara något hade varit coolt.


Varför får jag inte ha på mig något sånt här? haha det skulle se ut de! nej tack jag nöjer mig med HMs underkläder om jag överhuvudtaget ids ta på mig några.En lista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Fick min underbara son.

Höll du några av dina nyårslöften?
det har ju inte gått så länge ännu, men än så länge håller jag det jag lovat.

Vilka länder besökte du?
Turkiet


Är det något du saknade år 2009 som du vill ha år 2010?
nej jag har allt jag kan önska mig plus mycke där till.

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid minnas, och varför?
22 aug då föddes min älskade son!

Bästa köpet?
Hm... vet inte riktigt... jo! bilen så klart!

Vad spenderade du mest pengar på?
allt som hade med vår då kommande baby att göra köpte allt från kläder till säng garderob m.m


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om år 2009?
kommer inte på någon just nu...


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Säger bara en sak, hormoner 3000!

Vad önskar du att du gjort mer?
vet inte...

Hur tillbringade du julen?
med min familj sen åkte vi runt till både min pappa och mamma.

Blev du kär i år?
JA! i min son älskar han mest.

Favoritprogram på TV?
våra bästa år.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
nej.

Bästa boken du läste i år?
asyl

Största musikaliska upptäckten?
va?

Årets bästa film?
men svårt, not så klart stieg larssons filmer

Vad gjorde du på din födelsedag? Hur många år fyllde du?
jag fyllde 24 och gjorde absolut inget speciellt var hemma med familj och vänner.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
mer tid med varandra.

Vad fick dig att må bra?
Micke


De bästa nya människorna du träffade?
de bästa? alla jag lärt känna under det gångan året har varit bra.

Vem saknade du?
varför skulle jag sakna någon alla är ju här i närheten.

 

 

Nu har jag fyllt i min första lista, kul tidsfördriv då det abslut inte finns något annat att göra så säkert kommer jag fylla i fler, nu längtar jag bara tills Micke och "Katten" kommer hem från lagårn.


Mini uppdatering

Har inte tid med något jätte inlägg, ville bara framföra att mina ny piersingsmycken kom idag och att det nu är dags för ännu en film för att undvika att vistas utom hus idag.
Micke och Katten har gått till lagårn och beräknas att bli där till efter 22 så vi har en lång kväll framför oss med massa tjejfilmer och även VS visning i repris på 3:an kl 20, det ska jag inte missa!

Kallt!

vaknade i morse av att Katten stod och skälde som aldrig förr och jag viste ju att Micke gått till lagårn och Katten är ju alltid med dit för att få aktivera sig lite, men inte idag så jag ringde min kära sambo och fick veta att det var -36 grader här i morse och eftersom Katten har någon konstig förkärlek till att bli "snuttad" i öronen av kalvarna och sedan spring ut i kylan så fick hon var hemma. Men vi 10 tiden pallade jag inte med hennes otroliga vandring här hemma av all utråkning hon kände inför att vara med mig så hon fick lyckligt springa ner till jobbet hon också.
Klockan är nu snart halv 1 och micke har fortfarande inte kommit hem pga dessa kraftfoderautomater som står utomhus och inte riktigt är byggd för vart klimat så han skulle väl försöka få igån dom ännu en sväng den här vintern.

Det kommer bli en dag hemma i soffa idag för ut vägrar jag att gå, inte ens Sebbe har visat någon större vilja på att vistas ute som tur är. Nu ska jag sätta igång med lunchen och sen slår jag nog på en film och lägger mig under filten tills vädret blir varmare.
I vinter har jag även bestämt mig för att vi ska ta oss till Ishotellet, har aldrig sett det och tycker att det vore på tiden med tanke på att dom åker från Kina m.m för att se det och vi behöver bara sitta en stund i bilen men har inte varit dit, skäms ju nästan över hur lite jag sett i mitt liv, så det ska ske inom en snar framtid.


