Undra varför?

Hmm idag har vi varit på föreldraträff på BVC igen, denna gång var det någon slags föreläsning om att sätta gräner och förhållanden, tycket vissa dela var en aning överdrivet och väldigt mycket "studier visar på att" och enligt statestiken" och alla vet väl att statestik kan vridas och vändas till dom flesta håll. haha se bara på ett bokslut!
Men vissa dela var ju bra också och givetvis så är det väl heller inte meningen att alla ska tycka samma sak jämt. men saker som kunde vara "riskfakroter" för ett förhållande var:
1. Olika uppväxter.
2. Låg ålder.
3. Personligheter
4. föreldrarnas äktenskap/förhållanden.
Kanske var det något mer men så som ni ser så är dessa några av de "riskfaktorer" som kan förstör sitt förhållande. Men jag kan ju bara medela att allt detta stämmer väl till viss del in på oss och vi har till sommaren varit tillsammans i 6år så njjjjjaa jag vet inte om jag tror på det här så mycket. Hela gjerjen påminner om en komedi jag såg ganska nyss... tror den hette bla bla bla pardise någon, men den där svanskan öh Åkerman något (kommer ihåg efternamnet för att det är samma som grävmaskinen) Så se den.


Vad hände mer? Jo när vi väl var klar på BVC så ringde ett okänt nr för tredje gången, det visade sig vara NSD som ville komma ch göra ett repotage här, så visst vi sa ja så i morgon kommer dom hit för att ja vad vet jag...
Undra varför vi jämt blir utvald? kan det ha att göra med att allt för många inte vågar stå för de dom tycker? nå ja vi får väl se hur det kommer att arta sig!

Tisdag

"Jaha undra vad denna dag har att bjuda på?" tänkte jag på morgonen då jag slog uppmina blå, men fort fick jag det veta då Micke snäll lämnade över en hel hög med pappar från IP lantbruk som ska vara inskickade senast 31/3 så gissa om jag har mycket att göra nu, har precis betalat räkningar fram till den 10 april så nu är det lungt med det till mjölklikviden kommer in igen, plus en dela av mina privata ojojoj vad det var mycket denna månad, brukshundsklubben, Sebbes försäkring, radiotjäns m.m så tyvärr var jag tvungen låna pengar av mig själv och jag hatar det! nå ja det kommer väl att jämna ut sig i slut ändan i alla fall.
Nu ska jag nog åter gå till IP men jag saknar så motivation att sitta och läsa igenom dom dumma och korkade frågorna och kryssa i rutan för ja eller ej aktuellt. Men det är väl bara att fortsätta nu innan Sebbe vaknar igen.

Som ni ser så är det inte något litet häfte som ska fyllas i, så bäst jag fortsätter.

Dålig söndag

Det har verkligen inte varit någon höjdar söndag, inget bad blev det pga att Sebbe är lite tjock i halsen så jag vill ju inte att han ska bli förkyld. Tänkte umgås med mamma men pga va alla lopp och löss som är lös här runt omkring så avbokade jag det tyvärr, håller verkligen tummarna på att den här "runt runt runt" lopp cirkusen ska få ett SLUT nån gång. Ingen prommis blir det heller eftersom det snöar som aldrig förr så känns det inte som någon super snart ide att bege sig ut i all snörök efter vägen så det blir en riktig inne dag idag. Hoppas den kommande veckan bjuder på mer roliga saker än denna dag.
Nå ja nu ska jag snart hoppa i badet med en ansiktmask och lite olja för att tina upp mig efter all snöskottning här ute.

Bilder från gårdagens och dagens shopping!

Täckstift och puder från Maybelline, betydligt billigare än det jag tidigare använt så jag lär mig spara riktigt ordentligt nu.


Mina nya fina stövlar från Bronx, på rea! -60% snacka om bra affär, speciellt då jag fick dom som pressent.

Två toppar från Gina ordinarie pris 149:-, nu 49:- så ännu ett bra inköp.


Två par leggings det ena från JC och de andra från Gina 199:-/ st. Nu när våren närmar sig så vill jag inte längre gå klädd i svarta leggings, nu vill jag ha ljusa men inte alltför ljusa så jag ser ut som en stoppad korv, dessa två blev perfekta till det mesta i vår!

