Vem hjälper bönderna?

Hade det här på malien och tycker att det är super att det finns NÅGON som verkar stå på böndernas sida, så självklart tycker jag att det är den här föreningen man ska stötta som verkligen förstår och vill göra något åt problemen.
Om ingen vågar stå för vad dom tycker så blir det ju aldrig bättre heller. Och att inte tycka något alls och bara "vända kappan efter vinden" är nog det absolut värska, skaffa en åsikt som du vill/vågar stå för och var stolt över det!
Jag tycker att mjölkpriset är för dåligt och jag tycker att det är för jävligt hur mejeriföreningarna behandlar sina bönder. Men visst så länge ingen säger något så kommer det ju att fortgå. Nu är det dags att vakna som T brukar säga. Haha




Här är mailet.

Vem styr Arla?
Man kan ju undra om Arlas Foods styrelse fullständigt har retirerat för tjänstemännen? I tisdagens ATL så fördömer Arlas Sverigechef Christer Åberg splitleveranser. Vi i LDM anser att det vore bättre om Åberg koncentrerade sig på att sälja mjölk istället för att lägga sig i medlemmarnas egna affärsbeslut. Minst lika uppseendeväckande läsning i Dagens Industri samma dag där det uppges att Peder Tuborgh i ett möte med Skånemejeriers VD oktober 2007 uppmanat dem att förbereda företaget på en fusion med Arla. Då Skånemejeries VD avvisat förslaget med att det är en ägarfråga svarade Tuborgh enligt Dagens Industri ”Om det så ska kosta oss en miljard att konkurrera ut er så ska vi göra det”. Vi skulle vilja uppmana Arla Foods att vakna och visa vem som bestämmer, alternativt fundera på om de kan använda sin kompetens bättre på annat håll.
.   
Vill du vara med och jämföra mjölkpriset?
Vi efterlyser avräkningsuppgifter från er! Skicka in aktuella uppgifter om vad ni har för avräkningspris och vilket mejeri ni tillhör så kan vi ha en återkommande punkt i nyhetsbrevet där vi jämför aktuella avräkningspriser från olika mejerier. Ring eller maila till (telefontid tisdagar kl. 8-16) eller
Från Danmark
När kommer prishöjningen frågar man sig i Danmark.  Ser man på utvecklingen av avräkningspriser för mjölkprodukter världen över, med utgångspunkt från 2006, borde den redan ha kommit. I förhållande till 2006 års nivåer så har smörpriserna på börsen i Hannover stigit med 40%, priserna på mjölkpulver i Chicago har stigit med 40% och FAOs prisindex på mjölkprodukter har stigit med 75%. Avräkningspriserna på mjölk har som bekant inte haft samma utveckling. LDM i Danmark uppmanar mejeriföreningarna: Få ut pengarna till leverantörerna snarast. Vi saknar dem!
 
Glöm inte bort årsmöte 4 mars
Styrelsen hälsar alla välkomna till årsmöte den 4 mars i LRFs lokaler,
Anmäl dig till eller
Frukostmöte i Riksdagen
Dn 17 februari träffar vi politiker i riksdagen. Tillsammans med svensk Mjölk ska LDM Sveriges Mjölkbönder informera om viktiga frågor för att svensk mjölkproduktion ska kunna leva vidare. Vi hoppas på lyhörda politiker och skriver mer om detta i nästa veckas nyhetsbrev!





Jag har tagit bort telefon.nr och mail adresser i brevet så därför kan det se lite konstigt ut på vissa ställen. Hoppas det går att läsa i alla fall, tycker att det är viktit allt alla kan ta del av brevet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0