 


Kollade för skoj skull vad det kostar att övernatta kallt. Beroende på vilken typ av rum man önskar kostar det från 1600kr per natt och person, det är inte billigt att frysa häcken av sig, nej tack jag tror nog att det räcker fint med att bara åka på en dags tur för själva nöjets skull.
Filmkväll

Ikväll blev planerna ändrade som alltid, vi skulle ju ut och äta i kväll och det vara andra kvällen i rad som det gick åt pip svängen med det, termometern visade -26 grader så vi tyckte det skulle bli alldelens för kallt att lämna bilen i stan utan värmare så vi for och köpte pizza på Chalise och hyrd film som vi sett här hemma i stället och det gick lika fint det dom att gå ut och äta.

Här är vård bilder från kvällen i soffan.


Kvällens film val är gk´jort av Micke, mycke bikinis och andra naken stuffs.


Mina nöjda killar, lägg märke till Mickes överläpp! gissa vad det är?

En frusen Mercedes.

Chili håller med Mercedes och förstår inte alls varför vi måste gå ut och kissa när man lika gärna kan göra det inne.

Inte är det väl nå konstigt med att äta glass då det är över 20 minus grader? nä inte om man är en sån stor glass ätare som jag, glass är så underbart gott i allt tillfällen.

Nu ska vi gå och försöka sova en stund innan det blir dags för ännu en flaska och blöjbyte. Måste ju pröva Sebbe badbyxor så dom passar fint inför söndagens babysim på Helex i luleå det ska verkligen bli roligt, hoppas bara Sebbe också tycker det.


Röd dag

Idag är det tyvärr en till himla röd dag, nu får det väl vara nog med detta på hitt. Min dag kommer bli fylld med städning då jag i min lilla värld trodde att Sebbe klarade att sova med hundarna i sängen igen eftersom han inte visat det minsat besvär på länge. Men ack så fel jag hade vi har varit vaken större delaen av natten med nästäppa så nu åkte hundarna ner på nedervåningen igen och får stanna där ner nu i fortsättningen.


Men ikväll ska vi göra om försöket från igår då allt gick åt skogen igen. Så i efter middag efter att jag sanerat klart på övervåningen så ska vi bege oss till luleå för att äta middag och hyra hem lite filmer. Klockan är ju redan över 12 så det börjar bli hög tid för mig att sätta igång med mina sysslor för dagen. Jag väntar fortfarande på mina ljudböcker som inte kommit och nu börjar det vara ett bra tag sedan jag beställde dom, måste hitta någon annan sida att köpa böcker från för bokus har verkligen blivit jätte dåliga på att skicka inom utlovad tid plus att dom inte längre är så prisvärda. Nästa beställing får bli från någon annan sida helt enkelt.
Det är bara -14 grader idag så om tid finns kanske man skulle prova dra lite mer med "katten" det gick ju riktigt fint sist synd bara att hon klarar kylan så dåligt, hon vill helst inte vara ute då det är över 15 grader hon skakar som en chihuahua och balanserar på tassarna för att inte bli så kall, stackars lilla flickan. Skulle verkligen få tag på någon som kunde sy henne ett figurnära fodrat täcke för det finns inte riktigt något som passar en dobermanns kroppsbyggnad, dom är ju så bred framtill och jätte smal bak så allt vi prövat sitter för dåligt och gör att hon inte får någon vidare fin gång.En bild från i sommras på "Katten" visst är hon fin? är så otroligt stolt över henne, allt hon hunnit vara med om i sitt korta liv och ändå är hon så otroligt snäll och börjar verkligen få in det mesta komandon vi vill ha på henne. En rikig stjärna.
Och igår fick hon utmärkelsen som den BÄSTA dobermann vetrinären någonsin träffat! det är våra Katt det.