Lördag och dags för lite shopping

Jaha nu har vi varit på bio själva plus en snabb middag på Ban thai utan sebbe, det var tungt att lämna honom men jag visste ju till lika att han var i tryggt förrvar med mormor.
Varför middagen blev en snabbis var för att jag råkade hitta ett par super snygga vinterstövlar på Zotanos som jag så gärna ville ha, tyvärr kostade dom 1698:- så jag tänkte lägga ner det ganska fort men så kom tjejen som jobbade där och undrade om jag ville prova den andra också och givetvis ville jag det! jag vart helt såld! Och till min stora glädje berättade hon att det var 60% off! Nu bor dom här hemma i min garderob tillsammans men två par nya leggings två nys tröjor som jag också behövde och sist men inte minst så har jag äntligen köpt ett nytt puder, hoppas jag blir nöjd har inte hunnit testa ännu men jag förväntar mig inte samma resultat som men sensai men det här ligger inte heller riktigt i samma prisklass så jag får nog nöja mig ändå! blider på alla mina nyförvärrv kommer i morgon=) Så tills vidare så säger jag go natt och glöm inte att släcka ikväll!

Bio m.m

Idag ska vi på Bio och maskinvisning ska bli en trevlig dag som alltid, dessutom blir det middag på stan bara jag och Micke. konstigt att vara ifrån Sebbe men samtidigt trevligt att hitta på nå vi två också, nä nu skäller Katten jötte mycket måste springa och kolla upp vad som händer här ute.
Åter kommer lite senare!

Storstädning

Idag blev i alla fall en ganska bra dag så, vi fick kylen lagad fort och hann åka på BVC träffen så faktiskt var riktigt kul att vara med på.
Nu ropar Micke och Sebbe att middagen är klar så det är bäst jag går till köket innan jag bli rutan middag.

varför?

Jaha då började den här dagen inte riktigt som jag tänkt mig.
*uppstigning kl 05.10
*frukost
*upp täcker att kylen är varm och förmodligen varit det redan igår utan att jag märkte det(vi var och handlade igår kväll.
*2:a tvättmaskinen är igång
*ladda över ljudbok på mp3
*Chili löper ju så golvet som jag städa igår ser inte riktigt så mysigt ut, måste göra om.

So on so on, men något kul är i alla fall att vi igår åkte förbi Hemtex och införskaffade mina nya gadriner och sängkläder, blev inte dom sängkläderna jag tänkt eftersom Micke är en bratunge och vägrar sova i annat än santin så det blev lite dyrare än beräknat men de är ju så mycket mysigare att sova i ändå.
min super ´mobil kom igår också så nu har jag åter en sån så jag kan hålla kontakt med om världen, men bara för att jag nu har den betyder det inte att jag tänkt återgå till att hela hela tiden ha den på eller md mig, jag har trivts utan telefon men jag vill ju inte vara den ända 24 åringen i sverige utan mobil ju plus att ibland kan det ju faktiskt vara riktigt bra att ha den på sig.

jaha vad händer nu då?

Nu har halva dagen gått och jag har fortfarande ingen lusta tt ta mig för något, blä gillar inte alls när det blir så här. Igår kväll ville jag hur mycket som helst men nu känns allt tråkigt och omständigt.
Nå ja tur att det kommer en dag i morgon också, men då är det den där föreldra träffen på BVC men det är väl vår barnmorska som ska hålla i de så jag antar att det kommer gå väldigt fort och man kommer gå ut där ifrån med lika många frågeterckan som innan, inte för att jag undrar över något speciellt men visst hade det varit kul med lite förebyggande info om allt möjligt.
Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och be ge mig ut i den fina vår solen innan den försvinner.

Tisdag-dålig start på dagen!

Klockan är 06.10 och jag har redan blivit irriterad pga min kära sambo.
Ska nog försöka mig på en sväng med barnvagnen nu så fort jag tömt kaffe koppen.

Måndag fortfarande

Hm nu har största delen av denna dag redan passerat och det ända jag tänkte lyckas med idag var att träffa min lilla vän Emma, men det ser ut som om det inte blir något av det idag heller. Aja vi kanske kan kläma in något i morgon med  lite tur.
Hur som helst så blev det en rätt så trevlig dag i alla fall. Micke fyller ju som sagt år på torsdag och idag försökte hans syster M och hennes dotter T komma ut för att gratta kära Micke men som vanligt så hade han inte tid att vra hemma så jag och Sebbe fick stå för kalasandet i stället, men det var trevligt med lite besök en sväng.
Nu sover min lilla Ängel sött igen och jag hoppas att han får sova en ordentlig stund nu efter som vi ska ut i bilen snart och hämta middag på statoil och sen svänga förbi B-landet för att plocka upp pappa som har varit där och "städat" hela dagen. I morgon har jag en hel del på "att göra listan", hoppas bara att jag hinner allt på en dag och efter som jag skött upp hela städ grejen så har jag det kvar också, typiskt.


På onsdag är det någon slags föreldraträff på BVC som vi ska på och på torsdag ja då fyller ju Micke år, på fredag är det också fullt på agendan. Och sen är det helg och marknad i Luleå som jag måste dra med mig mamma på, inte för att man brukar hitta så mycket med det är ändå alltid kul att gå runt och glo lite.
Sen tror jag även att HM har premiär i Boden i veckan! Äntligen!


En bild på min idag 7 månader gammla Sebbe.

Måndag

Måndag och denna dag började med en sovmorgon ända fram till kl 7, vi var upp en sväng mellen 5 och 6 men somnade om till kl 7 så skönt! vaknade tyvärr med en lite huvudvärk eftersom vi gick och la oss kl 20 kvällen fören men men, kanske vi snart kna vara vaken till 22 och ändå känna sig någorlunda utvilade på morgonen=)
Idag står städning och omplanetering av blommorna på schemat, ska sätta fart med blommorna nu när Sebbe sover så slipper jag ha han körande med gåstolen i all blomjord det räcker gott och väl med Merca och Chili.
Ikväll börjar tv4:a sända Arn som 6 avsnitts serie med saker men tydligen inte fick se i filmerna så jag har ställt in mig på att kolla det och sen sova, men vi får väl se hur Sebbe vill ha det ikväll.
Nä nu väntar blommorna på mig.

Sovrummet-nästa

Nu är det hög tid att sommar frächa upp sovrummet, men lite lugnande gröna nyanser, här är två av mina till tänkta inköp:





Både kommer från Hemtex och var till helt okej priser. 199:-/st för bäddseten och 299:-/st gardinlängden ja måste ju ha tre längder till sovrumms fönstena annars ser det jätte konstigt ut plus att jag ska match dom grön blommiga med ett par spetsgardiner innan för.
Ska vissa upp före och efter bilder då jag är klar med mitt projekt. Just nu har jag inga gardiner upp så det ser riktigt konstigt ut! men jag tackar gud för att jag valde vita tapeter i sovrummet så jag nu kan mixa och match hur jag vill med sängkläder och gardiner. Dessutom är det ju billigare än att tapetsera om jämt;-)

Redo för babysim x2

Nu känner jag mig redan redo att åka mot Gammelstad för att bada baybbad idag för första gången, tyvärr har jag sett fram emot detta nu så länge och har så höga förväntningar så säkert är det super dåligt där och jag måsta köpa en till kurs på Helex... nä nu ska jag radera alla förväntningar och bara ta det som det blir och hoppas på det bästa. Dom öppnar kl 10, så kl 10 blir det!
Nu ska jag gå och försöka väcka Micke igen, han är ledig idag och med ledig tror han att han är ledig även från oss och det kan han glömma! nu är det bara att stiga upp, jag och Sebbe har ju varit vaken sen kl 5 och börjar få lite lång tråkigt nu.

Lördag

Hinner inte skriva nå mycket nu eftersom vi ska ut och bära in lite ved nu jag och Sebbe, eller det blir väl en skön stund i vagnen för honom medans jag får konka runt och bära dessa jä*la vedträn hela tiden. Om jag bestämde så skulle det vara förbjudet med vedeldning som uppvärmningsystem på hus! det är så tråkigt och mycke jobb med denna ved. Hoppas på att vi ska sätta in jord värme snart. Vill bara inte låna för att göra det och jag har hittills sparta ihop till ca hälften så vi är på god väg. Nå ja det är inget som kommer inträffa i någon närmare framtid.
Mickes pressent kom med posten igår så som jag trodde så nu är den betald och jag är väldigt nöjd med resultatet.
Nä nu ska jag väl be ge mig ut till veden och snstormen.
En sväng på stan eller storheden tror jag att det blir idag tillsammans med mormor och Sebbe. Hoppas bara dom plogar Ängesbyvägen i någolunda tid idag så vi hinner ut medans det är ljust ute.
I morgon blir det bad i Gammelstan för första gången och mormor ska med även på det, skönt då kan ho passa Sebbe så jag kan få tvätta av mig där i stället för att måsta göra det igen då vi kommer hem.


Fredag!

Idag har jag äntligen fått fingrarna ur... och beställt en ny mobil=)
Givetvis så ska jag visa en bild på min nya. Här kommer den:


Det blev en Nokia 8800 Gold Arte! Pris 15 196kr, som hittat!