Man ska inte döma efter rasen, sånt gör bara okunniga människor, vist är Katten större än Merca och Chili men hon är utan tvekan den jag skulle våga låta hälsa på vilket barn som helst sen hör det ju också till saken att många vi möte på stan speciellt föreldrar dra sina barn närmre sig dp Katten kommer, men låter dom springa fram vind för våg till Merca och Chili, så korkat alltså. Jag brukar bli riktigt irriterad över sån okunnighet och vill inte ens veta vad som skulle hända om små tjejerna känner sig trängda och biter mot dom?  Nä sånt vill jag inte tänka på allt är ju bara fint med dom alla tre och hoppas att dom ska få lång lyckliga liv här i Ängesbyn med oss.

Äntligen mörkt

Nu börjar det äntligen var mörkt ute igen, älskar kvällen och mörkret allt blir så mycket mysigare då.
Det blev inget luleå för min del idag, fick en väldigt intensiv och långvarig huvudvärk i stället så det kändes bättre att vara hemma.
Jag och Sebbe fick även oväntat besök av mammas kusin med familj, det är alltid trevligt att surra bort en del av dagen även om huvudet spränger.
Kvällen blev inte heller som planerad vi skulle ut och äte på BanThai för första gången sedan sebastian kom till världen men i sista stund kom Mickes kära far på att han blivit sjuk (latmasken) så Micke fick killa ner i lagårn istället vilket inte gjorde så mycket då jag ändå hade huvudvärk.


Sitter nu här vid datorn med en powerking och ett kex oxh funderar på att ta en sväng till statoil för att köpa mig lite glass är så grymt sugen på glass, det sitter aldrig fel med en skål chockladglass med vitchocklad ovan på... jo statoil får det bli nu på en gång.
Erkänn att visst ser det gott ut?


Kommer någon ihåg den här glassen? det börjar bli ett tag sedan den fanns faktiskt riktigt god en varm sommardag.-20

Det är väldigt kallt ute idag så det blir nog att pälsa på sig inför stads svängen, men som tur är så har jag lärt mig ett nytt knep ang bilen, jag har äntligen vågat mig in i kulturenshus p-hus! det är varm och skönt för bilen att stå där plus att all is är borta då man kommer tillbak från shopping turen och det kostar inget mer än att stå ute.Jag och Sebbe var just ut för att hämta ved och snacka om kallt, men en sak kan jag säga att riktiga skinhanskar är toppen! Sebastian var riktigt varm om händerna när vi kom igen.Babysim

På söndag börjar babysimningen det ska bli super kul ser verkligen fram emot det, lilla problemet är bara att jag glömt vilken tid det startar måste nog ringa och kolla upp det.
Idag blir det stan igen för att komplettera det vi inte hann igår pga av att det var dags för kvälls passet i lagårn. Så om någon timmer är vi på väg mot lule igen, tror även att det är dags att bygga om cityvagnen till sittvagn i stället för liggvagn för igår fick jag mest bära på Sebbe och mina shopping påsar åkte vagn och det var väl inte riktih´gt så jag tänkt från början.


Nu ska jag klä på min lilla son för att ta med honom och tjejerna ut på ved jakt, vi har nästan slut ved och halva vintern är kvar, kul vi kommer måsta köpa in mer för att fixa hela vintern... typiskt.

Lyckad dag

Idag blev det faktiskt en lyckad dag på stan, hittade äntligen en skid dress som jag gillar, tyvärr inga gardiner men av enslump kom jotex katalogen idag snacka om tur, så jag ska plöja mig igenom katalogen i hopp om att hitta något jag gillar.

Min nya skid dress som jag köpt på Team sportia idag, var jätte fin och faktiskt okej att använda även vid andra tillfällen.


Köpte även en ny mössa från Everest på Stadium.


Köpte även en salva för super torr hud för min Ängels torra kinder, och en pärondryck och gissa om det smakade gott men något annat än ersättning och vatten.
Var bara tvungen ta en bild, det ser ut som om han har power king i nappflaskan men självklart är det inte  det utan mumsig pärondryck.