Ha ha nä så mycket räcker inte föreldrapenningen till, ville bara skoja lite tycker inte ens att den va fin! Den jag köpt heter Samsung E1150 och kostade totalt med frakt 450kr på Onoff.se. Mobil som mobil och jag måste ju visa att jag visst kan snåla och köpa billigt Emma! Här är en bild på min riktiga mobil som jag tyckte va riktigt söt i alla fall.

Visst var den väldigt söt och till ett riktigt kanonpris så måste jag säga att jag är riktigt nöjd.

Fortfarande torsdag

Måste börja med att lägga in denna söta bild på min badunge! Sebbe bara älskar att plaska runt i vattent och den lilla halvtimmen vi badar går alltid för fort. På söndag då vi ska testa Gammelstadsbadhus så hoppas jag på i alla fall 40 min i vattnet. Vill ju inte bada så länge så min Ängel blir kall heller.




Nä nu kommer en liten uppdatering från dagen.











Jaha så den här dagen rullar på som alla andra gör, just nu sover lilla Sebbe lungt i vagnen. Jag hade tänkt ge mig ut på promenad men ställde in det då det snöra och blåser samtidigt och det är ingen hjödare att ge sig ut i med barnvagn kan jag medela.
Mickes pressent bör komma med posten i morgon så nu gäller det att jag är först på plats, men det har aldrig varit nåot problem tidigare så jag räknar lugnt med att allt kommer gå enligt planerna.
(och som ni förstår så läser inte heller Micke vad jag skriver vilket också är ett plus)
Jag är hur som helst super nöjd med pressenten! det här blir nog bland det bästa jag gett han om man bortser från turkietresan för det var en klar 10 poängare.



I morgon vet jag inte vad som står på schemat, har lite hemligheter med en vän som vi skulle behöva få reda ut snart men vem vet när. Min vän har ett full satt schema h*n också.




Nu ska jag föröka få tag på min andra hälft och fråga om han kan köpa med nå gott hem, jag har fortfarande inte hunnit äta lunch idag=(



Torsdag

Ha jag kunde somna om! vi gick och la oss igen klockan 8 och sov till 10.30 så himla skönt! nu kanske jag orkar se lite tv ikväll=) det hade varit kul för det var en evighet sen jag var vaken till 21. Nå ja nu är det lunch på schemat och sen dagens första prommis.


Go morgon

Nu är klockan strax efter 06 på morgonen och jag ch Sebbe har nu varit vaken i över en timme. Haha jah hade hunnit göra bort halva lagårn innan Micke eller Dima ens hunnit komma dit så tidigt som jag är uppe.
Idag händer det inte så mycket blir en städa och tvätt dag här hemma medans Micke är på nå lantmännen möte i Sävast. Han åker redan vid 9 tiden så jag blir bil lös idag tyvärr.
Få se vad händer mer då? jo jag och Sebbe var och valde ut fotona som vi ville ha igår, kan inte riktigt påstå att jag är 100% nöjd, korten var fina visst men det var få att välja bland och ingen servic eller hjälpsam personal som förklarade eller gå nå tips om hur man skulle välja plus att skärmen där man skulle välja kort var mitt i solen så man såg typ halva biden. Nä tack Atelje Grodan rekomenderar jag inte tyvärr blev det ju en dyr test omgång men men.
Efter jag kom hem och var lagomt deppig över hur dåliga dom var där så tröstade jag mig själv med en HM beställning, hittade massa fina saker bland annat ett par shorts för 99:-! billigt. Totalt hittade jag 7 "måste ha" grejor men allt var kring 200:-/st så det blev inte nå dyrt i alla fall.
Babykläder till Sebbe köper jag inte på HM längre,dom har så dålig kvalite och konstiga stl.
Tänkte testa beställa från La redoute,hittade så mycket fina sommar kläder till småttingar där. Vet någon hur deras kläder är i stl? vill ju absolut inte köpa för smått och inte heller jätte för stört nu till sommaren för han kan ju ändå inte ha sommar kläder till hösten.
Nå ja nu ska jag väl slänga ihop en gröt tallrik till min Ängel och sen tror jag faktiskt att jag ska testa få honom till att somna om inne idag så jag också kanske kan få sova en stund extra idag, känns som om om jag skulle behöva det.

Onsdag

Go morgon allihop!


Hinner inte skriva något nu men jag åter kommer fetrer morgon prommisen som det snart bara är att klä på sig för, kanske tittar jag ner i lagårn på en kopp morgon kaffe. Det är något speciellt med kaffet där. Det smakar så mycket godare än över allt annars jag druckit. Jo så får det bli ett besök på pappas "jobb" för det är ju så mycet mer än ett vanligt jobb.
Jo på tal om inget så ringde jag till Gammelstads badhus ang tider då dom höjer värmen i vattnet och det var på söndag förmiddagar som det går att bada i varmare vatten, så på söndag morgon infinner vi oss i Gammelstad för första gången. Hoppas det är lika bra som på Helex. Om inte får vi väl gå med i babysim gruppen som är i Gammelstad på söndagar innan öppning så vi får bada lungt. Men nu ska vi först testa att åka på vanligt bad för att kolla plus att det blir så kul att vem som vill kan komma och bada med oss nu. Nä nu ropar min Ängel så det är dags frö mig att gå och kolla vad han vill.



Adjö på en stund! Hihi det är provmjölkning idag för Micke, åh så skönt att slippa dte ett tag till.

Tisdag

Åh vilken dag det blev idag, vi har varit runt hela stan i allt för många timmar.
Fotograferingen gick super bra, tyvärr var Sebbe lite skeptisk mot fotografen så det blir nog inte så många kort då han skrattar.
Sen kom vi hem och jag ficknån akut känsla att jag ville verkligen köpa en ny micro NU! sagt och gjort Micke kopplade ur alla kablar och grejor mätt hur stor skåpet va osv osv, vår micro är inbyggd i inrdningen så därför var det ju lite noga att hitta en som passar. Efter 4 affärer och ingen micro med våra mått så gav vi upp och fick vända tillbak till byn fortfarande utan micro=( nå ja vi får leta vidare ett tag till.



Dagen hiss och diss:


Diss: Alltså jag gick på prommis i eftermiddag och ser en skoter köra fram och tillbak, fram och tillbak hur många gånger som helst på fälten ner mot fjärden. Varför inte bara köra på fjärden då?! det är ju faktiskt någon som lagt ner både pengar och jobb på det där fältet där ingen skoter har nå att göra, så varför? det är ju en del i någons inkomst du kör sönder utan att bry dig, jag fattar att det är kul att köra där ingen annan kört men det är inte roligt för den som äger fälten som alla kör på. Så dagen diss är skoterförare som inte respekterar andras ägor.

Hiss: Till den super snälla tjejen på Expert som hjälpte oss med vägbeskrivning till XL bygg och som verkligen försökt hjälpa till då det gällde vår jäv*a micro. Tusen tack för att du i alla fall försökte.


Nä nu ska jag gå och vänta på besök av Sebbes morfar och sen måste jag spana igenom nya HM katalogen som låg i brevlådan idag.

Modell för en dag

En snabb hälsning från köksbordet nu innan vi dra mot luleå för fotografering av vår lilla Ängel. Ska bli jätte kul att äntligen få några riktiga fotografier av vår lilla kille.
Håll tummarna för att det blir fina bilder.

Det stämmer fint in på mig!

Hittade det här på familjeliv och jag som bara har ett barn tyckte att det stämde riktigt fint in på mig, men tre? nja det lät ju inte något vidre eller?


Sanningen om att vara mamma

Dina kläder:

Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet:
Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt
.
Tredje barnet:
Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.


Barnets namn:


Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet:
Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur? Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga …


Förberedelser inför förlossningen


Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.


Barnets kläder


Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!


Saker att oroa sig för


Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska — ett kort skrik eller vad som helst — så plockar du upp babyn.
Andra barnet:
Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda
.
Tredje barnet:
Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.


Aktiviteter


Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.
Andra barnet:
Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.


Att gå ut


Första barnet: Första gången lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet:
Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås
.
Tredje barnet:
Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.


Hemma


Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.

****************************************



Ja ha vad tycker ni? stämmer det in på er också?
Haha får väl ta det med en nypa salt=)