Flickorna fick ju vara hemma idag så när vi kom hem prövade jag och Chili ville gung, nej! det var inget hon gillade att göra.Chili i Sebbes gunga, man ser verkligen skräcken i hennes ögon.


Till Luleå

Idag åker vi till stan för att spana i nya köksgardener m.m nu håller jag tummarna på att vi hittar allt vi ska ha så jag slipper söka dessa täckbyxor mer.
Ska även pka förbi och handla lite Sebbe älskar bananer så självklart ska han få hur många han önskar sig.


Mmm mosade bananer med gröt är toppen!

Nu hoppar jag i badet för att spola bort lite baby spya och kiss tills vi ska bege oss in till stan.


Fortfarande söndag

Söndagen verkar hålla o sig länge den här gången, och jag jan berätta att jag testat dra med Katten och det gick jätte bra tyvärr var det redan mörkt ute så det blev inga bilder denna gång men det kommer jag lovar.
Det fanns även lite tid över för nät-shopping idag, här är dagen köp.

Till naveln, har beställt den regnbågsfärgade tills sommaren kommer och man får en brun magen igen.

Och en blå bioflex stav till tungan eftersom jag tyker kirurgisktstål och titanium är så "tungt" plus att det är skonsammare för tänderna.


Båda smyckena är köpta på http://bodyjewelry.se har beställt där ifrån förr och dom har super snabb leverans plus att det är fraktfritt så jag kan varmt rekomendera dom. Nej nu måste jag gå och utfodra min sambo som precis kommit in genom dörren efter kvällens provmjölkning.
Söndag

Idag ska vi prova selen och kanske ta en sväng till storheden för att kolla in lite små saker.
Nu ska jag fortsälla med lunchen, mycket har blivit gjort på morgonen.

*städat
*tvättat
*promenerat
*gjort räkningar

Så det är väl bara fortsätta i den stilen hela dagen, jag får hoppas att det inte händer något oförberett idag för nu vill jag faktiskt ha en lugn och planerad dag för en gång skull. I morgon är det sista dagen att anmäla sig till dopet så dom som fortfarade inte gjort det, kanske skulle kunna skicka i väg ett mess idag.

Glöm inte mitt dop den 30 januari!

Nu ska jag börja med lunchen och fortsätta med min ljudbok, den var riktigt bra den här också. Men mycket hänger på vem som läser upp boken.

Eva Röse är en duktig uppläser. Jag hoppas bara att dom andra jag beställt snart kommer. Är så sugen på att få plöja mig igenom Asyl också.

 


Kåta någon?

Jag har nu börjat att inse att jag nog aldrig kommer bo i mitt drömhus, en timmring långt ute i skogen utan grannar och annat besvär, så då tänkte jag att om jag kanske inskaffar en grillkåta så skulle mitt behov av timmring kanske stillas eller vad tror ni? så nu har jag börjat kolla runt lite efter återförsäljare eller om någon har en begad att sälja. Men heter det stuga eller kåta? sökte på blocket.se lite och fick då napp på megakåta konstig rubrik men den fick mig att små le för ganska fiffigt var det ju.
Det störrst problemet utöver att jag inte hat en kåta är att få hjälp att bygga upp den, för inte kan jag det och min underbara sambo har otroligt många kvaliter men snickra är inte en av dom.
Så jag söker alltså efter både kåt och snickare.


Kan jag inte få ett sådant hus så kan jag väl åtminstånde köpa mig en sådan som på bilden nedanför.
Ja... det skulle bli fint med en liten grillstuga på gården, tänk att ligga på ett mysigt fårskinn och läsa en bra bok medans det snöar för fullt där ute och man hör eldan spraka inne i stugan. Vill ha helst igår.