Måndag

Idag så blir det städning för hela slanten och en och annan tvättmaskin också, jag har slarvat hela helgen och hittat på mysiga och roliga saker med Micke och Sebbe i stället. Vi har varit två vändor till Luleå och gått/ åkt på isen vi testade även dra med "katten" igen och med skirskor gick det prima! Som vanligt fick vi även komplimanger för vår fina "Katt", det är så kul då folk ser att det är en Dobermann och inte en stövare ännu roligare är det ju att så många tycker att hon verkar så fin!
I söndags var det sista babaysimmet och det känns riktigt tråkigt faktiskt men vi ska ju testa på gammelstadsbadhus nu i stället, gruvar míg bara för att ringa då jag hört att hon som jobbar där är jätte otrevlig att prata med... ska nog ta mod till mig idag ändå. Typiskt kommunen att han surisar anställda ingen privat skulle väl ha råd eller lust att anställen en suris?! nå ja.
Har även satt igång att ordentligt tänka på målningen av huset i sommar, vet inte om det kommer ske i sommar eller senare, hur som helst har jag i alla fall bestämmat att anlita någon att götra det och åka bort med Sebbe och hundarna under tiden så jag slipper se eländet under tiden. Gult ska det också bli i stället för rött som det är nu, tycker inte ens att det här huset passar i rött så gult kommer nog göra sig jätte fint till sommaren.
I övrigt så ska jag ha avloppning här IGEN det går bara runt runt och jag börjar bli lite less på att behandla dom gång på gång plus att det absolut inte kan vara så bra att hålla på så, så nu ska jag inte låta dom ens fundera på någon annan hund i veckan!
i övrigt så är veckan full av aktiviteter som vanligt så det här med mamma ledigt känna absolut inte långtråkigt alls.
En mobli måste nog snart inhandlans innan jag ruinerar oss med min användning av hemtelefonen, nä ska nog kolla på en genast.
Tack och hej på ett tag, jag tänkte lägga upp bilder fårn isen och badet senare undre dagen!

En dag på isen

Igår var vi ju som tidigaren nämt till Luleå för att ta oss en promenad på isvägen och träna tjejerna på lite miljöombyte. Det blev en super trevlig dag med familjen och jag hoppas vi snart kan göra om det.


Det blir en hel del pakning med tre hundar en lilten underbar baby och en slarvig sambo=)
*kläder till Micke, Sebbe och små tjejerna.
*skötväska
*Barnvagn
*koppel
*Bajpåsar x hur många som helst.
*Kameran
Och mycke där till och det gäller som att hålla koll på att allt är med och av någon anledning så är det alltid min uppgift att packa.

Innan vi begav oss ut på isen så tog vi en hamburgare till lunch.

Bergnäsbron.


Mercedes och Chili trivdes bland alla nya dofter och få tillfälle att "mopsa" sig mot andra hundar när dom kan göma sig bakom "Katten".

Micke och Hera a.k.a Katten.

Sebbe var för nyfiken på allt som fördes och lät för att kunna sova nå under promenaden, Mammas lilla kille är så otroligt duktig 1,5 tim prommis och inte ett ända ljud av gnäll hördes.


Vad nu?

Ber om ursäkt över texten i förra inlägget vet faktiskt inte vad som hände, men jag tror att det hade med Merca att göra eftersom hon står på datorn!
Haha Mercedes är ju en riktig datanörd som kan saker som jag inte ens visste gick att göra=)

Till mig?

Den förra veckan och den här också har jag haft någon konstig tur med mig dessutom har jag fått massa pressenter helt utan anledning så här tänkte jag visa en del av dom.


Till min super torra hud fick jag detta av mamma plus en mascara av samma märke. Estee Lauders night repair är verkligen super bra. Tack mamma!


En nygjord OS mössa låg och väntade på köksbordet i morse gjord av K, Mickes mamma. Va verkligen super fin det är så kul hem handgjorda saker. Tusen tack.

Var och lunchade med pappa i förra veckan och fick dessa två böcker av honom på bokrean alltid kul med såna här insperationsböcker! Tack.


Denna söta lilla blomma hade jag spanat in i förväg och så köpte min underbara mamma den till mig förra veckan, och den lever fortfarande även fast den skulle vara extremt svår att hålla liv i men peppar peppar.




Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en mysig morgon promenad, blev nästa ända till mormor men bara nästan. Näe vi svängde upp på bya vägen mötte "katten" oss lös och ensam på vägen och efter förra veckns händelse så var det ju inte så kul men hon följde lydigt tillbak till lagårn där jag fick ge Micke en lite utskällning då han inte håller koll på lilla Katten. På vägen tillbak så lyfte två fluftballonger upp över träden,vet inte var dom kom ifår och har aldrig sett det i byn förr, så det var coolt.
Idag är det värdens finaste väder och hade det inte varit för att Micke har feber så hade ja tvingat med han på en prommis på isvägen i stan, eller va då? kan men jobba kan man va med familjen=) jo det blir dagens plan: tvinga Micke att gå!
Oj nu är klockanöver tio och jag har mycket att hinna innan lunch. bäst att sätta igång nu.



Här kommer lite utlovade bilder.




Mercedes tar igen sig i korgen här på kontoret.



Chili tar aldrig igen sig, idag är hon även lite ledsen då hon just börjat löpa igen, hon ser så ledsen ut på bilden fast hon är alltid super glad!



Och en badbild på Sebbe, nu på söndag är sista gången på Helex så sen blir det nog gammelstadsbadhus, har hört rykten om att dom höjer vattentemraturen på söndagar så man kan komma med sin baby och bada, ska ringa och buddel kolla först men sen kommer vi vara där varje söndag om vi är välkommen vill säga. Och då kan ju vem som vill följa med oss att bada jag vet nämligen att värdens bästa mormor är sugen på att bada med sitt barnbarn.'



Nu ska jag ta och sätta igen med dagens bestyr och vem vet kanske hinner ja till och med ta ett bad innan Sebbe vaknar, det hade inte suttit fel det blev ganska varmt på promenaden då solen lyser så fint idag.




Morgon

Fredag idag och fortfarande relativt tidigt, va har varit vaken sen 05.30 här så för oss har dagenn startat för ett bra tag sen, nu ska vi ut på dagens första prommis och posta nå brev och sen hem för att in vänta pappa som är i lagårn ochsenska vi en sväng till Storheden för att köpa en flaska vin till kvällens middag, en av oss ska int dricka då vi är alldelens för lat för att gå hem ikväll, plus att Micke har feber så han kan lika gärna dricka vatten.
Nä nu kallar min sötis på mig dags att gå ut en sväng.
Senare så tänkte jag lägga upp lite fler bilder, men det blir efter promenaden då min Ängel sover gott i vagnen.

Inga ideer

Jag har absolut inget som jag tycker är värt eller kul att skriva om. Har ide torka för första gången på hur länge som helst. Nå ja det går nog över det också. Imorgon ska vi i alla fall på middag hos Emma och Mats ska bli kul det var ju ett tag sen vi hade middag. Nu har ju vår lilla Ängel blivit äldre och har ju sin mer in rutade mat och sov tider så det blir en tidig middag men trevligt blir det ändå.
Micke är i lagårn ikväll så just nu sitter jag bara och väntar på att det ska bli nå varm vatten nån gång så Sebbe kan bada. Han har ju nu även fått börja borsta tänderna tanden och är så duktig och öppnar munnen och låter mig borsta på lilla tanden som sticker upp.
Ikväll tror jag även att lyxfällan har premiär så jag ska försöka hålla min två blå öppna tills 21 om det går, nä nu ska jag ringa min kära sambo och gnälla om att han ska snabba sig hem till oss.





Lördag

Idag är det kalas igen, igår var vi till min farmro som fyllde 80 år och idag är den 38/40 års kalas så vi har som bara åkt runt och ätit hela helgen men det är trevligt det också men det blir lite jobbigt för lilla Sebbe som är van att få sova vissa tiden, så idag ska vi försöka tima in honom lite bättre än igår. Just nu sitter jag och försöker få in dom sista cd skivorna av stenhuggaren på min mp3 spelar och det går väl så där då det inte finns i mp3 format men jag har blivit en jä*ul på datorer nu, haha nä kanske inte riktigt men jag är betydligt duktigare än för ett halv år sen. Imorgon är det babysim som vanligt och jag ser framemot att få bada men min Ängel, han har inte gråtit något under alla veckor vi badat, inte en gång! jag har verkligenvärdens snällaste baby!
Nu när jag är klar med ljudboken ska jag lägga mig och kolla igenom Flickan som lekte med elden som vi hyrde för andra gången igår, det var så länge sen jag såg den så jag tänkte friska upp minnet innan jag ska ge mig på att se den sista av dom tre.





Sov så gott

Jag har inte skrivit på 2 dagar, jag har inte viljat skriva nå tyvärr, onsdag blev en hår dag uten för kroppen men väl behövt, hade träningsverk av att skotta snö så man kan nog lungt konstatera att jag tappat all fysik sen jag jobbade. I går torsdag dog Mickes mammas lilla hund Astrid plötsligt då en bil körde på henne och bara lämnade hon ensamen kvar på vägen, det finns så otroligt kalla och elaka mäninskor. Förstår inte hur det står till hos folk som inte stannar för att se vad som hände, de var ju en olycka (får vi ju hoppas) men stanna gör man! så nu är lilla Astrid borta, hon var så snäll, glad och full i liv och "Katten" favorit kompis, kanske ända kompis som frivilligt umgicks med henne. Nu finns hon inte hos oss längra, saknar henne så, hon kom alltid springande och hälsade så glatt när men kom ner till lagårn alltid glad. Kom på mig själv i natt att ligga vaken och tänka på henne. Jag vet hur jobbigt det är att förlora sin bästa vän för det är det ens husdjur är oavsett vilken sort. Jag har tappat allt för många på för kort tid och som fått ett orättvis kort liv så idag går även min tanke till dom vi förlorat tidigare, jag hoppas att det finns en plats där dom nu alla kan leka och få vara evigt friska på.
Saknar er så...