Hemma är bäst

Nu har vi varit på en lång tur till Ikea m.m dagen har varit fantastiskt trevlig och jag hoppas på att det händer igen. Vi köpte äntligen en dragsele till Katten också. En super dyr men tydligen ska den vara jätte bra och Katten är ju värd det bästa. Katten har nu samma märke på sin sele som Norges landslag i drag! Lyx.
Tyvärr hittade jag inte någon vinter dress till mig själv idag heller, ska kolla i Boden på måndag.
Vi köpte också en "gunga" Ekorre hette den, just nu hänger den i hallen som prov men måste byggas om lite innen den går att använda som dagsäng till vår lilla Ängel.


Ikea kan verkligen konsten att få in allt i super små förpackningar.

Så här stor blev den då jag packat upp den, som det syns på bilden måste jag hitta på någon lösning så det inte finns NÅGON chans att han trillar ur, men sen kommer den nog bli en hit som dagsäng för vår Prins.

Köpte även en liten matta att ha under barnvagnen då jag rullar in den snöig på trägolvet, nu kanske vi får behålla ett fint golv lite längre.


Och till sist en bild på de absolut dyraste inköpen idag, linan är strech för att minska belastningen då det bär iväg på skidor bakom vår starka "Katt" har inte prövat ännu men jag lovar att ta bilder och hoppas att hon gillar för viktigaste är ju att hon får ha kul när vi är ute, annars får det vara.

 


IKEA

I morgon är det Ikea som gäller, hela tjocka familjen inkl mormor. Japp så beger vi oss mot Happaranda tidigt i morgon.
Ska bli jätte roligt hoppas bara att dom har allt vi behöver köpa vilket bara är små saker men förhoppningsvis kommer vi kanske komma hem med även en dragsela till"katten".
Nu ska jag packa baby väskan inför morgondagen.

Mat stund

Vi försökte även testa lite mer matig pure igår eftersom lilla Sebbe nu är så mycket mer vaken och hungrig på natten så behöver han nog lite extra för att sova lite längre och till min glädje funkade det perfekt, vi har sovit hela natten mellan 00.30-05.30 med endast en kort stund vaken men utan att behöva stiga upp för att äta. Hoppas det håller i sig så vi kan få fler såna sköna nätter framöver. 

Innan det blev dags för mat så passade Sebbe på att spendera lite tid med en av sina små kompisar. Mercedes tycker faktiskt om att bli kliad på magen för som tur var fick aldrig Sebbe nog nyp på henne så vem vet kanske kommer det sluta som bästa vänner? och än så länge går ju allt som en dans.

Jag förstår att Sebbe hade svårt att tycka om denna röra, för inte ser det så gott ut inte. Men kanske om vi får testa lite till så kanske han kommer på bättre tankar.

Då avslutar jag detta inlägg med en bild på lilla mersa där hon ligger och myser i sin lilla kattbädd uppe hos min mamma strategiskt plaserad vi elementet så det blir riktig go värme där inne så visst kan man förstå att hon hellre ligger kvar där i värmen än att följa med ut och kissa i kalla snön.


2009-12-31

Här kommer bilderna från gårdagen.

Min underbara lilla kille somnade så fort vi kom ut i vagen igår när vi skulle gå till mormor för att äta palt, det var så pass varmt igår så promenade till mormor var riktigt skön och vi slapp bli sp kall om näsan.

Min mammas fina hus, här kommer Sebbe få många roliga minne i framtiden.

Sebastin med sin mormor och lilla Chili.

2010

Nu är det ett nytt år igen och precis som vanligt så gick inte mina planer om en tidig kväll hemma som dom skulle. Vi var hos mamma ända tills 23.50 då ville min Ängel inte vara vaken längre så vi åkte hem och gick nästan gensat och la oss. Vi har även testat äta potatis och majs pure för första gången på nyårsafton, gott tyckte mammas pojke inte att det var och det mesta stannade runt om munnen i stället för i munnen, bilder kommer snart.

RSS 2.0