Verkligen inte den finaste bilden, men Astrid var så busig och glad jämt så det var svårt att få en stilla bild på henne, men söt som socker var hon.


Också en bild på Astrid tagen i sommras då hon fortfarande hade valpdragen kvar,hon hann bli riktigt vacker under sitt allt för korta liv. Så go natt Astrid och hoppas du inte behövde lida en sekund!

Tisdag

Inte kom det nå sol idag, det är ju snöstorm i stället, nå ja nog ska jag gå ut en liten sväng i alla fall, tror jag. Emma ville komma förbi hit en sväng men jag vet intte om det kkommer gå så fint med tanke på den fina vägen vi har nog är igen driven men hon skulle borsta av jeepen och trorsa stormen. Vi tänkte hinna med en film men det är ju osett. Sebbe sover nog och förhoppningsvis så fortsätter han med det i alla fall en timme till annars måste jag ut så tidigt och hela dags rutinen blir så störd. Till Boden är det ju ingen ide att fundera på idag med det här vädret, hoppas på bättre i morgon. Nä nu ska jag göra mig en kaffekopp och lägga mig och vila på soffan en stund, det tar faktiskt på att stiga upp vid 05 varje morgon.

Kväll

Nu börjar kvällen närma sig sitt slut i alla fall för Sebbe som nu har börjat lägga sig före mig då han är vaken i princip hela dagarna nu så är det skönt med en stund för sig själv på kvällen. Mamma är sjukskriven veckan ut nu pga att hon varit förkyld så länge, så nu håller jag tummarna på att mormor snart blir frisk. Ikväll är det tvserien annurlunda familj på schemat men inget mer än så.
Imorgon så blir det tydligen toppen väder enligt mamma så jag hoppas på det så kan vi promenare hela dagen utan att frysa eller blåsa bort.
I morgon har också DH premiär på 5:an kl 21.00 så ingen vågar ringa då! ska verkligen bli kul att det börjar igen.
Nä nu är klockan över 19 och vi ska nog snart hoppa i badet för tro mig det behövs idag, mitt hår står åt alla håll och hela jag luktar som en blöjhink.




Det är bokrea också så jag tänkte åka till Boden och kolla om det finns något att inhandla med pappa någon dag i veckan också, vill ha inrdnings böcker och det finns en speciell som jag behöver, Emma har det och den är verkligen toppen kommer inte ihåg vad den heter med det gå ju att ordna. Hoppas den finns bara eller någon liknande.  
Tyvärr vill inte dator gå med på att ladda upp någon bild så det kommer senare.






Måndag

Måndag och en ny vecka, hoppas på att denna vecka ska bli lika bra som den förra har hunnit med så mycket trevliga saker så jag hoppas det blir lika nu. Helt plötslig har minnes kortet till kameran självlagat sig så som allt verkar göra här så nu kommer det bilder som jag tagit under tiden den varit trasig.






2 älgar kom och hälsade på en dag, tog korten genom fönstret för jag vågade inte gå ut som dom skulle bli rädd och springa iväg så jag stannade inne. Dom tog sin tid på gråden gick runt och kollade åt lite på vinbärsbuskarna och luktade på badtunnan innan dom gick igen.




Detta var den 22/2-10 på Sebastians 6mån dag då passade vi på att göra fot och handavtryck för att sedan kompletera med ett foto som vi har bokat tid för den 16/3. Det kommer nog bli riktigt fint när allt är klart.


Det blev lite massa över så jag passade på att göra tassavtryck på Merca och Chili också och det fungerade lika bra med hund som baby, en kul grej att ha kvar av mina små sötnosar. Tyvärr fick inte Katten vara med eftrsom hon var på jobbet med Pappa.




Pappa och Sebstian den 22 feb 2010




En bild på min Ängel från gårdagens babysim, visst har han blivit stor? åh så jag älskar han, det finns inget i värden som kan få mig så lycklig som att få höra ett skratt från min lilla Ängel. Du är mammas allt!













Nu orkar jag inte ladda upp fler bilder för tillfället eftersom det går så otroligt sakta med jag ska försöka lägga upp fler bilder under dagen. Nu ska måste jag gå och passa på att bada Chili innan Sebbe vaknar igen.




RSS 2.0